Emberek Miért Teszitek Ezt?
Miből gondolod, hogy szeretnünk kellene egymást?
Ezt ki mondja?
Miért kéne nekem bárkivel szeretetben élnem, miért jó a béke? Szerintem az a jó, ha nekem jó.
Nekem az miért jó, ha te békében élsz? Adsz nekem valamit, ha azt mondom, békében akarok veled élni? Mi az én hasznom?
Szia
Valami hasonlót kérdezten nem olyan régen: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__7..
Csak kicsit másként tettem fel a kérdést, de a lényeg ugyan az, mint a kérdésedben is van.
Ha elolvasod a válaszokat, kicsit hasonlít a neked írt válaszokhoz, csak engem a "tanú"-ságom miatt többen támadtak mint tégedet, velem többet személyeskedtek mint veled:-)
De lényegében engem is az érdekelt volna, hogy a "keresztények".nek nevezett emberek között miért nem működik a krisztusi szeret. Pedig ez lenne a lényeg, ez a megoldás (a betegségen, öregségen, és halálon kívűl) minden gondunkra, problémánkra, nehézségünkre. Jézus pontosan tudta, miért van szüksége az embereknek arra a szeretetre, amelyre Ő tanította a követőit. Ez nélkül nem működik a keresztény élet. Ahhoz életbevágóan fontos a krisztusi szeretetet:-)
A szeretetben az ember kivirúl, és kreatív, alkotóvá válik
Vidiripi
KZitus!
"De lényegében engem is az érdekelt volna, hogy a "keresztények".nek nevezett emberek között miért nem működik a krisztusi szeret."
Nos attól függ kit kérdezel hogy ki a keresztény. Mert sokan nem tartják Jehova tanúit azoknak. De Jehova tanúi sem tartanak másokat azoknak sőt csak magukat tartják azoknak.
Így nehéz konszenzusra jutni.
De a másik dolog az ismeret! Amire ugye a tanúk hatalmas hangsúlyt fektetnek. Csak hogy a tanítványoknak és az első századiaknak fele annyi ismeretük sem volt s még is nagyobb volt köztük a szeretet mint sok mai hívő ember között. S ebben nem csak ti hanem más felekezetek tagjai is ugyan úgy érintettek.
De semmit nem ér a sok ismeret ha nem párosul a szív rejtett emberével. Sok ember van aki nagyon sok ismerettel rendelkezik de nincs szíve. Fordítva működik a dolog. Bizonyítéknak ott vannak a tanítványok és az első századiak. De sok ismeret szív nélkül. Az nem működik.
"Ahhoz életbevágóan fontos a krisztusi szeretetet:-)
A szeretetben az ember kivirúl, és kreatív, alkotóvá válik"
Ámen!
Kérdező!
Azért lényegében választ kapál "részeg kérdésedre?"
Vidipiri:
"Emberek Miért Teszitek Ezt?"
Vidiripi
Zitus!
Ha olvasnál a sorok között....(ne légy ennyire felületes)
Minden összefügg!
"Miért van, hogy a vallás miatt "veszekszik" a legtöbb ember ma a világon?"
Baromság.
A háborúk 7%-a történt vallási okok miatt.
Én úgy látom ,hogy a legtöbb ember a pénz ,illetve a hatalom,politika miatt "veszekszik".
"Nem érzitek hogy ez helytelen hamis sz*r az egész? Nincs olyan hogy ti én meg isten....olyan van hogy MI! Ember mint Ember!"
Az én irányzatom a vallásomon belül (humanisztikus judaizmus) a humániát ,azaz az emberiséget hirdeti (héberül: אדם) és tartja a legfontosabbnak a zsidó identitás/kultúra és az élet örömeinek megélése mellet.
És én is próbálok mindenkivel ,minél inkább nagyobb békében lenni ,vallási hova tartozástól függetlenül.
Persze nem tagadom ,hogy bizonyos vallások/irányzatok (most példákat nem írok) ellen nincs kifogásom ,de valakit nem bántok SE fizikailag ,SE mentálisan csupán azért ,mert ő XY vallású/irányzatú.
Ha nem tartom helyesnek a vakhitét ,vagy a tetteit a közösségének akkor ember modjára leírom a véleményem és nem "Fúj, te mocskos XY","Dögölj meg!" stílusú válaszokat írok.
Üdv!
Haló..nem akartam, akarok én vitatkozni, támadni...de még védekezni sem..:D
Ez kb annyi volt, hogy itthon leültem kicsit magamba mélyedtem tettem egy rövid utazást és következőnek már meg akartam ezt osztani másokkal. Remélve, hogy más is gondolkodik ugyan így.
Szóval nem kérdés ez, hanem pár gondolat tőlem. Az, hogy kérdőjel van a végén ne tévesszen meg..:D
28-as vagyok
Én csak a kérdésről az álláspontomat írtam le.
Nem konkrétan rólad írtam ,kérdező.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!