Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi, Ábrahám kivel...

Jehova Tanúi, Ábrahám kivel beszélt, ki jelent meg neki, mert az Úr szó ott a JHVH?

Figyelt kérdés

IMózes 18

1 Megjelenék pedig ő néki az Úr (JHVH) a Mamré tölgyesében, és ő űl vala a sátor ajtajában, a hő napon.

17. És monda az Úr (JHVH): Eltitkoljam-é én Ábrahámtól, a mit tenni akarok?

20. Monda azután az Úr (JHVH): Mivelhogy Sodomának és Gomorának kiáltása megsokasodott, és mivelhogy az ő bűnök felettébb megnehezedett:

26. És monda az Úr (JHVH): Ha találok Sodomában a városon belől ötven igazat, mind az egész helynek megkegyelmezek azokért.

stb...

De idevehetem azt is, hogy ki volt az édenben, aki sétált, és megjelent Ádáméknak?

1Móz 3:8 És meghallák az Úr (JHVH) Isten szavát, aki hűvös alkonyatkor a kertben jár vala; és elrejtőzék az ember és az ő felesége az Úr (JHVH) Isten elől a kert fái között.

2015. dec. 7. 21:19
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Kedves Tantételbeli ,

Köszönöm, h élsz és írsz.:-)) Ezt írod:

"Nekem nem voltak ilyen érzéseim soha. Tényleg. És őszintén elhiszem, hogy (rajtam kívül :) ) sok-sok millió ember szereti Istent és Jézust, és hisznek a Szentírásnak és aszerint élnek, ami megváltoztatta az életüket (Zsidók/Héberek 4:12) "

Ez most nem igazán cseng össze azzal, amit hirdettek/hirdetsz, hogy csak Jehova Tanúi az igaz nemzetésg és minden más felekezet tévelyeg...

csak ezt az egyet fejtsd ki nekem légy szíves és egy életre békén hagylak. :-)))))

2015. dec. 19. 19:47
 32/33 Tantételbeli ***** válasza:

Kedves 31-es hozzászóló!

"Ez most nem igazán cseng össze azzal, amit hirdettek/hirdetsz, hogy csak Jehova Tanúi az igaz nemzetésg és minden más felekezet tévelyeg..."

Hát...nem is azt mondtam, hogy mindenki más is helyes úton jár :) Mindössze annyit írtam, hogy sok millió ember szeretheti és keresheti Istent és ha hallgatnak a Szavára, az életük jobbá lehet. Miért? Mert Isten szava "élő és ható"! (Zsid 4:12) A gyakorlatban, a mindennpi életben is sokat segíthet valakinek a Szentírás, ha hallgat rá.

Ám ez még önmagában nem teszi az Istennek bemutatott imádatát (mindenben) igazzá. Emlékezz rá, mit mondott Jézus: "Nem mindenki fog bemenni az Isten királyságába, aki azt mondja nekem:Uram, Uram....(Máté 7:21,22) "Uram"-nak hívják Jézust, vagyis követőinek hiszik/tartják magukat. De Jézus szerint mégsem azok a szó igazi értelmében, nem fogadja el őket (Máté 7:23)

Miért nem? Megmondja ő. Csak az örökli Istennek királyságát, aki "cselekszi égi Atyám akaratát" (Máté 7:21) Ez tehát a kulcs a megmentéshez(üdvösséghez). Azt kell megtudni és megérteni, hogy mi a mennyei Atya (Jehova Isten) akarata és azután tenni is azt.

Hitünk és meggyőződésünk szerint mi megtudtuk és megértettük, mi az. Szóval segíteni akarunk még azoknak a sok-sok millióknak, akik őszintén keresik még istent és őt akarják imádni, de nem akárhogy, hanem az "akarata szerint",a neki tetsző módon. Röviden ennyi.

2015. dec. 23. 14:35
 33/33 A kérdező kommentje:

János 6

39.

Az pedig az Atyának akarata, a ki elküldött engem, hogy a mit nékem adott, abból semmit el ne veszítsek, hanem feltámaszszam azt az utolsó napon.

40.

Az pedig annak az akarata, a ki elküldött engem, hogy mindaz, a ki látja a Fiút és hisz ő benne, örök élete legyen; és én feltámaszszam azt azt utolsó napon.

2015. dec. 24. 23:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!