Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztény hit kizárja a...

A keresztény hit kizárja a más hitűek hitvallásának elfogadását, megértését és tiszteletét?

Figyelt kérdés
És ezzel együtt a más hitűek elfogadását, megértését, és tiszteletét?

2016. márc. 20. 15:38
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

@Kérdező,

Mélyreható vizsgálatra neked van szükséged, meg azoknak, akik nem keresztények, vagy kételkednek a hitükben.

A keresztény azért keresztény, mert meggyőződött arról, hogy amiben hisz, az igaz. Az, hogy te az ateistákkal, meg más vallású emberekkel kétségbe vonod a hitünket, nem fog változtatni azon, hogy szerintünk az összes többi vallás bálványimádás.

Ha ezt egyeseknek nehéz megemészteni, ez akkor is így van.

2016. márc. 24. 14:22
 32/37 anonim ***** válasza:
Egyébként, te milyen vallású vagy Kérdező?
2016. márc. 24. 14:30
 33/37 A kérdező kommentje:

.Dante.

Figyelj, önvizsgálatra mindenkinek szüksége van.

Egyébként keresztény vagyok kedves .Dante. Méghozzá az amelyik az inkluzivizmus pártján áll. Megjegyzem a történelmi egyházak is ezt osztják jórészt. A primitív démonizálást meg lehet hagyni a fundamentalistáknak.

A nélkül is meg lehet fogalmazni hogy miért a keresztény vallás és életmód az igazán döfi az élő hit szempontjából hogy megbántanánk a másikat a vallásán keresztül. És fel lehet ismerni természetesen mély alázattal hogy nem a csak a mi privilégiumunk az élő hit.

Olvass bele ebbe .Dante.

[link]

2016. márc. 30. 10:47
 34/37 anonim ***** válasza:
80%
Az elfogadás az egyetértéssel párosul ami pedig részben a megrtéssel, tehát azt kizárja, a tiszteletet viszont nem.
2016. márc. 31. 09:36
 35/37 Balasa Bence ***** válasza:
Igen kizárja, és megszállottan igyekszik a másfajta gondolkodást elnyomni.
2022. ápr. 2. 15:51
 36/37 Balasa Bence ***** válasza:

Én nem ateista vagyok, hanem több istenben hiszek.

Vagyis ahogy a keresztények mondanák "pogány kutya" vagyok.

2022. ápr. 2. 15:53
 37/37 anonim ***** válasza:

Én elfogadom, hogy ha egy másik ember valami mást hisz. más a szokása, más a szertartás rendje.. Nejem kálomista én katolikus vok, kissé más eljárás, más értelmezés, ünnepek is, ez nem központi eljárás kettőnk KÖZÖS életében.

De...

Az ELFOGADÁS a fogalom, ami itt írtok, de főleg ma 2024-ben a haladárok, gender-93 miatt több értelmű lett, 2016-ban még viszonylag egyértelműbb volt.

Ma nem vassal és korbáccsal hirdetjük KÜLDETÉSÜNKET, mások erőszakosak.

elfogadás > a hitünk nem zárja ki, mások hitét őnála!

megértés > persze, ha lehetséges, én az izlamot kezdem értegetni, azért se engedném ide!!

tisztelet > igen, én is tisztelem az otthon élő követőit.

Végül sokan nem ennyire toleránsak, mint én.

márc. 5. 16:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!