Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi, Ábrahám kivel...

Jehova Tanúi, Ábrahám kivel beszélt, ki jelent meg neki, mert az Úr szó ott a JHVH?

Figyelt kérdés

IMózes 18

1 Megjelenék pedig ő néki az Úr (JHVH) a Mamré tölgyesében, és ő űl vala a sátor ajtajában, a hő napon.

17. És monda az Úr (JHVH): Eltitkoljam-é én Ábrahámtól, a mit tenni akarok?

20. Monda azután az Úr (JHVH): Mivelhogy Sodomának és Gomorának kiáltása megsokasodott, és mivelhogy az ő bűnök felettébb megnehezedett:

26. És monda az Úr (JHVH): Ha találok Sodomában a városon belől ötven igazat, mind az egész helynek megkegyelmezek azokért.

stb...

De idevehetem azt is, hogy ki volt az édenben, aki sétált, és megjelent Ádáméknak?

1Móz 3:8 És meghallák az Úr (JHVH) Isten szavát, aki hűvös alkonyatkor a kertben jár vala; és elrejtőzék az ember és az ő felesége az Úr (JHVH) Isten elől a kert fái között.

2015. dec. 7. 21:19
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Kedves Tantételbeli ,

Most nem egészen értem, h mit írjak le. Leírtam és azt várom, h arra reflektáljál.

köszönöm.

2015. dec. 12. 19:05
 22/33 Tantételbeli ***** válasza:
A kérdésetekre már ezerszer megírtuk a választ. ....
2015. dec. 14. 17:25
 23/33 anonim ***** válasza:

Kedves Tantételbeli ,

Nem tudom, h miért nem mersz reflektálni a kérdésemre. Ha nem akardz, akkor az is őszintébb válasz lett volna, mint ez. De gyaníom, hogy kérdésemre nem mersz választ írni...Kár pedig azt hittem, hgy egy értelmes dikurálásnak nézünk elébe.

Az pedi, h engem testvérednek tartasz, nos ha ezt őszintén írtad, akkor rendben. de ha valami cinkius magatartásból, akkor nincs rendben.

Az pedig, h én kit tartok a testvéremnek:

"Akik cselekszik az én mennyei Atyám akaratát", akikkel egy szívvel,egy szellemben vagyok azok az én testvéreim

Köszönöm eddigi válaszaidat

2015. dec. 14. 17:56
 24/33 A kérdező kommentje:

" (Ellenben Istent soha ember nem látta, és Isten nem öltött fizikai testet itt a földön, csak az angyalok és a Fiú) "

1Móz 3:8 És meghallák az Úr (JHVH) Isten szavát, aki hűvös alkonyatkor a kertben jár vala; és elrejtőzék az ember és az ő felesége az Úr (JHVH) Isten elől a kert fái között.

2015. dec. 15. 06:25
 25/33 A kérdező kommentje:
What's the matter?
2015. dec. 17. 12:33
 26/33 Tantételbeli ***** válasza:

Kedves 23-s hozászóló!

Nem arról van szó, hogy nem merek. 1. nem kérdeztél semmi konkrétat és 2. tudom, tapasztalatból, hogy az ilyen eszmecsere előbb-utóbb felesleges vitához vezet, de remélem nem így lesz.

Akkor leírom nagyjából, hogy értjük/gondoljuk mi az Isten-imádat kérdését.

Először is, mindenki aki komolyan veszik a vallását, hitét, annak biztosan az a meggyőződése, hogy a vallása,hite elfogadható Isten és Jézus szemében. Máskülönben ugye nem tartozna ahhoz a valláshoz. Ezt nem kérdőjelezzük meg senki keresztényről, és ezt mi is így gondoljuk.

Tehát, hisszük, hogy birtokában vagyunk a bibliai igazságoknak, és az Úr Jézus parancsa szerint (Máté 28:19,20) terjesztjük is azokat.

Viszont abban nem hiszünk, hogy mindenkinek igaza van. Ez most lehet, hogy túl sarkalatos lett, de ez a lényege. Nem lehet minden kereszténynek igaza. Miért nem? Mert Jézus pont az ellenkezőjére figyelmeztetett: "szűk az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják” (Máté 7:14) "Szűk" kapu, "keskeny" út, "kevesen" járnak rajta. Ez mintha ellentmondana a kereszténység több száz felekezetből állő sok milliárdos táborának.

Mi hisszük, hogy megtaláltuk ezt a "keskeny utat", amiből szükségszerűen meg az következik, hogy mások talán még nem, és még mindig - önhibájukon és tudtukon kívül - a "széles úton" (Máté 7:13) mennek. Ezért fektetünk annyi időt és energiát a jó hír hirdetésébe, amíg van rá idő (Máté 24:14)

Röviden most ennyi.

2015. dec. 17. 12:37
 27/33 Tantételbeli ***** válasza:

Kedves kérdező!

"1Móz 3:8 És meghallák az Úr (JHVH) Isten szavát, aki hűvös alkonyatkor a kertben jár vala; és elrejtőzék az ember és az ő felesége az Úr (JHVH) Isten elől a kert fái között."

1. Isten sohase látta senki a Szentírás szerint, ebbe nyilán az első emberpár is beletartozik

2. Isten nem öltött testet, ilyen csak a mitológiában van, hogy lejönnek az istenek fizikai testben az emberek közé - a Szentírásban nincs!

3. Istenről sokszor mondja a Szentírás, hogy ő maga tesz dolgokat, de valójában ezeket az angyali követei által teszi. (Ezt már leírtam, fentebb)

4. Az első emberpár nem Isten elől, hanem "Isten" ('elohim') "arca" ('pánim') elől rejtőzött el. Hogy mi a különbség? Isten "arca" előtt lenni nem jelenti azt, hogy valaki fizikailag előtte van, ugyebár. Isten arca/tekintete előtt van minden itt a földön (vö. Zsoltárok 11:4)

Ezért kell mindig a Szentírás teljes üzenetét nézni és nem kiragadni verseket, amiből aztán helytelen következtetésk adódnak.

2015. dec. 17. 12:55
 28/33 A kérdező kommentje:

„1. Isten sohase látta senki a Szentírás szerint, ebbe nyilán az első emberpár is beletartozik”

Pedig a szentírás szerint a kertben járt!

„2. Isten nem öltött testet, ilyen csak a mitológiában van, hogy lejönnek az istenek fizikai testben az emberek közé - a Szentírásban nincs!”

Ez igaz, csakhogy a Bibliában szereplő JHVH Jézus, és nem az Atya. Ennek ellenkezőjét még nem bizonyítottad. Viszont azért, mert Ti azt vélitek, hogy a JHVH maga az Isten, ezét kell kiforgatnotok egy csomó részt a Bibliában, és csűrnötök, csavarnotok…

„3. Istenről sokszor mondja a Szentírás, hogy ő maga tesz dolgokat, de valójában ezeket az angyali követei által teszi. (Ezt már leírtam, fentebb)”

Ahogy én is leírtam, hogy nincs igazatok, soha nem tett egyetlen egy esetben sem ilyet egyetlen angyal sem. Viszont Jézus igen! A JHVH!

„4. Az első emberpár nem Isten elől, hanem "Isten" ('elohim') "arca" ('pánim') elől rejtőzött el. Hogy mi a különbség? Isten "arca" előtt lenni nem jelenti azt, hogy valaki fizikailag előtte van, ugyebár. Isten arca/tekintete előtt van minden itt a földön (vö. Zsoltárok 11:4)”

De fizikailag volt jelen, ugyanis „hűvös alkonyatkor a kertben jár vala”!

„Ezért kell mindig a Szentírás teljes üzenetét nézni és nem kiragadni verseket, amiből aztán helytelen következtetésk adódnak.”

Ezért nem szabad önkényesen belemagyarázni dolgokat, és teljességében látni a Bibliát, melyben egyértelműen látni, hogy a JHVH maga Jézus, és nem a Mennyei Atya!

2015. dec. 17. 19:43
 29/33 anonim ***** válasza:

Kedves Tantételbeli ,

Tudod valahogy a "mi ismerjók az Igazságot" egy kicsit gyermek hitre vall. mikor Isten belépett az életembe és megváltozott az életem és közösségbe kerültem vele, akkor én is hasonló dogokat mondtam, mint te...........aztán felnőttem.

Mikor gyermek voltam a hitben, akkor nem értettem, hogy sok más felekezehez tartozó ember miért boldogabb, mint én, hogy miért éreztem, hogy sugározza a szeretetet, mikor Istenről beszél. Holott---gondoltam-----én ismerem az igazságot és Ő nem is artozik közénk és nem tartozik a gyülekezetünkhöz......

Mára felnőtte. Kicsit, tanácsképpen javasolnám nektek is. Tudod, van egy példázat az úszövetségben " uram láttunk valakit, aki a Te nevedben démonokat űz,de nem tartozik közénk....hagyjátok, aki ellenünk nincs az velünk van "

Ez sok mindent megmagyaráz, talán azt is, hogy "akiket a Szent Szellem vezérel, azok Istennek Fiai"

Lehet, hogy azokat a Szent Szellem vezérelte, akik démonokat űztek, de nem tartoztak Jézus "csapatához "

Tudod vannak olyan felkezetek, akik "mindenkor tanulnak, de az Igazság ismeretére el nem jutnak "...mert az hiszik "hogy az Írásokban van az Ő örök életük ".....

Vannak felkezetek, akik eléméből, intellektusból, logikával sok mindent kihámoznak a Bibliából......csak az a kérdés, hogy Isten ismeri e Őket? Közösségben vannak e vele? De ezt a kérdést sok felekezet nem is érti, mert elméleti materializmusra épül a hitük.

Az általad említett keskeny út, nem a teológia, nem a tanítás-sorozatok, nem a szituációs gyakorlatok...........hanem az Istennel való személyes kapcsolat.

Vannak fekezetek, akik magukat akarják megtisztitani éskiérdemelni Isten jóságát.........Ők építik Bábel-tornyát.

És vanank felekezetek, akik azt hirdetik: Figyelj, nem tudsz jó lenni, ne is probálkozz vele, mert nem megy, hisz ezt a törvény/Ószövetség megmutatta. e rátámaszokdnak Isten kegyelmére, megtört szívvel keresve Őt és hirdetve jézus keresztáldozatát, prédikálván Isten kegyelmének jó esztendejét...........Valaha megtört a szíved Isten előtt? A legcsodálatosabb kegyelmi ajándék" mikor gyenge vagyok, akkor vagyok erős".

Egy jó tanács és remélem nem sértődsz meg:

Nem kell mindent megmagyarázni, nem kell minden vitába beleállni, néha az embertől sokkal bölcsebb, ha azt mondja: ezt nem tudom, ezt nem értem, erről nincsen világosságom.

Tudod, amikor az Ige azt mondja, h "itt a Krisztus meg ott a Krisztus, akkor ne higyjetek nekik..... "

Kicsit mintha ezt érezném ki irásaibdól. A keskeny út, amit említesz, az Krisztus. Ti megtaláltátok az Igazságot vagyis köztetek a Krisztus...............lehet, h ezen kellene elgondolkozni egy kicsit, de tudom, hogy enm fogsz :-), nem is várom el, mert egy egyházhoz, szervezethez tartozó ember elsősorban mindig a szervezete tanításához hű és nem az Isten Szelleme által a szívében megelevenített Igazsághoz. Mert sjanos a kettő között sokszor ég és Föld a különbség. Egy szervezethez, egyházhoz való tartozás mindig az ember szívét melegséggel, boldogsággal tölti el. Mert ott elfogadják, megértik, támogatják egymást. De vajon pusztán pszichikai energiára épül e az összetartozás, vagy Isten Szelleme tartja e össze a nyájat. Óriási különbség a kettő.........no itt én is lezárom a dolgot, mert azzal nem nagyon lehet mit kezdeni, hogy nálunk az Igazság, meg itt az Igazság, meg mindenki más tévelyeg....ezeket az elmebeli bálványokat Isten tudja lerombolni az ember elméjében, nem a gyakorikerdesek.hu.

" Akiket Isten Szelleme vezérel, azok az Istennek Fiai".

2015. dec. 18. 22:10
 30/33 Tantételbeli ***** válasza:

Kedves 29-es hozzászóló!

"Tudod valahogy a "mi ismerjók az Igazságot" egy kicsit gyermek hitre vall."

Ne ítéld meg ily gyorsan, kérlek, talán tartsd fenn a tévedés jogát :) A tizenkettőt is megítélted volna, ha a júdaizmusban élsz? Pedig az volt az igaz Isten imádata - addig! Már mondtam neked, hogy ismerem az egyedüli igaz Istent. Ő is engem. Itt van az életemben. Beszélgessünk.

"Mikor gyermek voltam a hitben, akkor nem értettem, hogy sok más felekezehez tartozó ember miért boldogabb, mint én, hogy miért éreztem, hogy sugározza a szeretetet, mikor Istenről beszél. Holott---gondoltam-----én ismerem az igazságot és Ő nem is artozik közénk és nem tartozik a gyülekezetünkhöz...... "

Nekem nem voltak ilyen érzéseim soha. Tényleg. És őszintén elhiszem, hogy (rajtam kívül :) ) sok-sok millió ember szereti Istent és Jézust, és hisznek a Szentírásnak és aszerint élnek, ami megváltoztatta az életüket (Zsidók/Héberek 4:12)

"Tudod vannak olyan felkezetek, akik "mindenkor tanulnak, de az Igazság ismeretére el nem jutnak "...mert az hiszik "hogy az Írásokban van az Ő örök életük ".....

Vannak felkezetek, akik eléméből, intellektusból, logikával sok mindent kihámoznak a Bibliából......csak az a kérdés, hogy Isten ismeri e Őket? Közösségben vannak e vele? De ezt a kérdést sok felekezet nem is érti, mert elméleti materializmusra épül a hitük. "

Látom, értem mit akarsz mondani és igazad is van. A hit nem intellektuális dolog. Ha az lenne, mindenki hívő lenne egy bizonyos iq felett... Ám Mintha Pál nem erről írna... A mi hitünk - gondolom nekünk céloztad - nem csak tudásra épül! Arra is, mert szeretnénk megérteni Isten szavát - pontosan! Ezért kutatjuk, tanulmányozzuk. De a hitünk az Istennel ápolt személyes kapcsolaton nyugszik, ahogy nagyon helyesen te magad is írtad. Az egyedüli igaz és szent Isten barátságán.

"Egy jó tanács és remélem nem sértődsz meg:

Nem kell mindent megmagyarázni, nem kell minden vitába beleállni, néha az embertől sokkal bölcsebb, ha azt mondja: ezt nem tudom, ezt nem értem, erről nincsen világosságom."

Köszönöm szépen! Ezt én magam is tökéletesen így gondolom. Ám amiben már bizonyos vagyok, az mehet, nem? :)

"Kicsit mintha ezt érezném ki irásaibdól. A keskeny út, amit említesz, az Krisztus. Ti megtaláltátok az Igazságot vagyis köztetek a Krisztus......lehet, h ezen kellene elgondolkozni egy kicsit, de tudom, hogy enm fogsz :-)"

Nem hát, de ha meg így van, mi a manóért írsz nekem? Persze írod: "egy egyházhoz, szervezethez tartozó ember elsősorban mindig a szervezete tanításához hű és nem az Isten Szelleme által a szívében megelevenített Igazsághoz. Mert sjanos a kettő között sokszor ég és Föld a különbség"

Bizony így van, hihetetlenül egyetértek veled. Nem is azért vagyok Tantételbeli...A hitem nem a szervezeti/egyházi magyarázatokon áll. Mondom, "magyarázatokon", vagy helyettesítsd be más szóval, ahogy neked tetszik.

"De vajon pusztán pszichikai energiára épül e az összetartozás, vagy Isten Szelleme tartja e össze a nyájat. Óriási különbség a kettő......"

Isten nyáját nem csupán a fizikai , földi értelemben vett közösség tartja össze, jól mondod. Nem hát. Aki csak ezt látja, az tényleg "gyermek"!

" Akiket Isten Szelleme vezérel, azok az Istennek Fiai".

Úgy van! Minden jót neked!

2015. dec. 19. 18:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!