Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Mária imádat a katolikus...

A Mária imádat a katolikus vallásban tulzás-e? Amikor azt mondják az imádatukban"Asszonyunk szüz Mária, Istennek szent anyja". Tulzás vagy helyes?

Figyelt kérdés

2016. márc. 19. 07:58
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 A kérdező kommentje:

60.Mert a bibliában évezredeken keresztűl írt történetek egymást alátámasztják.elejétől végig.

A mai törit, van olyan, hogy ugyanaz az író tíz év múlva másképpen fogalmaz, hogy imponáljon pártjának, országának, vallásának, szomszédjának főleg ha nyereség származik belőle.

Pld. Erdély ki-é? És ebből rengeteg iromány származik és napról napra változó, a Román egyet ír a Magyar másat. Ugyan abból a nemzetből is különböznek a vélemények. De nem úgy bibliában! Évezredek óta ugyanaz.

2019. márc. 13. 08:49
 62/70 anonim ***** válasza:
49%

A történelem egy tudományág, ha valaki tökhülye ennek belátásához, azon nem tudok segíteni.

Erdély pedig elsősorban mindazoké, akik lakják területét, illetve jogilag Romániához tartozik, nincs itt ebben a kérdésben semmi bizonytalanság, senki sem mond ettől eltérő dolgot.

2019. márc. 13. 19:13
 63/70 A kérdező kommentje:

62.Ha mindenképp ellenem akarsz beszélni, hagyom. Az okosabb enged.

Én itt lakók Erdélyben és olvasom románul-magyarul és látom, hogy a kettő közelről sem hasonlít. Ugyan az az ember sem mond egyformán, még az iskolás könyvekben sem.

Jősz egy kitéróvel, hogy "Erdély azoké akik lakják". Ki mondta, hogy nem"?

Itt a történelem hitelességéről beszélűnk, nem arról kik lakják és kik nem.

Máskűlömben így van torzítva az inkvizíció, keresztes háborúk, pedofília, a vallás és a politika összefonodása, fegyverek megszentelése, katonák áldoztatása, gyontatása a harcbakűldés előtt stb.

Ezek a Katolikus vallásban tagadva vannak, vagy a vallás gyököt von belőle.

És most jön a kérdés:hol az igaz töri. amit "igaznak" mondasz?

És tudom és ne mondj semmit, hogy ne ásd mélyebbre magad.

2019. márc. 13. 20:04
 64/70 Kövesdi Vilmos ***** válasza:
Ez most egy OFF válasz, csak kiváncsi vagyok valamire. Ha azt írom, hogy öngyilkos akarok lenni, akkor milyen hamar törli a rendszer a hozzászólásomat?
2019. máj. 10. 13:38
 65/70 anonim ***** válasza:

"Igen, volt pápa akinek több gyereke is volt, egyébként jogilag lehetett, de nézd a jó oldalát, nem volt se meleg, se pedo, nálad az a 10 gyerekes pápa egy igazi szent ember lehet"

Nem feltétlenül. Főleg, ha a 10 gyermek 10 különböző nőtől van.

Egy cikk egy "szent" pápáról:

[link]

"

Törvénytelen gyerekhad

Az 1471-ben pápává választott IV. Sixtusnak hat törvénytelen gyermeke volt, köztük egy a saját lánytestvérétől. Ezt azonban nem akadályozta meg abban, hogy alárendeltjei szexuális kicsapongásait büntesse. Egyházi adót vetett ki a prostituáltakra és pénzbüntetéssel sújtotta azokat a papokat, akik szeretőt tartottak. IV. Sixtus sok pápához hasonlóan a nepotizmus gyakorlásától sem riadt vissza: hat unokaöccsét tette bíborossá."

egy másik kiváló vezető:

"

A szifiliszes Szent Péter-utód

II. Gyula pápaságát (1503-1513) általában Róma építészeti és művészeti felvirágoztatásával szoktuk összekötni.

A Svájci Gárdát megalapító pápáról kevesen tudják, hogy a szifiliszt is elkapta a számos prostituálttal való kapcsolatának köszönhetően. 1508 nagypéntekén például a szokásokkal ellentétben a híveknek egyszerűen nem volt gusztusa megcsókolni az egyházfő lábát, amelyet megannyi fekély borított.

"

2019. máj. 10. 14:28
 66/70 A kérdező kommentje:

Mèg az ilyen vallásvezetőknek volt követőik?

Hat milyenek az ilyen vallásvezetők,de milyenek a követők,amit az előttem lèvő le írt.

Egyes dolgoknak utánanèztem a tudakozoban ès igaza van.

Nèzz utánna te is.

Hol van a "ne paráználkodj"?

De mi ez a fajtalanság?

Ès mèg ezek akarnak tanítani?

Mire?

2019. máj. 12. 07:11
 67/70 anonim ***** válasza:

"Egyes dolgoknak utánanèztem a tudakozoban"

Ezen jót nevettem :D

2019. máj. 12. 15:10
 68/70 A kérdező kommentje:

Èn is rajtad!!!!!

Ha a vak vezeti a vakot,tudod hová mennek.

2019. máj. 12. 18:07
 69/70 anonim ***** válasza:
Nem csak Dante Isteni színjátékában vannak a pokol legmélyebb bugyrában a római pápák, hanem könnyen lehet, hogy a valóságban is ott vannak Isten igazságos ítélete nyomán.
2019. máj. 14. 19:45
 70/70 anonim ***** válasza:
Olyan könnyen kárhoztatsz másokat, hogy a végén te kerülsz oda. Majd akkor felkiabálsz, hogy kik sülnek veled a bugyrokban.
2019. máj. 14. 19:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!