Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Emberek Miért Teszitek Ezt?

Emberek Miért Teszitek Ezt?

Figyelt kérdés
Miért van, hogy a vallás miatt "veszekszik" a legtöbb ember ma a világon? Holott egymást kéne tisztelnünk és szeretnünk független attól hogy épp keresztény zsidó vagy akármely másnak született. És még akár a keresztényeken belül is, hogy gondoljátok, hogy több jogotok van Istenhez vagy akármilyéhez, mint egy másik embernek, vagy ezen valláson belül másik csoportnak? Nem érzitek hogy ez helytelen hamis sz*r az egész? Nincs olyan hogy ti én meg isten....olyan van hogy MI! Ember mint Ember!

2015. dec. 31. 02:07
1 2 3 4
 1/32 A kérdező kommentje:
Szerintem az Isten és a vallást nem lehet egy lapon említeni! Istenhez nem vallás kell, hanem szeretet. Nem adomány, hanem szeretet, nem templomok, hanem szeretet. Kész!
2015. dec. 31. 02:12
 2/32 anonim ***** válasza:
70%

Anthony De Mello művei jutnak eszembe :) Sok kis szösszenetében is ez volt a lényeg, hogy a szeretet számít, nem a templom, hiába felejti ezt el sok magát vallásosnak nevező ember (nem mondom, hogy nem az, nem tudom, kit számítsak vallásosnak s igazából nem is érdekel).

Nekem sem sikerült sosem felfognom, miért kell mindenki mást a mienk, az Egyetlen Igaz Út zászlaja alá hajtani vagy még azt se, csak elnyomni vagy legyilkolni.

De az emberiség nem kedves, nem bölcs, nem logikus, nem is elég humánus. Sok ember igen, de még több nem. Éretlenek. Sehol nem járnak a megvilágosodás felé vezető úton... De itt már én is elmegyek a vallásokon belül egy bizonyos irányba, pedig szerintem nincs vallásom, max. egyéni világképem s szimpatizálok némely vallással, elfogadva belőle ezt s elutasítva amazt.

Nekem inkább az ember személyisége, gondolkodása, cselekedetei számítanak, de így logikus, nem? Nem az, hogy mi a vallása... Minden nagy valláson belül rengeteg iszonyúan sötét és kegyetlen ember volt a világtörténelemben, ahogy toleráns, empatikus, bölcs és nemes lelkek is, akik nem nézték le a másikat származása vagy vallása miatt... A vallás szinte semmit nem mond az emberről. Bizonyos vallásokért nem vagyok oda, illetve inkább az egyházért, de az odatartozó embereket értékelhetem magasra, ez nem függ össze.

Amúgy sokak szerint nem is MI van, hanem EGY... De ezt átérezni s valahol eszerint élni már elég magas szintű fejlettség kellhet.

2015. dec. 31. 02:34
 3/32 anonim ***** válasza:
89%

Nagyon szépen összefoglaltátok. Csak a szeretet számít, semmi más.

Bár a kérdést úgy is fel lehetett volna tenni egy másik kategóriában, hogy emberek miért bántjátok egymást anyukátok miatt?

Több módon lehet érteni.

Viszont kíváncsi vagyok, hogy arra mit válaszolnál, hogy ha anyádat sértegetik miért nem nevetsz rajta egy jót? Vagy mások miért nevetnek vagy nem nevetnek? Egyáltalán miért sértegetik?

Szerintem már most sokak felháborodnak, hogy Istent az anyukájukkal együtt emlegetem. Ezt is sok módon lehet érteni.

2015. dec. 31. 03:03
 4/32 anonim ***** válasza:

"Új isten szól hozzátok emberek!

Nem templomok setét hajóin úszó

Tömjén között ragyog fel tûz-szeme

Barnult szentképek arany keretébõl,

Nem oltárok gyertyái közt fehérlik

Alabástrom közönnyel hallgatag,

Hívok csókjától koptatott szobor,

Nem méla, hosszú, vont litániák

Cukros hullámát untan szürcsölõ

Egek lakója is!

Nem!

Új isten ez!

Új isten szól hozzátok emberek!

Nem ég szülötte Õ! Nem mennyben él,

Nagy messze tõlünk, titkos ismeretlen,

Ki arca elé vonta az eget,

Mint egy hûvös, nagy, kékselyem palástot,

Nem!

Óh de nem is föld bálványa Õ,

Mint ama Mammon, aki ült hízott

Gõggel rajtunk s szájától milliom

Élõsdi csák kígyózott szerteszét

S a szürcsölõ, szívó karok befonták

A szüzek testét s feltörték finom

Velõért a költõ zengõ agyát

S a gyárak vak, mély kéményén benyúlva

Átkúsztak a robotos termek odván

S felitták mind a könnyet és az átkot

S a lomha Rémben mind aranyra vált ez

És új éhséggé, bár a telt belek

Már a nehéz aranytól eldugultak

S a rothadó nagy testre már kiültek

Félelmes és aranyló hullafoltok...

Most új isten szól néktek, emberek!"

...

2015. dec. 31. 03:16
 5/32 anonim ***** válasza:
24%

mert az emberi természet, automatikusan elkezd ellenszenvet táplálni az irányába aki más. Mindegy, hogy a másság testi (vékonyak - ducik) nemi identitásbeli (hetero - homo) vagy akár táplálkozási (húsevő - vega)

amig az ember létezik nem lesz béke a földön.

2015. dec. 31. 06:56
 6/32 anonim ***** válasza:
45%
Mondj egy példát kérdező, hogy szerinted miért szoktak emberek veszekedni Isten miatt, mert ez így nagyon gáz, hogy állítasz valamit, de semmi kézzelfogható információt nem adsz,de azért szapulni ismeretleneket.
2015. dec. 31. 07:22
 7/32 anonim ***** válasza:
63%

Tisztelt Kérdező!

Megmondom neked, hogy miért:

Nagyon szép, amit mondasz, de a valóság nem így működik. Induljunk ki az alapoktól:

Nagyon sok vallás létezik a világon, amikkel önmagában nincs is gond. Engem nem zavar az, ha valaki a Buddhizmust vagy akár a Wiccát gyakorolja, és lehetne még sorolni.

A probléma ott van - és ezt most értsd ahogy akarod - hogy időközben megjelentek a szekták is. Azoknak meg az a jellemzője, hogy családokat tesznek tönkre, a tudomány ellen harcolnak, és a legborzalmasabb esetben pedig a hamis tanításaik miatt emberek (köztük: gyermekek) halnak meg. A szerencsétlenek azt gondolják, hogy ezzel Istennek tesznek szolgálatot, mert teljesen elbolondították őket, és nem látják, hogy egy szekta áldozatai.

A másik esetben meg ugye ott van a rágalmazás. A szekták - hogy igazolják önmagukat - kénytelenek más vallásokat vádolni, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy a többieket rossz színben tüntessék fel. A szektákból, és a fanatikusokból pedig sajnos sok van.

Ezek ellen pedig fel kell lépni. Bár az embereket tisztelni kell, de kötelességünk ezeket a szektákat leleplezni, mert ezzel ezzel csak a többi embernek segítünk. Ahogyan a tudományos világban sem hagyják szó nélkül a hazugságokat, úgy a vallásban sem szabad.

2015. dec. 31. 09:24
 8/32 anonim ***** válasza:
63%

Az előző vagyok:

Illetve javítom magam, a tudományt, és a vallást nem lehet egy kalap alá venni, hiszen a tudományos világban alapvetően egység uralkodik, míg a vallások szerteágazóak.

De ettől függetlenül a szekták koholmányait - amelyek rossz gyümölcsöt teremnek - szükséges leleplezni. Persze ez nem jelenti azt, hogy szüntelen harcolni kell, (én magam sem teszem, sőt nem is foglalkozok a szektákkal), de ha kikérik a véleményem róluk, akkor elmondom, hogy mit gondolok.

2015. dec. 31. 09:29
 9/32 anonim ***** válasza:
24%

Nem véletlen a közmondás: "Ember embernek farkasa."

Nincs olyan, hogy mi, a koponyán belül csak én van. A vallás is az én-ről szól, az egyedi én-ekre és a teljes emberiségre is jellemző egoizmusról. A világ körülöttünk forog, mi vagyunk minden közepe, csak imádkozni kell és megváltozik a világ, sőt kifordul a sarkaiból. Istenek és természetfeletti lények lesik tetteinket és segítenek rajtunk.

A szeretetet pedig nem lehet elvárni, nem lehet vallással megtanulni. Vagy magától jön, vagy sehogy. De erőltetni nem kell, mert csak képmutatás lesz belőle.

2015. dec. 31. 09:36
 10/32 anonim ***** válasza:
48%

"Istenhez nem vallás kell, hanem szeretet."

Csakhogy Isten konkrét szabályrendszert hozott arra nézve, hogy szerinte mi az a szeretet és hogyan kell gyakorolni. Ezt a szabályrendszert hívjuk vallásosságnak :)

[link]

2015. dec. 31. 10:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!