Ha a létező hatalmak Isten akaratából állnak fent, van-e értelme elmenni szavazni?
Isten átadta a föld feletti hatalmat az embernek, ő pedig visszavonult a mennyországba, ott trónol dicsőségben.
A föld az ember birtoka, és az emberi társadalomban az szerzi meg a hatalmat, aki tudja. Most olyan világban élünk, ahol megválaszthatjuk azokat, akik majd hatalmat gyakorolnak felettünk. Mi döntünk a vezetőinkről, Istennek semmi köze ahhoz, hogy kik uralkodnak felettünk, Istennek nincs szavazati joga.
Ha a keresztények nem mennek el szavazni, akkor nem lesznek, akik a keresztények érdekeit képviselik, így bármit megtehetnek a keresztényekkel, hiszen nincs érdekképviseletük. A katolikusoktól elveszik az iskolai normatívát, Jehova Tanúinak meg kötelezővé teszik a vérkészítmények elfogadását. Sőt, esetleg még a sorkötelezettséget is visszaállítják, és bebörtönzik, vagy éppen kivégzik azokat, akik nem akarnak megtanulni ölni.
Jajj, de siralmas kérdés!
Ha létezik isten és a hatalmak az ő akaratából állnak fent (és ő adott szabad akaratot az embereknek), van értelme benne hinni és abban, hogy az ő akaratából állnak fent, vagy élni kell a szabad akarással és isten hatalmasait elkergetni? :)
Szerintem hívőként nem kötelező szavaznunk, ha nem akarunk, viszont, ahogy minden a demokrácia is Istentől adatott meg nekünk, így ha akarunk miért ne szavazhatnánk, h hogyan szavazzunk arra meg kérhetünk Istentől segítséget imában.
Egyébként ez szerintem kb. olyan kérdés, h van-e értelme, mintha én azt kérdezném, h ha úgy is Isten akaratából élek, akkor van-e értelme ennem, elvégre ha Isten azt akarja, h éljek, akkor úgy is életben fog tartani, ha nem eszek akkor sem. Jó tudom ez egy kicsit drasztikus példa.
A másik véleményem pedig az, hogy a létező földi hatalmak nem hinném, hogy Isten akarata szerint vannak...ugyanis az embereknek is van hatalma, és mindenkinek szabad akarata van bármiről dönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!