Ha Isten a férfit és a nőt egyenlőnek teremtette, akkor miért sugallja azt a Biblia is és a keresztény vallás is bizonyos tekintetben, hogy a férfi felsőbbrendű a nőnél?
Például katolikusoknál nem lehetnek nők hittanítók, csak férfiak, mi ez, ha nem megkülönböztetés?
Vagy Isten amikor megbüntette Évát, tehát a "nőt", megparancsolta neki, hogy engedelmeskednie kell a férje akaratának. Hogy-hogy engedelmeskednie kell? Azt hittem csakis Istennek kell engedelmeskedni.
A lényeg:
Felsőbbsége van de ez nem azt jelenti hogy kiválóbb mint a nő.
"Ezért ne tanuljon egy nő? Mert egy kecskepásztorok által megírt mesekönyvben ez van?"
Innen is látszik,hogy egyáltalán nem olvasod,csak rámondod,ami eszedbe jut. Nem tudom mennyivel előtted egy másik hozzászóló bemásolt a BIBLIÁBÓL egy verset,nevezetesen " a nő csendességben TANULJON".
Nos,akkor mi a probléma? Írja,hogy ne tanuljon? Nekem ebből nem az tűnik ki. Tanítani nem szabad neki,az a férfi dolga. Lehet,hogy aki az előbb bemásolta a verseket,az pont te voltál,de akkor még annyira sem értem,hogy hogy tudtad a tanulást nem tanulásnak olvasni.
# 55
De Krisztus idejében volt választása a nőnek, hogy hozzá megy e az adott férfihoz? Szerintem semmi. Mellesleg lehet úgy adták hozzá, hogy nem is ismerték egymást, max látásból 14 évesen..
De viszont a végén ezt írtam,pont az ilyen esetek miatt: " természetesen a házasság nem adja vissza tökéletesen ezt a képet,mert az emberek,és a világ sokat torzítottak rajta,de erről kellene,hogy szóljon. :) "
Erről kellene,hogy szóljon,Isten ezért adta a házasságot,csak az ember elrontotta a képet,amit adnia kellett volna :) Akár szándékosan (mert olvastam már olyan atesitát aki azt mondta,hogy már csak azért sem házasodik,mert Isten azt mondja),akár tudatlanul,de elrontottuk,nem tökéletes ez sem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!