A Mária imádat a katolikus vallásban tulzás-e? Amikor azt mondják az imádatukban"Asszonyunk szüz Mária, Istennek szent anyja". Tulzás vagy helyes?
Szia!
Ha materiálisan nézed a dolgokat, akkor nincs Mária nélkül Jézus Krisztus, nincs keresztény tanítás.
Nem túlzás, csak azoknak, akik egy félnemű, patriarchális tanításban hisznek.
Vidiripi
"Ha materiálisan nézed a dolgokat, akkor nincs Mária nélkül Jézus Krisztus, nincs keresztény tanítás.
Nem túlzás, csak azoknak, akik egy félnemű, patriarchális tanításban hisznek."
Ha nincs Mária akkor lett volna más. Mint amikor Jézus azt mondja a tanítványainak. Ha ők nem beszélnek akkor majd a kövek beszélnek helyettük.
Kérdező!
Igen túlzás a Mária imádat! Mária amúgy sem Istennek az anyja hanem Jézus anyja. Jézus pedig az Isten fia ezt a mennyei Atya is kijelentette és maga Jézus is kijelentette. Egyértelművé téve a dolgot!
A másik dolog meg az hogy Isten és ember között csak egyetlen közvetítő van és az nem más mint az Jézus Krisztus!
Vidiripi!
Mégsem lett más, hanem éppen Mária.
Tök érdekes, igaz?
Amúgy értem az egészet, mert ilyen teológiai különbségek mentén lehet szektákat létrehozni. Az egyik valami Jehovát keres, a másik hömbölög és huhog a szeánszain, a harmadik meg Máriára vicsorog, stb.
Vidiripi
Ha nincs Mária akkor lett volna más!
Szóval nem tudom hogy miért érdekes. :))
"Amúgy értem az egészet, mert ilyen teológiai különbségek mentén lehet szektákat létrehozni. Az egyik valami Jehovát keres, a másik hömbölög és huhog a szeánszain, a harmadik meg Máriára vicsorog, stb."
Jézus nem tanított olyasmit hogy majd a szülőanyját kell "imádni"!
De a tanítványai sem csináltak ilyesmit! Az meg a túlzáson is túl tesz hogy még szobrot is állítanak neki. Főleg ha hozzá teszem hogy a kereszténység egyik alapja a hit. S mi a hit? Azt meg leírja a Biblia!
De ha akarod akkor majd idézem.
Jól van 24-es... fogd a Bibliát és olvasd újra az evangéliumok ide vonatkozó részét.
Mária nem egyszerűen "megtörténik" a dolog... ő tudatosan felvállalja a szerepét. Ez azért is fontos, mert egyfajta archetipikus példát mutat az ember Istennel való kapcsolatának tekintetében. A szobrokat, meg a hozzá való imádkozást vitathatja, aki akarja, de ilyen hisztérikus buzgalommal kiradírozni már erős túlzás. Ez már gyűlölet.
Vidiripi!
Arról sem tanított, hohy internetes fórumokon folytass felesleges szócsatákat.
Egyébként a kereszténység alapja nem a hit, hanem a hűség. Ezt jelenti a pistis.
Vidiripi
25-ös!
"Jól van 24-es... fogd a Bibliát és olvasd újra az evangéliumok ide vonatkozó részét.
Mária nem egyszerűen "megtörténik" a dolog... ő tudatosan felvállalja a szerepét."
Nagyon szépen kérlek ne menj át ilyen "tanús" hozzá állásba!
Nem azt írtam hogy egyszerűen megtörténik a dolog. Azt írtam ha nincs Mária akkor lett volna más. Tehát akár Eszternek is hívhatták volna. Nem a nevén van a hangsúly hanem azon hogy volt olyan személy aki érdemes volt arra hogy ennek a dolognak a részese legyen!
De ez miatt nem kell belőle imádatot fabrikálni.
"A szobrokat, meg a hozzá való imádkozást vitathatja, aki akarja, de ilyen hisztérikus buzgalommal kiradírozni már erős túlzás. Ez már gyűlölet."
Akkor legyen az! De ettől függetlenül én akkor is túlzásnak mondom.
Pietrosol!
"Egyébként a kereszténység alapja nem a hit, hanem a hűség. Ezt jelenti a végeredmény."
Ahhoz hogy hűséges lehess ahhoz előbb hinned kell! A hit az alap csak aztán lehet hűséges. Aki nem hisz az nem is lesz hűséges!
Kérdező!
A pistis szó jelentése "bizalom," "bizakodás," "meggyőződés," "bizonyosság," "hihetőség," "hitel," "hűség," "megbízhatóság," "becsületesség," "hit," "bizonyíték," "bizonyosság," "oltalom."
Anyira àll az embernek jogàba Màriàt imàdni mint ahogy Jèzus és az apostolok tették.Ez a merce az etalon.
Aki tulzottabban teszi vagy nemismeri el apostoli szinten az hibàzik!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!