Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a létező hatalmak Isten...

Ha a létező hatalmak Isten akaratából állnak fent, van-e értelme elmenni szavazni?

Figyelt kérdés
hisz "ember uralkodik emberen, a saját kárára", vagyis az emberek képtelenek egymáson uralkodni, az Isten fennhatósága. ha Isten akaratából állnak fenn a létező hatalmak, akkor az Istenhívők honnan tudják, hogy Isten akarata szerint, VAGY ISTEN AKARATÁVAL ELLENTÉTESEN SZAVAZNAK? nem nagy a rizikója, hogy Isten ellen fordulnak ez által? Jézus vajon részt vett-e a politikai életben, bármilyen módon, úgy, hogy állást foglalt bármilyen földi uralkodó ellen, vagy mellett?
2010. ápr. 6. 08:29
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
09:59 ÍGY VAN!!!Ott a pont! Jó történet!
2010. ápr. 6. 10:02
 32/60 A kérdező kommentje:
vajon amíg várok Jézusra, és az ő országára, mindenben részt vehetek? vagy vannak olyan dolgok, amiket jó ha kerülők? pl Jézus követője alakíthat egy Jézus követői pártot, és indulhat a választásokon?
2010. ápr. 6. 10:21
 33/60 anonim ***** válasza:
Nem vehetsz részt mindenben, de ebben igen.
2010. ápr. 6. 10:23
 34/60 anonim ***** válasza:

KDNP-Keresztény Demokrata Néppárt

akkor szavazz rájuk!Csak szavazz,mert emberi kötelesség,hogy foglalkozz másokkal!

2010. ápr. 6. 10:24
 35/60 anonim ***** válasza:

Ezt is csak azért találták ki, hogy abszolút mindenben az Őrtoronytól függjenek, annak minden szavára vakon bólogassanak, ne legyen attól független életük, ne legyen saját véleményük, független gondolkodásuk, mert különben szerintük kiírtja őket az Isten.

Undorító egy banda ez az Őrtorony társulat, semmi köze ennek a népséghez ahhoz az Istenhez, akinek a tanúinak hívatják magukat.

2010. ápr. 6. 10:26
 36/60 anonim ***** válasza:
Majdnem mindenben,ami mások hasznára válik,és nem követsz el vele bűnt!
2010. ápr. 6. 10:26
 37/60 A kérdező kommentje:
tudom, hogy vannak olyan pártok, amik kereszténynek mondják magukat. köszönöm. szerintem az embernek nem mindíg kell élni a jogaival. Jézusnak joga lett volna megmondani mindenkinek a véleményét, és megszabadítania magát. nem élt a jogával. nekem jogom lenne szavazni. látom az egész történelmet, micsoda kánaán van a földön, mióta az emberek emberekre szavaznak. a sámuel első könyvében a zsidók LÁTHATÓ URALKODÓT AKARTAK. KIRÁLYT. Isten teljesítette a kívánságukat, de azt mondta, hogy ezzel a népe elvetette Őt. én ezt nem szertném.
2010. ápr. 6. 10:46
 38/60 anonim ***** válasza:

Ja,de nálunk nem urat,istent,uralkodót kell választani,hanem egy több emberből álló pártot,és ne legyen mindegy,ki vezeti az országot,amikor így a csőd szélén áll...Ha anarchiát akarsz,hogy senki ne vezesse Magyarországot,annak te is tudod milyen csúnya vége lenne!Ki se mernél menni az utcára,mert hiphopp lelőnének a pénzedért!És Isten ezt végignézné,mert az embernek szabad akaratot adott,A kormányfőt ne keverjük már Istennel!Anarchiában Isten sem tudna irányítani,hiába szavazol rá!Mert nem ez a dolga!Az a dolga,hogy figyelje a döntéseidet,nem pedig,hogy helyetted döntsön,és egyengesse az utunkat,mint egy piros szőnyeget!Ebben a világban minden tőled függ,Isten csak nézi,hogy helyesen csinálod e meg a próbákat!Ha nem törődsz a néppel,Isten sem törődik vele helyetted!

De mondom,saját döntésed,csak meg ne bánd,egy ősrégi megfogalmazás meg nem értése végett!Gondolj bele,mi lenne,ha a dolgozók a főnök helyett Istent tennék meg vezetőnek!Ki és hányféleképpen hallaná Isten szavát,hogy ő most mit akar?

2010. ápr. 6. 11:00
 39/60 A kérdező kommentje:
éppen ezért egyértelmű előttem, hogy a létező hatalmak Isten akaratából álnak fenn. de emlékezz csak, mit mondtak a farizeusok arra, hogy pilátus ezt mondta nekik: ez az ember a zsidók királyának mondja magát. azt mondták: nekünk nem királyunk van, hanem császárunk. azaz a földi uralkodót választották Isten fia helyett. nekem már van királyom, nem kell egy miniszterelnök, vagy elnök. de biztos nem sokan gondolkodnak így, meglátjuk, hány % vesz részt.
2010. ápr. 6. 11:15
 40/60 anonim ***** válasza:
megint eelemükben vannak a szektások (jt)
2010. ápr. 6. 11:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!