Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanui miért eröszakosak?

Jehova tanui miért eröszakosak?

Figyelt kérdés

Miért van az hogy elöször eljöttek,meghallgattam öket hogy ne legyek bunko,igaz nem tudtam ök kik valojaban.Aztan nem megbeszélve elöre minden héten csengetnek nalam.

Hiaba nem nyitok ajtot,annyira kitartoak honapok ota,azt hiszik vallàsnézetet cserélek ö àltaluk..

Pedig vilagosan megjegyeztem,hogy nem ohajtok velük foglalkozni,idöm sincs,stb...Màr rendesen félek kimeni az ajton,nehogy pont arra jarjanak..De az utcan is szemtelenül leszolitana engem,vagy màsokat,ujsagot adnak,Nem lenne egyszerübb nem zaklatni,s egyetlenegyszer probalkozni csak?

2010. ápr. 5. 14:59
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
egyébként pedig ha vallási erőszakoskodásról szertnél hallani, (mert ez szerintem nem erőszak) akkor olvass utánna a keresztes háborúknak, a világháborúknak, vagy nézd a híradót, ahol más erőszakoskodásról is halhatsz. ezek tényleg erőszakok, legalábbis a csengetéshez képest. sajnos sok házigazda azt hiszi, hogy nem látjuk, hogy otthon van, vagy nem látjuk, amikor kinéz. a függöny másik oldalán sok mindent látni.
2010. ápr. 6. 09:09
 22/48 anonim ***** válasza:
Nem nevezte magát Jehovának, hanem max JHVH-nak, az meg inkább Jahve. És attól még nem lesz köze az Őrtorony Társulatnak hozzá, így nevezteti megát. Azt amire te hivatkozol, hogy "Isten a nevének szezett nevének" (és nem a nevéről neveztetik, mint te tévesen magyaráztad) egyszerűen annyit jelent, hogy neki magának, úgy mint a Békés-Dalos fordítja. A Jakab által idézett ószövetségi részlet (és az egész "isteni név" témakör) megértéséhez tudni kell, hogy a bibliai héberben nem volt olyan elvont szó, hogy "személy(iség)", ezért a "név" szolgált ennek a fogalomnak a körülírására. Az, hogy Isten "népet szerez a nevének" azt jelenti: népet szerez személyesen önmagának. Ugyanígy az, hogy nincs "más név az ég alatt" (Csel 4:12), azt jelenti: nincs senki más személy az ég alatt, aki által megmenekülhetnénk. Nem véletlen, hogy ezt a hebraizmust a Csel 1:15-ben sem szokták szó szerint fordítani: "ott pedig mintegy százhúsz nevek sokasága volt együtt", tehát százhúsz fő. Semmiféle prédikálásról nincs szó, max igehirdetésről, de azt meg nem csak az Őrtorony csinálja, sőt az nem is az evangéliumot hirdeti, hanem az Őrtorony farizeusi rabszolgaságát. Házról házra járásról meg sehol nincs szó, illetve van, te az nektek nem túl kedvező színben, ld. Lk 10:7.
2010. ápr. 6. 09:12
 23/48 anonim ***** válasza:
én a károli fordításból idéztem neked. sajnálom, hogy nem lapoztad föl, hisz az tisztázná a kérdést. sajnos az általad idézett részt sem olvastad el, hisz a lukácsból idézett részed mondanivalója éppen ellentétes a kiragadott verssel. ezt is ellenőrízheted a bibliádból.
2010. ápr. 6. 09:28
 24/48 anonim ***** válasza:

Nem érdekel Károli, ő is csak egy ember volt, és tévedhetett, mint ahogy tévedett is. Mentségére szólva: jóhiszeműen tévedett, hiszen az ő korában valóban nem járt túl élen a biblikus héber nyelvtudomány, és nem tudták, hogy a JHVH-t nem szabad "Jehovának" ejteni, mivel szinte teljes bizonyossággal megállapítható, hogy az Jahve (Yahweh). Az pedig sehol nincs benne a Bibliában, hogy házról házra kéne járni úgyhogy ezt benéztétek.

Kiragadásról pedig az Őrtorony társulat ne tartson nekem előadást, aki maga a kiragadások bajnoka.

2010. ápr. 6. 09:35
 25/48 anonim ***** válasza:
pusztán csak egy módszert ajánlottam, ami alapján eldönthető, mi kiragadás, és mi nem az. a szövegkörnyezet megvizsgálása, és az egyéb bibliai helyeken megtalálható, ugyanarról a témáról szóló történetek összevetése segíthet. pl nem mondhatja senki, hogy Jézus nem beszélt vadidegen embereknek, spontán Isten szándékairól. azt mondhatja, hogy azt írja a biblia, hogy NE MENJÜNK HÁZRÓL HÁZRA, de éppen ezt tette Jézus is, és kettessével a tanítványait is erre a munkára küldte el. a prédikálás és az igehírdetés szerintem rokon értelmű szavak, de értetted azt te, csak kötözködös hangulatban vagy.
2010. ápr. 6. 09:43
 26/48 anonim ***** válasza:
Beszélt Jézus, de ezt piactereken tette, a házaikba csak hívásra ment, csakúgy mint az apostolok, ha fogékonyságot tapasztalt. Nem jártak házról házra.
2010. ápr. 6. 09:53
 27/48 anonim ***** válasza:
22%
természetesen. miként Jehova tanúi is csak akkor mennek be, ha hívják őket. de ahhoz, hogy behívják Jézust, ott kellett lennie. vajon a hegyi beszédre a piacról jöttek az emberek? vajon ha a piacra menet valaki megszólította Jézust, azt mondta, hogy majd a piacon beszélek? vajon pénzért a templomban várni, hogy bejöjjenek az emberek, és beszélni hozzájuk, ezt tette Jézus?
2010. ápr. 6. 09:58
 28/48 anonim ***** válasza:
szia.én is az vagyok.Bár már én csak papíron.Ha olyan személlyel találkoznak aki bármilyen értelmes választ adott,az felírják,egy papírra,nevét,meg minden fontos infót amit mondott,és legközelebb újra felpróbálják venni a kapcsolatot veled,elérni,hogy pozitív legyél,hogy gondolkozz el egy kicsit.ha úgy érzed nem szeretnél többet semmilyen formában hogy meglátogassanak,jelezd nekik.nem kell dirván,egyszerűen csak mond meg,hogy irják fel a kártyájukra,hogy te nem akarsz beszélni velük.Ha ezt ők valóban megteszik,akkor ez az infó bekerül egy lapra,és aki legközelebb megkapja ezt a területet már látni fogja,hogy hozzád nem kell becsöngetni.de az utcán meg itt ott ettől még megszólíthatnak,mint ahogy teszik ezt más felekezet tagjai is,és alapítvány emberek is,meg sok csaló is.légy határozott,nem kérem köszönöm.ennyi.azért nem kell tiszteletlennek,és bunkónak lenni.
2010. ápr. 6. 12:23
 29/48 anonim ***** válasza:
hogy lehet "csak papíron" Jehova tanújának lenni?
2010. ápr. 6. 12:26
 30/48 anonim ***** válasza:

Az tetszik viszont, hogy már ezeken az oldalakon is több olyan embernek az írását olvastam, akik azt mondják, hogy ők tétlenek, de papíron még Tanúk, vagy egy ideje nem járnak már gyülekezetbe, stb.

De a gyakran felhozott vádakkal ellentétben, mindegyikőjük azt mondta, hogy szabad döntését tiszteletben tartották, és nem "zaklatják", stb.

Érdekes, amikor olyan kisregény hosszúságú szövegeket, meg szociológiai tanulmányokat másolgatnak itt néhányan, akkor azok nem ezt állítják az állítólagos "szektákról"!

Pontosabban én elismerem, hogy lehetnek ilyen csoportok, ahol ez működik, de szeretik álnok módon ide sorolni a Tanúkat is.

Úgy is mindenre fény derül, kedves "szakértők"!!!

2010. ápr. 6. 12:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!