Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Isten a férfit és a nőt...

Ha Isten a férfit és a nőt egyenlőnek teremtette, akkor miért sugallja azt a Biblia is és a keresztény vallás is bizonyos tekintetben, hogy a férfi felsőbbrendű a nőnél?

Figyelt kérdés

Például katolikusoknál nem lehetnek nők hittanítók, csak férfiak, mi ez, ha nem megkülönböztetés?

Vagy Isten amikor megbüntette Évát, tehát a "nőt", megparancsolta neki, hogy engedelmeskednie kell a férje akaratának. Hogy-hogy engedelmeskednie kell? Azt hittem csakis Istennek kell engedelmeskedni.

2016. jún. 8. 13:07
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
100%

"amit a nők tesznek, nem az ő feladatuk az elnöklés vagy a gyülekezet oktatása általi irányítás, ha vannak jelen képesített férfiak. "

Ezt hívják elnyomásnak...te komolyan elhiszed ezt a sok maszlagot?

2016. jún. 9. 08:28
 42/64 xperialaci válasza:
Mert a férfinak van FARKA
2016. jún. 9. 08:59
 43/64 A kérdező kommentje:

28%-os, köszönöm az újabb tartalmas választ, de ezzel nem győztél meg. Ha egyenrangú felek lennének, nem a férfi döntene, hanem ketten. Már ha a férfinek kell dönteni, ez mutatja, hogy felsőbbrendű, hogy ő a jobb.

"Ezért Isten családra vonatkozó elrendezésében a nő mindig is alá volt rendelve a férjének, és nem volt szabad bitorolnia a férje hatalmát"

????????????????????

Ez is ugyanezt bizonyítja.

2016. jún. 9. 09:04
 44/64 anonim ***** válasza:
0%

Sajnálom, hogy nehéz ennek megértése, Pedig egyszerű.

No az is közre játszik ebben, hogy az "uralom" szó, a világban nem azt mutatja, s nem az jelenti, amit mutatnia kellene, ezért félre értelmezik sokan.

Nem érzem magam elnyomva, sem alacsonyabb rendűnek, mert nem Én végzem a férj dolgait.

Sőt sok dologtól szabad vagyok, és nincs akkora teher a vállamon, mint ha nyakamba venném a férj szerepét is.

Sajnos a XIX. században a Nők lázadása miatt alakult így, amivel Én sem, és sokan nem értünk egyet.

Persze ez is azért alakult így, mert rossz a vezetés, nem csak családon belül, hanem a társadalomban levő emberi kormányzat is.

Nincs olyan érzésem hogy el vagyok nyomva, sőt, elmondhatom, hogy nagyon szeretve vagyok,/Amit sokszor nem érdemlek meg/, és boldog feleség, akinek nincs panaszra oka, pedig mi sem mindig értünk egyet, s vannak az életben felmerülő problémák, mint bárhol máshol.

Szeretettel gondoskodik rólam, és nincs hiányom semmiben, annak ellenére, hogy szerény körülmények között élünk.

Mindenkinek kívánom ezt az érzést :)

2016. jún. 9. 11:53
 45/64 A kérdező kommentje:
Tehát a nő elmondhatja a véleményét, de mindig a férfi dönt, az övé az utolsó szó. Szerintem ez elnyomás. Szerintem úgy kellene megközelíteni egy egy témát vagy problémát, hogy melyik fél ért hozzá jobban. Bizony van, amihez a nő, van, amihez a férfi! Ennek ellenére a Biblia kimondja, hogy mindig a férfié az utolsó szó, nem azé, akinek igaza van. Nincs értelme tovább veszekednünk, mert szerinted ez nem elnyomás, szerintem viszont igen.
2016. jún. 9. 17:54
 46/64 A kérdező kommentje:
Nem tudom belemnagyarázni azt, hogy ezt másképp kell értelmezni! Itt nem azt hangsúlyozom, hogy egyes dolgokban a férfinek, másokban a nőnek kell dönteni! Én arról beszélek, hogy ha a Biblia alapján egyenlőek lennének, akkor az állna benne, hogy együtt hoz döntést férfi és nő mindenben! Nem az állna benne, hogy a férfi dönt el mindent.
2016. jún. 9. 17:56
 47/64 anonim ***** válasza:
37%

Kinek mit sugall... Kinek a pap ,kinek a papné. ;)

Ami azt illeti nem sugallja -meglátásom szerint-.

Nálunk ,az irányzatomnál (zsidó vagyok) lehetnek nők is rabbik és a pészachi széderkor a széder tálra rakunk narancsot (tápuz) ami a nőknek való szerepét (is) jelképezi a közösségben.

+

Némely egyéb eseményekkor a nőknek nem szokás dolgozni ,míg a férfiaknak igen.

Pl. Hónap fejekkor azért ,mert ezt kapták "ajándékul" azért ,mert az arany borjú készítésekor nem akarták oda adni az ékszereiket.

Stb...

Üdv!

2016. jún. 9. 18:26
 48/64 A kérdező kommentje:

Ez érdekes, hogy mások szerint sem sugallja ezt.

De hiszen benne van fehéren feketén, hogy másodrendű.. Na mindegy. Akkor is ott van a kérdés másik része, hogy például nálatok lehetnek női rabbik, addig a katolikusoknál nem lehetnek papnők. Ez is nagyon érdekes..

2016. jún. 9. 19:43
 49/64 anonim ***** válasza:

47-es vagyok:

Mindenki azt hisz amit akar ,mivel vallás szabadság van -szerencsére-. Persze vannak eget verően beteg hitbeli elképzelések... No ,de ez egy másik téma és itt nem gondoltam igazából senkikre/senkire.

Az "ószövetség" (=TN"CH) sehol sem alacsonyítja le a nőket.

Az ,hogy a katolikus keresztényeknél ,meg úgy a keresztényeknél mi van az tőlünk teljesen független.

Kezdjük ott ,hogy ott van náluk az ún. "újszövetség",Jézus,apostolok,démonok,sertés sonka húsvétkor...stb

Nálunk meg ezek nincsenek. :)

Egyébként épp kb. egy hete (2016-5776) volt annak a kb. negyvenéves évfordulója ,hogy egy nő hivatalosan is (reform) rabbi lett.

Üdv!

2016. jún. 10. 16:01
 50/64 anonim ***** válasza:

Mindkettőt (férfit és nőt) Isten teremtette, úgy, hogy a kezével formálta.

Jézus mindkettőért meghalt.

Ezenkívül vannak a Bibliában női próféták.

A Biblia számomra éppen azt sugallja, hogy Isten nem tesz értékbeli különbséget a nemek között.

2016. jún. 14. 10:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!