Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a létező hatalmak Isten...

Ha a létező hatalmak Isten akaratából állnak fent, van-e értelme elmenni szavazni?

Figyelt kérdés
hisz "ember uralkodik emberen, a saját kárára", vagyis az emberek képtelenek egymáson uralkodni, az Isten fennhatósága. ha Isten akaratából állnak fenn a létező hatalmak, akkor az Istenhívők honnan tudják, hogy Isten akarata szerint, VAGY ISTEN AKARATÁVAL ELLENTÉTESEN SZAVAZNAK? nem nagy a rizikója, hogy Isten ellen fordulnak ez által? Jézus vajon részt vett-e a politikai életben, bármilyen módon, úgy, hogy állást foglalt bármilyen földi uralkodó ellen, vagy mellett?
2010. ápr. 6. 08:29
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:

De igen is szellemileg igénytelen vagy, mert ahelyett, hogy figyelmesen végigolvasnád a másik oldal véleményét is, csak hisztizel, hogy fúj, ez hosszú, beletörik a bicskád.

Az pedig nem kifogás, hogy "emberi gondolatok", mert az Őrtorony is emberi, tudniillik emberek és nem lovak írják. És mielőtt előszednéd a szokásos semmitmondó kifogást, hogy "de hivatkozik a Bibliára!" - igen, csak rosszul, demagóg módon, félreértelmezve, kiragadva.

2010. ápr. 6. 09:17
 12/60 anonim ***** válasza:
Istennek semmi köze szerintem a pártokhoz,Isten nem is szavaz,menj el szavazni,ha jobbat akarsz,nem fog megbűntetni,ha rosszra szavazol,mert hát honnan tudhatnád ki mond igazat???Elég butaságot írsz,mert a politika az emberekre tartozik,Isten nem ember,és nem párt szerint ítél,hanem jócselekedet szerint!Az nem jócselekedet,ha kitalálod(ráérzel) melyik párt mond igazat,és te arra szavazol!Nem Isten irányítja a politikát,Isten az emberek sorsát figyeli(ami ugye meg van írva)a döntéseket figyeli,de ha ebben az esetben nézzük,akkor nem foglalkozik azzal,hogy kinek mi a szimpatikusabb,és hogy kire szavaz!Menj el szavazni te is,mert ebben a világban tőled is függ,hogy élünk,és ezt ha hiszed,ha nem,Isten is elvárja,hogy ne csak a magad érdekében,hanem a nép érdekében menj el szavazni arra,aki neked a leg szimpatikusabb,hátha az igaz párt lesz a hatalom élén a te egyetlen szavazatoddal,vagy pont a te szavazatod hiányozna!Nézd végig az ígérgetéseiket mindegyiknek,és logikusan gondold átt!Isten azt szeretné,hogy másra is gondolj,ne csak magadra,de mégha magadra is gondolsz,neked is itt kell élned az elkövetkezendő 4 évben!!Az,ha nem szavazol,Isten felé inkább egy hanyag viselkedést,egy nemtörődömséget jelez a hazáddal szemben!Tessék szavazni!Ezt kötelezővé kéne tenni!Egy délutánt te is kibírsz!Isten büszke lessz rád,hogy törődsz a népeddel is!Isten nem szavaz,mégegyszer mondom,Isten tudja a végeredményt,Isten inkább rád bízza ezt,úgy,hogy nincs helyes,vagy helytelen szavazás,ha jobbra szavazol,ha balra nem kapsz érte büntetést!Ha kapsz is,az csak a sors,és máskor máshogy szavazol,ha ez nem vállt be..érted,tapasztalat!a tapasztalatszerzésnél nem büntet Isten!Ott nem tudod a pontos,helyes választ,tehát értelmetlen ezen gondolkozni,ha biztosra tudnád,hogy egy párt hazudik,rosszat akar,akkor viszont nem nézné Isten jó szemmel,ha ennek ellenére is rá szavaznál!Mindíg a leghihetőbbre, a legjobbat ajánlóra legnagyobb logikád szerint szavazz!Mert szavazni KELL a népedért!!
2010. ápr. 6. 09:21
 13/60 A kérdező kommentje:
én Istenre szavazok. kényszeríthet rá bárki, hogy elmenjek?
2010. ápr. 6. 09:25
 14/60 anonim ***** válasza:
Én is Istenre szavaztam. Kényszeríthet bárki arra, hogy ne menjek el? Zsarolhat ilyen buta "vagy-vagy"-al engem az Őrtorony Társulat, hogy vagy nem megyek el szavazni, vagy nem nyerhetem el Isten helyeslését?
2010. ápr. 6. 09:32
 15/60 anonim ***** válasza:
nem,ez a te döntésed,de Isten szeretné,ha a nép érdekében,a legjobb belátásod szerint szavaznál!Isten szemében az összetartás fontos,szeresd felebarátodat,stb..kicsit úgy tűnhet,hogy sz*rsz a népedre.
 16/60 anonim ***** válasza:
Tudod, az két külön szavazólap, ahol Istenre lehet szavazni, meg ahol pártokra (jelöltekre). Így a kettő nem zárja ki egymást.
 17/60 A kérdező kommentje:
vajon ha minden Isten akarata szerint alakul, nem elbizakodott dolog azt hinni, hogy befolyásolhatom a döntését?
2010. ápr. 6. 09:34
 18/60 A kérdező kommentje:
kedves 9:32 vajon melyik az én népem? kérdezhetném. Jézus azt kérdezte, hogy ki az ő anyja, vagy kik az ő testvérei. mindaz, aki cselekszi Isten akaratát, adta meg a választ. vajon ha a gonoszok "tövestűl" kivágattatnak, ahogy a biblia ígéri, akkor melyik a népem? az, amelyik országban lakom, és aki annak az országnak az állampolgárának valja magát, vagy az, akit Isten majd megkímél? én mindenesetre az utóbbihoz szeretnék tartozni.
2010. ápr. 6. 09:38
 19/60 anonim ***** válasza:
Nem Isten döntését befolyásolod, hanem csak az országod parlamentjének összetételét. Amiről te beszélsz az determinizmus, hogy úgyis minden előre meg van határozva, akkor minek bármit is csinálni.
 20/60 anonim ***** válasza:

nem az ő döntése,hanem a tiéd..tudod,szabad akarat!

ennyivel nem kell dolgozni menned,mert ha éhen halsz,az Isten akarata..Isten elvárja,hogy te is tegyél valamit a saját érdekedben is!

1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!