Jehova tanui miért eröszakosak?
Miért van az hogy elöször eljöttek,meghallgattam öket hogy ne legyek bunko,igaz nem tudtam ök kik valojaban.Aztan nem megbeszélve elöre minden héten csengetnek nalam.
Hiaba nem nyitok ajtot,annyira kitartoak honapok ota,azt hiszik vallàsnézetet cserélek ö àltaluk..
Pedig vilagosan megjegyeztem,hogy nem ohajtok velük foglalkozni,idöm sincs,stb...Màr rendesen félek kimeni az ajton,nehogy pont arra jarjanak..De az utcan is szemtelenül leszolitana engem,vagy màsokat,ujsagot adnak,Nem lenne egyszerübb nem zaklatni,s egyetlenegyszer probalkozni csak?
Nem érdekel Károli, ő is csak egy ember volt, és tévedhetett, mint ahogy tévedett is. Mentségére szólva: jóhiszeműen tévedett, hiszen az ő korában valóban nem járt túl élen a biblikus héber nyelvtudomány, és nem tudták, hogy a JHVH-t nem szabad "Jehovának" ejteni, mivel szinte teljes bizonyossággal megállapítható, hogy az Jahve (Yahweh). Az pedig sehol nincs benne a Bibliában, hogy házról házra kéne járni úgyhogy ezt benéztétek.
Kiragadásról pedig az Őrtorony társulat ne tartson nekem előadást, aki maga a kiragadások bajnoka.
Az tetszik viszont, hogy már ezeken az oldalakon is több olyan embernek az írását olvastam, akik azt mondják, hogy ők tétlenek, de papíron még Tanúk, vagy egy ideje nem járnak már gyülekezetbe, stb.
De a gyakran felhozott vádakkal ellentétben, mindegyikőjük azt mondta, hogy szabad döntését tiszteletben tartották, és nem "zaklatják", stb.
Érdekes, amikor olyan kisregény hosszúságú szövegeket, meg szociológiai tanulmányokat másolgatnak itt néhányan, akkor azok nem ezt állítják az állítólagos "szektákról"!
Pontosabban én elismerem, hogy lehetnek ilyen csoportok, ahol ez működik, de szeretik álnok módon ide sorolni a Tanúkat is.
Úgy is mindenre fény derül, kedves "szakértők"!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!