Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanui miért eröszakosak?

Jehova tanui miért eröszakosak?

Figyelt kérdés

Miért van az hogy elöször eljöttek,meghallgattam öket hogy ne legyek bunko,igaz nem tudtam ök kik valojaban.Aztan nem megbeszélve elöre minden héten csengetnek nalam.

Hiaba nem nyitok ajtot,annyira kitartoak honapok ota,azt hiszik vallàsnézetet cserélek ö àltaluk..

Pedig vilagosan megjegyeztem,hogy nem ohajtok velük foglalkozni,idöm sincs,stb...Màr rendesen félek kimeni az ajton,nehogy pont arra jarjanak..De az utcan is szemtelenül leszolitana engem,vagy màsokat,ujsagot adnak,Nem lenne egyszerübb nem zaklatni,s egyetlenegyszer probalkozni csak?

2010. ápr. 5. 14:59
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
"nincs olyan titok, ami ki ne tudódna" igaz. lásd a híradókat.
2010. ápr. 6. 12:54
 32/48 anonim ***** válasza:

A Tanúk nem erőszakosak!

Láttál már egy Tanút, aki megver valakit? Én már láttam sok más valláshoz tartozóakat, akik ezt teszik.

Láttál már Tanút, aki fegyveres katonakén embert ölt, mert a parancsnokai, a felettesi és néhány politikus ezt várták el tőle? Mert néhány őrült politikus összeveszett és ezért milliókat gyilkoltak le módszeresen olyan emberek, akik állítólag "Krisztus követőknek" tartották magukat?

Sőt ezt a saját vallása tagjai ellen követték el millió számra, csak azért, mert más nemzetiségű volt a másik!!

Láttál már olyan Jehova Tanúját, aki hagyta magát rábeszélni arra, hogy gyűlölje a hittársát, csak mert más nemzetiségű???!!!

Én láttam már ilyent a legtöbb magát "kereszténynek" valló csoportban. Sőt, egyesek dicsekednek is vele.

Vajon Jézus is dicsekszik velük?!

2010. ápr. 6. 13:00
 33/48 anonim ***** válasza:

Kedves hozzászóló!

Én pontosan tudom, mi megy a híradókban, mert egy ügy kapcsán első kézből vagyok érintve.

Tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy sokszor mit ad le a média, azzal szemben, ami valóban van!!!

2010. ápr. 6. 13:04
 34/48 anonim ***** válasza:

"de az utcán meg itt ott ettől még megszólíthatnak,mint ahogy teszik ezt más felekezet tagjai is,és alapítvány emberek is,meg sok csaló is"

Szerintem meg ez az egész utcán megállítás is egy nagy hülyeség, hogy "Gyere és légy tagja ennek meg annak a vallásnak!". Ha pedig azt mondod nem érdekel, köszönöd szépen, akkor egyesek jönnek utánad, és mondják az övéket, mikor te sietsz. Meg adnak mindenféle papírt, mikor úgyis tudják, hogy azt az emberek 99%-a a következő kukába behajítja.

Ha valaki tényleg azt érzi, hogy ő vallásos, szeretne templomba járni, egy valláshoz tartozni, stb., akkor úgyis utánanéz, hogy melyik valláshoz szeretne tartozni, és megteszi a szükséges lépéseket.

Szerintem ez az egész "megtérítés" (vagy micsoda) felesleges, mert akit nem érdekel, azt úgyse fogja érdekelni. Ha pedig mégis egy idő után elkezdi érdekelni a vallás, akkor biztosan utána néz majd a vallásoknak. Aki pedig eleve vallásos, azt nem kell megtéríteni. Ennyi.

2010. ápr. 6. 13:17
 35/48 anonim ***** válasza:
Milyen szánalmas ez a kettős mérce, hogy ha más vallásokat, főleg a katolikusokat kell besározni, akkor milyen megbízható hivatkozási alap "a híradó" meg "a Mari néni" véleménye, de ha ugyanez az Őrtoronyra ciki, akkor jön az, hogy de az félrevezetés, meg sátán, meg hitehagyott, meg bla bla bla.
2010. ápr. 6. 13:19
 36/48 anonim ***** válasza:
0%
13:04 13:19 majd ha a híradóban az én gyülekezetem tagjait vádolják pedofíliával, és a vezetőket ennek elleplezésével, akkor elgondolkozom, hova is tartozok. mindenesetre szép, hogy azt írod, a vádak hamisak. ezt mondja a pápa is. mondjuk azt is mondja, hogy ő Isten földi helyettese, mintha emberi kezek szolgálhatnának Istennek.
2010. ápr. 6. 13:25
 37/48 anonim ***** válasza:
77%

Kedvenc 50%-os agresszív jehovistám!

Az igaz, hogy olyan értelemben "tiszteletben tartják" a delikvens döntését, hogy nem fognak fegyvert a fejéhez, de lényegében tudtára van adva az emberkének, hogyha kilép az Őrtoronyból, és leszakad a kiadványokról, mint valami "anyai" csecsről, akkor biza Jehova úgy kinyiffantja armageddonkor, hogy attól kódul. Na most egy olyan embernek, aki az Őrtorony teológiát beszopta, annak ez éppoly, vagy még nagyobb fenyegetés, manipuláció, lelki terror, stb. nevezzzük aminek akarod, mintha a fejedhez szorítanék egy puskát, hogy tedd ezt vagy amazt.

2010. ápr. 6. 13:28
 38/48 anonim ***** válasza:
Az Őrtorony meg azt mondja, hogy ő Isten földi helyettese, a hű és értelmes szent szar, mintha emberi kezek szolgálhatnának Istennek.
2010. ápr. 6. 13:29
 39/48 anonim ***** válasza:
emberi kezek bizony nem szolgálhatnak Istennek. Istennek csak nyelvvel lehet szolgálni, miként Jézus is tette. emberek csak úgy szolgálhatják Istent, miként pál, és az apostolok is. azzal, hogy elmondják az embereknek a jó hírt. mindenkinek, az egész lakott földön.
2010. ápr. 6. 13:40
 40/48 anonim ***** válasza:
12,23 as vagyok.hát ugy lehet csak papíron annak lenni,hogy a mikor 19 évvel ezelőtt megkeresztelkedtem mint Jehova Tanúja akkor bejegyeztek a egyház könyvébe mint tagot.ez nem újdonság,így csinálják minden vallásnál,de kb 7 ével ezelőtt én úgy döntöttem,nem kívánok többé a gyülekezet tagja lenni,és nem azért mert elkövettem valamit.saját döntésem volt amit ők el is fogadtak.Próbáltak visszatartani de én határozott voltam,és vagyok ma is.de ebből a könyvből bizony elfelejtettek kihúzni,mert még mindig jelzik felém,hogy tag vagyok,de minek.mondjuk engem ez már nem érdekel.én nem tartom magam annak és nem azért ciki vagy mert elítélendő,hanem mert már nem úgy élek ahogy ők.és nem tartom be amit ők,és nem hiszek abban amiben ők.ezért nem tartom magam annak.hát ennyi az én papíron az vagyok történetem.de nem én vagyok aki oldalakat másolgat be ellenük,vagy idézget hitehagyott írásokból.én csak olyan tanácsot akartam adni a kérdezőnek ami tudom,saját magamtól hogy én hogy csináltam,így talán tudtam segíteni neki.
2010. ápr. 6. 13:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!