Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves GYIK-felhasználok:Szeri...

Kedves GYIK-felhasználok:Szerintetek menyire Isteni eredetü a Fatimai, Lourdesi, Medjugorjei Mária jelenések vagy csalás?

Figyelt kérdés

2016. márc. 19. 16:26
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

én sem cáfolni sem alátámasztani nem tudom ezeket a jelenéseket, éppen ezért tartózkodom a határozott véleménnyilvánítástól, bár bevallom alapvetően szkeptikus vagyok, de nem mondom, hogy csalás az összes, amég nem kapok jó cáfolatot, mert ez az elvakultan ostoba ember magatartása

hit szempontjából pedig változónak gondolom a dolgot, mivel sok esetben teljesen ellentmondanak a jelenések során elvileg lekommunikált gondolatok a kereszténység alapvető szellemiségének is, de ha mélyebben belemegyünk akkor durván eretnekek is, még a katolikus szemszögből vizsgálva is, a Fatimai jelenés pl a máriatisztelet legdurvább eltúlzására hív (még a szerintem amúgy is nagyon túlzó további eltúlzására) a Lourdesi pedig kb mintha búcsúcédulák meg rontásűző amuletteket bocsájtana ki, amelett, hogy szintén rendkívül eretnek gondolatokat fogalmaz meg a szűzanyával kapcsolatban

szerintem nagyban hozzájárultak ,hogy a katolikusok egy része beigazolja a protestáns vádat, miszerint nem máriatisztelet hanem máriaimádat van jelen a katolicizmusban, sőt számos máriás-szekta is létrejött ezeknek a továbbgondolásával ,vagy ha nem is szakadt el a katolikus egyháztól "hivatalosan" számos közösség kb teljesen külön világot él

2016. márc. 22. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!