Hogyan képzelik el Istent azok, akik nem követnek egyetlen vallást sem, de nem ateisták?
Nem értem, miért tiltakozol ennyire Jézus csodáinak valóságával kapcsolatban. Istent nem tartod képesnek rá, hogy természetfeletti dolgokat végbevigyen? Hiszen Ő a Teremtő.
Ha valaki azt állítja magáról, hogy Isten Fia, és Ő az egyetlen aki ismeri az Atyát, illik némi dolgokkal alátámasztania magát. Ilynek voltak a csodák, a prófécia beteljesítések és a magas szellemiség.
Különben nem hittek volna neki, hogy Ő Isten Fia, a Megváltó.
„A bibliai és a történelmi események között ugyan párhuzam vonható, de távolról sem úgy zajlottak az események, ahogy azt az Ószövetségben megírták.”
Hm, mire gondolsz? Nyilván a saját szemszögükből írták meg, és az ellenség olyan kategória, hogy „üsd vágd, nem apád” és természetesen az ellenség a gonosz és nem ők.
Bár, őszintén leírták a sajátjaik rossz tulajdonságait is, és hogy Isten milyen büntetéseket mért rájuk ezért.
Szerintem sok olyan forrást találhatnál, amelyek a Biblia történelmi és régészeti alátámaszthatóságát mutatják, ha nem eleve a kétkedő forrásokat keresnéd csak. Az, hogy teológusok egy része ezzel a szakterülettel foglalkozik, nem jelenti azt, hogy ez a teológia tárgykörébe tartozna, ezek is történész szempontból kutakodnak.
Csak egy példa amire ráakadtam hirtelenjében – a weboldal mondanivalóját részleteiben nem olvastam át, így magát a weboldalat nem ajánlhatom, csak ezt a részt:
Semmi újdonság nem volt a linken, szerintem már felesleges ezen vitázni, úgysem tudjuk meggyőzni egymást, mondjuk én nem is akarlak.
Semmit nem hiszek el addig, amíg kézzel fogható bizonyíték nincs rá. Ez van, ilyen beállítottságú vagyok, nem tehetek róla. Biztos jobb lenne hinni benne, úgy könnyebb lenne elfogadni a halált és más szörnyűségeket. De én nem így működök.
Azt hittem már vizsgára készülsz, hogy kissé késve reagáltál :)
Ok, nem számítok arra, hogy mindenkit meg tudok győzni. Viszont optimista vagyok, lehet, ha idősebb leszel, és több élettapasztalatod lesz, átgondolod újra a kérdést.
Huh, pont tegnap lapoztam bele egy könyvbe könyvtárban. Vermes Géza: A kereszténység kezdetei: Názárettől Nikaiáig, Kr. u. 30-325
Az egyik helyen azt olvastam, Pál nem „dicsekedett el” írásaiban, hogy magasszintű zsidó tanításban részesült, illetve hogy római polgárjoga van. Ez nem igaz.
A másik helyen, ahová lapoztam, azt írja, Jézusnak nem voltak a jövőre vonatkozó negatív próféciái. Ez szintén valótlan.
A könyv utószavában olvasható asszem Goethe idézet is ravasz!
HARAGSZOM! Hogy valaki oxfordi professzori tekintélyével leír valótlanságokat ld. fentebb. És aki nem ismeri az Újszövetséget behatóbban, el is hiszi amit mond, hiszen egy szaktekintélyről van szó, csak nem ír valótlant?!
Aki ebből a könyvből szeretné megismerni a kereszténységet, azt garantáltan indoktrinálja.
Nem vettem ki a könyvet.
Az evangéliumok történelmi hitelessége
(...)
Bár részletesen itt nincs terem bizonyítani, azért megjegyzem, hogy a személyes okokból rendkívül erőteljes keresztényellenes motivációkkal bíró Vermes Géza Jézusról szóló könyveiben felmutatott ellentmondások egyike sem valódi, feloldhatatlan ellentmondás, hanem a szerző „wishful thinking”-jének – „vágyteli gondolkodásának” – bizonyítéka csupán. Persze gyakran nehéz helyzetben vannak azok, akik az evangéliumok mélyreható olvasása helyett inkább az evangéliumokról olvasnak modern tudósokat, anélkül, hogy emezek állításait alaposan ellenőriznék.
(...)
Nocsak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!