Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Mária imádat a katolikus...

A Mária imádat a katolikus vallásban tulzás-e? Amikor azt mondják az imádatukban"Asszonyunk szüz Mária, Istennek szent anyja". Tulzás vagy helyes?

Figyelt kérdés

2016. márc. 19. 07:58
1 2 3 4 5 6 7
 31/70 A kérdező kommentje:

Mária nem volt férfival amig Jézus meg nem született de azután Józseftől Öt gyermeke született.

Igy Mária is ugyanaz volt mint a többi más nő,azzal a különbséggel,hogy David gyökeréből való és ő volt méltó,mint földi asszony,hogy megszülje Jézust.

Mária a 144000 felkenthez tartozik ami egy nagy kiváltság mert az apostolokkal egyszinten van.

Ha nagyobb volna, az evangéliumokban nagyobb figyelmet tulajdonítottak volna neki amit még Jézus sem tett,azért,hogy nebálványozzák,de az apostolok meg sem említik.

2017. szept. 12. 20:19
 32/70 anonim ***** válasza:
84%

"Mária nem volt férfival amig Jézus meg nem született de azután Józseftől Öt gyermeke született."

Ennek semmi szentírási alátámasztása nincs. Az apokrifekben lehet, hogy van hasonló. Egyedül az Írás, nemde? Vagy pár apokrif hablatynak nagyobb a hitelessége, csak azért, mert meg lehet velük dönteni egy katolikus tanítást?

2017. szept. 13. 21:59
 33/70 Pietrosol ***** válasza:
68%

"...hogy David gyökeréből való ..."

Ezt honnét szedted?

2017. szept. 13. 22:07
 34/70 Pietrosol ***** válasza:
78%

"A Szentlélek száll rád, s a Magasságbeli ereje borít be árnyékával. Ezért a születendő Szentet is az Isten Fiának fogják hívni."

Mesélj még valakiről, akiről ezt írták!

2017. szept. 13. 22:14
 35/70 A kérdező kommentje:

54.Én nem mesélek,ha már te mesélsz.

De mégis, valaki tagadta ezt?

2017. szept. 14. 16:56
 36/70 A kérdező kommentje:

33.

Máté 1:1.Jézus Krisztus történetének könyve,aki David fia,aki Ábrahám fia.

Jelenések.22:16."Én Jézus elküldtem angyalomat,hogy tanúskodjon néktek,ezekről a gyülekezetek számára.Én vagyok a Dávid gyökere és sarja és a fényes hajnali csillag"

2017. szept. 14. 17:06
 37/70 Pietrosol ***** válasza:
67%

Kérdező!

"Igy Mária is ugyanaz volt mint a többi más nő,"

Ott voltál, amikor ezt leírtad?

2017. szept. 14. 17:08
 38/70 A kérdező kommentje:

Mondj a Biblia szerint mást,és egetéttek.

A kérdező vagy nem kérdező ,nem számit.

Le van irva feljebb:David gyökeréből legyen,szüz legyen,a viselkedése méltó.

A válaszodat elfogadom cinizmus nélkül.

2017. szept. 14. 17:49
 39/70 Pietrosol ***** válasza:
67%

"Üdvözlégy, kegyelemmel teljes! Veled van az Úr! Áldottabb vagy minden asszonynál."

Jó lesz?

2017. szept. 15. 10:37
 40/70 A kérdező kommentje:
39.Jegyezd be kérlek ,melyik igét idézted?
2017. szept. 15. 18:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!