A keresztény hit kizárja a más hitűek hitvallásának elfogadását, megértését és tiszteletét?
@Kérdező,
Mélyreható vizsgálatra neked van szükséged, meg azoknak, akik nem keresztények, vagy kételkednek a hitükben.
A keresztény azért keresztény, mert meggyőződött arról, hogy amiben hisz, az igaz. Az, hogy te az ateistákkal, meg más vallású emberekkel kétségbe vonod a hitünket, nem fog változtatni azon, hogy szerintünk az összes többi vallás bálványimádás.
Ha ezt egyeseknek nehéz megemészteni, ez akkor is így van.
.Dante.
Figyelj, önvizsgálatra mindenkinek szüksége van.
Egyébként keresztény vagyok kedves .Dante. Méghozzá az amelyik az inkluzivizmus pártján áll. Megjegyzem a történelmi egyházak is ezt osztják jórészt. A primitív démonizálást meg lehet hagyni a fundamentalistáknak.
A nélkül is meg lehet fogalmazni hogy miért a keresztény vallás és életmód az igazán döfi az élő hit szempontjából hogy megbántanánk a másikat a vallásán keresztül. És fel lehet ismerni természetesen mély alázattal hogy nem a csak a mi privilégiumunk az élő hit.
Olvass bele ebbe .Dante.
Én nem ateista vagyok, hanem több istenben hiszek.
Vagyis ahogy a keresztények mondanák "pogány kutya" vagyok.
Én elfogadom, hogy ha egy másik ember valami mást hisz. más a szokása, más a szertartás rendje.. Nejem kálomista én katolikus vok, kissé más eljárás, más értelmezés, ünnepek is, ez nem központi eljárás kettőnk KÖZÖS életében.
De...
Az ELFOGADÁS a fogalom, ami itt írtok, de főleg ma 2024-ben a haladárok, gender-93 miatt több értelmű lett, 2016-ban még viszonylag egyértelműbb volt.
Ma nem vassal és korbáccsal hirdetjük KÜLDETÉSÜNKET, mások erőszakosak.
elfogadás > a hitünk nem zárja ki, mások hitét őnála!
megértés > persze, ha lehetséges, én az izlamot kezdem értegetni, azért se engedném ide!!
tisztelet > igen, én is tisztelem az otthon élő követőit.
Végül sokan nem ennyire toleránsak, mint én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!