Emberek Miért Teszitek Ezt?
Isten az agapé szeretethez útmutatást adott, hogy tudják az emberi teremtményei, mit jelent az és hogyan kell gyakorolni.
Sajnos a lázadás, ami az égben kezdődött, és bevonta az embereket is, elferdítette a jelentését ennek, hogy az Egónak kedvezzen.
Azért adott hozzá "leírást", hogy ne értelmezzük többféle képen a gyakorlását a szeretetnek, ahogy az előttem szóló jól írta, nem mindegy, hogyan gyakoroljuk a szeretetet
nem a vallás miatt veszekszik a legtöbb, hanem, hogy melyik focicsapat a királyabb Jacob vagy Edward a vonzóbb, a rock vagy a disco zene a jobb, egyik vagy másik pártra kell e szavazni, félni kell e az ázsiából és afrikából érkező tömegektől, jó ez az új star wars (én pl ezen vitatkozom mostanában :D ) és még sorolhatnám a késhegyre menő viták okait
egyébként meg a vitatkozás nem feltétlen jelent ellenséges viszonyt, én keresztény vagyok, orthodox, de a legjobb barátaim többsége református, de van csomó katolikus meg baptista is, sokat vitatkozunk ezen de mégis legjobb barátok vagyunk, ugyan így a szűk baráti köröm jelentős része régebben fidesz szavazó volt, én világ életemben baloldali voltam, sokat vitatkoztunk de nem romlott meg a barátságunk
középiskolában volt egy muszlim srác vele nagyon jóban voltam, és csomóan ráálltak h ne mondjanak olyat pl h "boldog karácsonyt" mert az sérthet valakit, ez a muszlim srác mindig boldog karácsonyt kívánt, és Ramadan hónaphoz közeledve én is mondtam neki, hogy Eid Mubarah...
Azert nem kicsit el van tevelyedve a felfogasod a szeretet lenyegerol. Nem majomszeretetre tanitott minket Jezus, hogy ha latod az istentelent a karhozat fele tamolyogni akkor simogasd meg a buksikajat es kivanj neki jo utat. Marpedig Istenhez csak egy ut vezet es az is igen keskeny. Nem lehet egyszerre szent kinyilatkoztatas a Koran es a Biblia, mert Isten nem egy bomlott elmeju skizofren leny, hogy ellentetes dolgokat allitson magarol, vagy megtortent esemenyekrol. Kerlek olvasd vegig ezt a kis osszeallitast:
Ján 7:7 Titeket nem gyűlölhet a világ, de engem gyűlöl; mert én bizonyságot teszek felőle, hogy az ő cselekedetei gonoszak.-->
Luk 12:51 Gondoljátok-e, hogy azért jöttem, hogy békességet adjak e földön? Nem, mondom néktek; sőt inkább meghasonlást. -->
Péld 29:27 Iszonyat[utalat] az igazaknak a hamis ember; és iszonyat az istentelennek az igaz úton járó.-->
Péld 10:18 Aki elfedezi a gyűlölséget, hazug ajkú az...-->
Ef 5:11 És ne legyen közösségetek a sötétségnek gyümölcstelen cselekedeteivel, hanem inkább meg is feddjétek azokat;
Mert erre a világra nagy befolyása van a Sátánnak.
Így ha meg akarjuk érteni a világon zajló dolgok miértjét, akkor a gonosz fejével kell gondolkodnunk.
Mellesleg a legtöbb veszekedés az önzőség, kapzsiság, irigység és telhetetlenség miatt vannak.
Az más kérdés, hogy az emberek ezeket a dolgokat a vallás mögé bújtatva folytatják.
„Isten szemében a legnemesebb közületek az, aki a leginkább (isten)félő (legőrizkedőbb)” (49:13)
„Boldogok a békeszerzők, mert őket Isten fiainak fogják hívni.” (Mt 5:9) - ha már a kereszténységről van szó...
Vidiripi
Kérdező!
"Miért van, hogy a vallás miatt "veszekszik" a legtöbb ember ma a világon?"
Ez egy hatalmas nagy tévedés részedről! Nem a vallás miatt veszekszik a legtöbb ember a világon.
"Holott egymást kéne tisztelnünk és szeretnünk független attól hogy épp keresztény zsidó vagy akármely másnak született."
Tisztelni és szeretni? Szép szavak! De még családon belül is egyre ritkább ez a két dolog. S még csak a vallás közelében sem járunk. Mert ez a két dolog egy család életében alapvető dolog kellene hogy legyen. De sajnos egyre kevésbé az! A klasszikus család az szülőkből áll! De napjainkban rengeteg a csonka család vagy a mozaik család. Tisztelet! Ki tanítja meg a tiszteletet! Szeretet ki tanítja meg a szeretetet? Ezeket a dolgokat a családban kellene megtanulnia a gyermekeknek akikből idővel felnőttek lesznek. De milyen példát is látnak? Van az az eset amikor a szerencsétlen szülő 2 munkahelyen dolgozva képes csak eltartani a gyerekeit. S így ara már sem ideje sem ereje nincs hogy ténylegesen nevelje és tanítsa a gyermekeit vagy gyerekét! Több verzió van a többit kitalálod.
De a kedvencem az amikor a szülő haza menne a gyermekéhez de a munkáltató közli vele hogy ha megteszi akkor ki van rúgva. Ez persze egy szélsőséges eset de ha nem is oly gyakori sajnos nem is fiktív dolog. Ez sajnos valóság. De van még pl. amikor a szülő a munkájának él! S az nagyon kevés kivételtől eltekintve mindig az első helyen van.
Aztán van még a legdurvább helyzet amikor maga a szülő bántalmazza a saját gyerekét. Legyen az molesztálás, fizikai erőszak - megveri - de van a szellemi bántalmazás amikor szavakkal folyamatosan piszkálja.
Tehát hogyan is képzeled el azt hogy a felnövekvő generációk megtanulnak ebben a beteg világban tisztelni és szeretni? Kitől? Persze a reklámokból megtanulják hogy a pénzt szeretni kell hiszen azon lehet megvenni a dolgokat. De feltételezem nem erre a szeretetre gondolsz!
Tehát hol is van a vallás? Mert akik tényleg vallásosak illetve hívők azok igyekeznek úgy is élni. Ami nehéz ebben a világban. Mert az érték ítéletük merőben különbözik attól amit a világ képvisel. S hidd el hogy a hívő emberek vannak kisebbségben. Tehát honnét is veszed azt az alaptalan gondolatod hogy a legtöbb ember a vallás miatt veszekszik? Természetesen a vitát azt ne soroljuk ebbe a témakörbe!
"És még akár a keresztényeken belül is, hogy gondoljátok, hogy több jogotok van Istenhez vagy akármilyéhez, mint egy másik embernek, vagy ezen valláson belül másik csoportnak?"
Na ebben viszont nagyon is igazad van és ebben valóban nem tévedsz! Mert Isten fogja eldönteni hogy kit mivel áld meg!
Részeg voltam mikor kiírtam a kérdést..:D
Kijött belőlem..xD
Nem értelek kérdező. Te most nem veszekszel? Nem minősítesz? Nem állsz ki az igazad mellett? Nem javaslod az általad követendőnek vélt megoldást?
Én semmi rosszat nem látok abban, hogy az emberek vitatkoznak. Ha erőszakos térítésről lenne szó vagy vallásháborúkról, abban egyetértenék, hogy az helytelen.
Mondjuk abban lehet valami, hogy egyik-másik hozzászólás nem feltétlenül tiszteletről és a szeretetről szól.
Én magam is lehülyeségezek egy-egy állítást, sőt olykor-olykor lehülyézek valakit, de alapvetően nem sértésnek szánom hanem amolyan erőteljesebb figyelmeztetésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!