Kedves GYIK-felhasználok:Szerintetek menyire Isteni eredetü a Fatimai, Lourdesi, Medjugorjei Mária jelenések vagy csalás?
Én más-más okok miatt, de egyiket sem tekintem hiteles isteni csodának.
Ettől függetlenül annyit azért megjegyeznék, hogy ha valami nem isteni eredetű csoda, attól még nem feltétlenül csalás. Számos egyéb magyarázat is lehetséges.
Nem csalás, de mivel az üzenetét tekintve ellentétes a Bibliában foglaltakkal, így nem Isteni eredetű.
Kerüld el, nagyívben!
@ Előbbi:
Úgy, hogy először is: a Bibliából kitűnik, hogy amellett, hogy a csodák és a jelenések természetfölöttiek, de kétféle eredetből származhatnak:
1. Isteni eredet
2. Sátáni eredet
Maga a jelenés vagy a csoda csak a természetfölöttiségre utal, de a Sátán is tud csodákat és jeleket tenni, mivel lételeme a hazugság, az elhitetés, a félrevezetés.
Ezért ha jelenésekről, vagy csodákról van szó, minden esetben meg kell győződni annak tartalmáról, mondanivalójáról.
Ha Isten közöl valamit (akár jel, akár csoda formájában), az soha, de soha nem mond ellent a Bibliában foglaltaknak, és hitben megpróbált embereken (vagy emberek által) történik meg.
Az első kettőt elfogadta a katolikus egyház.
A hívő eldöntheti hogy mit gondol róla, nem kötelező benne hinni.
Nekem az a véleményem hogy az üzenetek tartalmát tekintve imára,böjtre,Isten előtti bűnbánatra buzdítanak! Ez jó, függetlenül attól hogy honnan erednek az üzenetek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!