Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Isten a férfit és a nőt...

Ha Isten a férfit és a nőt egyenlőnek teremtette, akkor miért sugallja azt a Biblia is és a keresztény vallás is bizonyos tekintetben, hogy a férfi felsőbbrendű a nőnél?

Figyelt kérdés

Például katolikusoknál nem lehetnek nők hittanítók, csak férfiak, mi ez, ha nem megkülönböztetés?

Vagy Isten amikor megbüntette Évát, tehát a "nőt", megparancsolta neki, hogy engedelmeskednie kell a férje akaratának. Hogy-hogy engedelmeskednie kell? Azt hittem csakis Istennek kell engedelmeskedni.

2016. jún. 8. 13:07
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:

"Az egyenloseg nem jelent azonossagot. Mindket nemnek mas korokben kell helytallnia. Ehhez illeszkednek a jogaik es a kotelessegeik is."

Ezért ne tanuljon egy nő? Mert egy kecskepásztorok által megírt mesekönyvben ez van?

2016. jún. 8. 15:57
 22/64 szp72 ***** válasza:

@ Például katolikusoknál nem lehetnek nők hittanítók, csak férfiak, mi ez, ha nem megkülönböztetés?

Ez hülyeség. Lehetnek hitoktatók, és a vannak is.

2016. jún. 8. 16:10
 23/64 A kérdező kommentje:
Nem hülyeség. Hitoktató lehet, papnő nem. Nem úgy mint pl a reformátusoknál. És abban az időben pedig meg volt tiltva a nőnek bármiféle hittanítás és ezt a Biblia jóváhagyta.
2016. jún. 8. 16:21
 24/64 anonim ***** válasza:

Hogy isten milyennek teremtette a férfit és nőt, ez az ember vélekedése. A vallás hit és nem tudás kérdése. Hogy miben hiszel, miként vélekedsz, az a te dolgod. Az említett szerzők (apostolok) jó 1800-2000 éve éltek, az akkori kornak megfelelően vélekedtek. Viszont a különféle szerepekről való vélekedés korról korra változik.

Egyetlen dolgot mondhatsz. A vallási írásokat emberek írták. Semmi sincs, ami az ellenkezőjét mutatná, hacsak nem az emberek vélekedése. És hogy ott mi áll, az az időben változik. Az egyház az idők során számtalan alkalommal változtatta meg álláspontját, mert bebizonyosodott, hogy hamis.

A férfi és nő egyenlő de nem azonos. Ez azt jelenti, hogy sok szerep előnyösebb az egyiknek, mint a másiknak. Az utód létrehozásában pedig egyértelműen és felcserélhetetlenül eltérő a szerepük. Minden másban mindkét nem felvállalhat egy szerepet, biológiai adottságok miatt egyeseket kevésbé nők másokat kevésbé férfiak. Az egyenlőség mindössze annyit jelent, hogy amennyiben ugyanazt a tevékenységet ugyanolyan minőségben ellátja bármely nem képviselője, akkor azonos elbíráslásban (elismerésben) kell részesülnie. Röviden, a nemiség nem, kizárólag a szerep és annak minősége az, ami minősíthet. Minden más hamis kitaláció sanda szándékok (elsősorban hatalom) érdekében.

2016. jún. 8. 16:28
 25/64 anonim ***** válasza:
Éppen az mutatja, hogy egyenrangú, hogy a férfi oldalbordájából lett teremtve, a férfi mellé.
2016. jún. 8. 16:49
 26/64 anonim ***** válasza:
0%

Vegyük az Isten, és az angyalok közötti kapcsolatot.

A Teremtő is meghallgatja a Teremtményeit, és úgy hoz döntést.

Nem nyomja el a teremtményeit, s van, hogy olyan döntést hoz, amit lehet, hogy egy teremtménye javasolt.

Vegyük még Ábrahám esetét.

Mikor a Teremtő elakarta pusztítani Szodomát, Ábrahám neki állott alkudozni Istennel, hogy ha talál 50 igaz embert a városban akkor megkegyelmez az egész városnak.

Lement egészen 10.ig.

Nem haragudott meg a Teremtő rá, Ábrahám elfogadta a döntést, nem kezdett el lázadozni.

S ha a Férfinek is alázattal kell az Istennel való kapcsolatban élnie, akkor az asszony is tud ilyen alázattal lenni,

Isten nem él vissza a hatalmával, a Férfi sem.

Ez nem felsőbbrendűség jelentése.

A Férfi a döntésével felelősséggel tartozik, ha rosszul dönt, neki kell a következményeit vállalnia.

Egy Nőnek sokkal könnyebb, ha a Férje olyan vezetést nyújt neki és a családjának, mint Krisztus neki, illetve a gyülekezetnek

Részemről csak annyit szeretnék hozzá tenni, hogy nekem olyan férjem van, aki megkönnyíti az életemet, és olyan családfő, hogy keresve se találhattam volna jobbat, és egyáltalán nem nehéz, alázattal élni mellette, sőt,

elmondhatom, hogy jó vezetést nyújt, és Én szívesen vagyok a társa ebben.

Van hogy az Én gondolataimat tartja jónak, és azt valósítjuk meg,

2016. jún. 8. 18:04
 27/64 anonim ***** válasza:

"azt hittem hogy Istennek kell csak engedelmeskedni"

Igen, akkor engedelmeskedsz Istennek ha ezt tiszteletben tartod.

A Férjednek is addig tartozol "engedelmeskedni" amig a Férjed olyan döntést hoz, amí egyezik Isten szándékával

Ha Férj nem így tesz bizonyos dolgokban, akkor a Feleség automatikusan abban a dologban Istennek tartozik engedelmeskedni, nem a Férjének.

2016. jún. 8. 18:07
 28/64 A kérdező kommentje:
Utolsó! Köszönöm a válaszod, de nem értek veled egyet! Én nem tartom igaznak, hogy a férfi jobban tud dönteni akár erkölcsös dolgokban. Ezt nem neme válogatja szerintem. És ha a férfi egyáltalán nem Isten útját járja, vagy letér róla? A fent említett szakaszt olvasd el jobban! Egyértelműen nőellenes, gondolom ezt nem kell magyarázni. Szerintem egy jó kapcsolat arról szól, hogy közösen megbeszélik a dolgokat! Nem arról, hogy a férfi dönt és a nő esetleg elmondhatja a véleményét.
2016. jún. 8. 18:52
 29/64 anonim ***** válasza:
0%

"Vegyük az Isten, és az angyalok közötti kapcsolatot."

Mit szívtál? nincsenek angyalok, meg isten sem.

2016. jún. 8. 21:27
 30/64 A kérdező kommentje:
De vannak angyalok, de nekik nincsen szabad akaratuk.
2016. jún. 8. 21:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!