Hány bordájuk van a férfiaknak? 11, vagy 12?
Szia, kerdezo.
Tegnap este elolvastam Ruth konyvet:)
De megmondom oszinten nem igazan ertettem, hogy miert pont ot hoztad fel. Elmagyaraznad?
Téosz üdv. küldi
Isten egy egységet (teológia filozófiája szerint) alkot magában, neki nincs szüksége egy másik ugyanakkora "lénynek" ,- már ha e szó közé szorítjuk Istent-, bármit is teremteni. A teremtést Isten úgy találta ki, hogy lesz kettő biológiailag ugyanolyan, de tulajdonságaiban eltérő, Isten teljességének a legnagyobb részét élvező, ami az ember. Ha csak a Isten által kreált világban gondolkodunk, elővehetem már sokszor ráutalt hellén filozófus tételeire, Hérakleitoszra, hogy egy dolog nem létezhet, egy valamivel összeköthető közös, de mégis tulajdonságaiban eltérő dologban. De ezt a tételt, fontos, hogy ne alkalmazzuk Istenre, mert e világ tételei nem egyenlőek Isten teljességével! Mindkettő egyenlő, nincs elnyomva egymástól, mert amiben valamelyik egy lyukat ás, épp a másik azt tömi. A "világi harmónia" ,pogány elmélet, csak az élőlényekre vonatkozik, mert akkor egy Isten elleni ormótlanság, a bálványimádás fejlődne ki belőle. A Bibliát ugyanazzal a szakértelemmel és különböző nézettel vizsgálhatóak.
Üdv: Téosz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!