Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a létező hatalmak Isten...

Ha a létező hatalmak Isten akaratából állnak fent, van-e értelme elmenni szavazni?

Figyelt kérdés
hisz "ember uralkodik emberen, a saját kárára", vagyis az emberek képtelenek egymáson uralkodni, az Isten fennhatósága. ha Isten akaratából állnak fenn a létező hatalmak, akkor az Istenhívők honnan tudják, hogy Isten akarata szerint, VAGY ISTEN AKARATÁVAL ELLENTÉTESEN SZAVAZNAK? nem nagy a rizikója, hogy Isten ellen fordulnak ez által? Jézus vajon részt vett-e a politikai életben, bármilyen módon, úgy, hogy állást foglalt bármilyen földi uralkodó ellen, vagy mellett?
2010. ápr. 6. 08:29
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
de felőlem várhatod,hogy a sültgalamb a szádba repüljön,csak akkor ne sírj,ha az a párt,aki normálisan vezetné az országot(már ha van ilyen),pont a te egyetlen szavazatod miatt bukik meg,és Isten széttárja a kezét,hogy a lehetőséged meg volt,te mégis ültél a fenekeden,várva,hogy Isten majd megoldja helyetted is..
2010. ápr. 6. 09:43
 22/60 A kérdező kommentje:
vajon az általad idézett gondolat, hogy segíts magadon, az Isten is megsegít, a bibliából származik?
2010. ápr. 6. 09:44
 23/60 A kérdező kommentje:
én pont az ellenkezőjét állítom: "minden utadban vedd figyelembe Őt, és akkor Ő fogja irányítani a lépteidet. ne légy bölcs a magad szemében, és a saját értelmedre ne támaszkodj"
2010. ápr. 6. 09:46
 24/60 anonim ***** válasza:
jelenleg az a te néped,akiknek nap mint nap hallod a jajgatását körülötted,akik hisznek Istenben,mégis elmennek szavazni,mert a körülöttük élő embereknek(nép) és maguknak sem akarnak rosszat,rosszabbat,mert Isten a kezünkbe adta a döntést,és nem ő fogja helyettünk eldönteni mi lesz,csak útbaigazít,szól hozzád,hogy hogyan cselekedj,hogy neked,és a körülötted lévő embereknek jó/jobb legyen!!!
2010. ápr. 6. 09:46
 25/60 anonim ***** válasza:
Kedves JT! Ezzel utáltatjátok meg magatokat és ezért írják ki egyre több topik kérdésben, hogy JT kíméljenek. Minden egyes Istennel kapcsolatos kérdésnél bemásoljátok a Révay Nagylexikon 3. kötetét. Ránézek a válaszra és már tudom, hogy JT vagy. Nagyon szépen megkérünk Titeket, hogy a saját véleményeteket írjátok le. Megsúgok vmit: senki, ismétlem SENKI nem olvassa el ezeket a baromi hosszú válaszokat. Kíméljétek meg a kérdezőt és a válaszolókat ezektől!
2010. ápr. 6. 09:47
 26/60 anonim ***** válasza:

"értelmedre ne támaszkodj"

Jó,akkor élj értelmetlenül!

De ne sírj,ha nem lesz jó életed,hiába volt ott a lehetőség amit Isten adott neked!Ülj a fenekeden,és várd az ítéletet...

Pedig az ídézet elejében is ott van,hogy vedd figyelembe Istent!Hát akkor nem úgy kéne csinálni,hogy az itt élő emberek javát is megnézni?Hogy a felebarátok a te szavazatod elvesztése miatt szenvedjenek?

Végülis azt csinálsz amit akarsz..az élet döntésekből áll..ha nem döntessz,minek élsz?De ha már azt is eldöntötted,hogy Isten mellett álsz,akkor az embereknek miért akarsz rosszat?Hidd el rajtad is múlik,mindegy..mindenki azt csinál amit akar!

2010. ápr. 6. 09:53
 27/60 A kérdező kommentje:
kedves 9:47-es szerintem akit te JTnek gondolsz, az katolikus. vagyis a bemásolt szövegből én ezt szűrtem le. de nem ez a lényeg, hanem hogy érdemes-e elmenni szavazni. a keresztény szó Jézus követését jelenti. Jézus azt állította, hogy az ő országa nem e világban van. én erre az országra várok, nem arra ami most van, vagy most lesz, emberi vezetéssel. ez bűn?
2010. ápr. 6. 09:53
 28/60 A kérdező kommentje:
kedves 9:53-as. értem, hogy mit akarsz mondani.
2010. ápr. 6. 09:55
 29/60 anonim ***** válasza:

09:15-ös válaszomben leírtam. Benne van a Bibliában. Ha nem akarsz szavazni, akkor ne szavazz, de ezt ne kend Istenre. Isten egy szóval nem kérte, hogy a 4 évenkénti Parlamenti választásokon rá szavazz, ne pedig egy földi pártra. Isten nem egy tutyimutyi h.ülyének teremtette az embert, aki folyton ott töketlenkedik, hogy most mit csináljon és várja Isten segítségét. Olvasd el ezt a történetet:

árvíz van és minden ember a háztetőkön várja a segítséget. Már csak egy pap van egyedül. Jön az első csónak. Erre a pap: nem megyek, mert, ha Isten meg akar menteni, akkor megment.

Jön a második csónak. Erre a pap: nem megyek, mert, ha Isten meg akar menteni, akkor megment.

Jön a harmadik csónak. Erre a pap: nem megyek, mert, ha Isten meg akar menteni, akkor megment.

A pap meghal és odakerül Isten elé, majd számonkéri:

Atyám miért nem mentettél meg? Hiszen egész életemben Téged szolgáltalak.

Mire Isten: Nem mentettelek meg? Három csónakot küldtem.

2010. ápr. 6. 09:59
 30/60 anonim ***** válasza:
Nem bűn,de addig,amíg vársz,elvárják,hogy segítsd az embereket,szeresd őket,nem pedig azt,hogy senkivel se foglalkozz,mert te azt várod,hogy Jézus világába kerülj..ja,meg azért tenni is kell valamit..JÓnak kell lenned,ahogy Jézus is megmondta!Tekintettel kell lenned a világra,amiben MOST élsz,nem begubózva várakozni,hogy Jézushoz juss!Vannak azért feltételei..és ha hiszed,ha nem,ebbe beletartozik igen erősen a másikkal való törődés!Jelen esetben a magyarországon élő emberek sorsával törődés is,amiben neked is van részed!
2010. ápr. 6. 10:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!