A Mária imádat a katolikus vallásban tulzás-e? Amikor azt mondják az imádatukban"Asszonyunk szüz Mária, Istennek szent anyja". Tulzás vagy helyes?
60.Mert a bibliában évezredeken keresztűl írt történetek egymást alátámasztják.elejétől végig.
A mai törit, van olyan, hogy ugyanaz az író tíz év múlva másképpen fogalmaz, hogy imponáljon pártjának, országának, vallásának, szomszédjának főleg ha nyereség származik belőle.
Pld. Erdély ki-é? És ebből rengeteg iromány származik és napról napra változó, a Román egyet ír a Magyar másat. Ugyan abból a nemzetből is különböznek a vélemények. De nem úgy bibliában! Évezredek óta ugyanaz.
A történelem egy tudományág, ha valaki tökhülye ennek belátásához, azon nem tudok segíteni.
Erdély pedig elsősorban mindazoké, akik lakják területét, illetve jogilag Romániához tartozik, nincs itt ebben a kérdésben semmi bizonytalanság, senki sem mond ettől eltérő dolgot.
62.Ha mindenképp ellenem akarsz beszélni, hagyom. Az okosabb enged.
Én itt lakók Erdélyben és olvasom románul-magyarul és látom, hogy a kettő közelről sem hasonlít. Ugyan az az ember sem mond egyformán, még az iskolás könyvekben sem.
Jősz egy kitéróvel, hogy "Erdély azoké akik lakják". Ki mondta, hogy nem"?
Itt a történelem hitelességéről beszélűnk, nem arról kik lakják és kik nem.
Máskűlömben így van torzítva az inkvizíció, keresztes háborúk, pedofília, a vallás és a politika összefonodása, fegyverek megszentelése, katonák áldoztatása, gyontatása a harcbakűldés előtt stb.
Ezek a Katolikus vallásban tagadva vannak, vagy a vallás gyököt von belőle.
És most jön a kérdés:hol az igaz töri. amit "igaznak" mondasz?
És tudom és ne mondj semmit, hogy ne ásd mélyebbre magad.
"Igen, volt pápa akinek több gyereke is volt, egyébként jogilag lehetett, de nézd a jó oldalát, nem volt se meleg, se pedo, nálad az a 10 gyerekes pápa egy igazi szent ember lehet"
Nem feltétlenül. Főleg, ha a 10 gyermek 10 különböző nőtől van.
Egy cikk egy "szent" pápáról:
"
Törvénytelen gyerekhad
Az 1471-ben pápává választott IV. Sixtusnak hat törvénytelen gyermeke volt, köztük egy a saját lánytestvérétől. Ezt azonban nem akadályozta meg abban, hogy alárendeltjei szexuális kicsapongásait büntesse. Egyházi adót vetett ki a prostituáltakra és pénzbüntetéssel sújtotta azokat a papokat, akik szeretőt tartottak. IV. Sixtus sok pápához hasonlóan a nepotizmus gyakorlásától sem riadt vissza: hat unokaöccsét tette bíborossá."
egy másik kiváló vezető:
"
A szifiliszes Szent Péter-utód
II. Gyula pápaságát (1503-1513) általában Róma építészeti és művészeti felvirágoztatásával szoktuk összekötni.
A Svájci Gárdát megalapító pápáról kevesen tudják, hogy a szifiliszt is elkapta a számos prostituálttal való kapcsolatának köszönhetően. 1508 nagypéntekén például a szokásokkal ellentétben a híveknek egyszerűen nem volt gusztusa megcsókolni az egyházfő lábát, amelyet megannyi fekély borított.
"
Mèg az ilyen vallásvezetőknek volt követőik?
Hat milyenek az ilyen vallásvezetők,de milyenek a követők,amit az előttem lèvő le írt.
Egyes dolgoknak utánanèztem a tudakozoban ès igaza van.
Nèzz utánna te is.
Hol van a "ne paráználkodj"?
De mi ez a fajtalanság?
Ès mèg ezek akarnak tanítani?
Mire?
"Egyes dolgoknak utánanèztem a tudakozoban"
Ezen jót nevettem :D
Èn is rajtad!!!!!
Ha a vak vezeti a vakot,tudod hová mennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!