Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ádám és Éva a születésnapon...

Ádám és Éva a születésnapon kívül milyen más ünnepet tudott megtartani?

Figyelt kérdés

Mózes 1. könyve, a teremtésrõl 1:14 Azután ezt mondta Isten: Legyenek világító testek az égbolton, hogy elválasszák a nappalt az éjszakától, és meghatározó jelei legyenek az ünnepeknek, a napoknak és az esztendőknek

Mert itt többesszám az ünnep szó.

2015. nov. 29. 06:47
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

"Azért, mert a sátánisták szerint mindenki isten, aki annak akarja tekinteni magát. "

Basszus, a Jhvh egy sátánista, mert még az embereket is Istennek nevezte:

Zsolt 82,6

Én mondottam: Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:

János 10

34. Felele nékik Jézus: Nincs-é megírva a ti törvényetekben: Én mondám: Istenek vagytok?

35. Ha azokat isteneknek mondá, a kikhez az Isten beszéde lőn (és az írás fel nem bontható),

36. Arról mondjátok-é ti, a kit az Atya megszentelt és elküldött e világra: Káromlást szólsz; mivelhogy azt mondám: Az Isten Fia vagyok?!

2015. nov. 30. 12:55
 22/25 anonim ***** válasza:

A gond ezzel, hogy nincs a földön, és nem is volt, és nem is lesz, aki meg lesz ítélve születésnap megtartása miatt. Sem ész érvek miatt, sem a Biblia szava által sem. Innentől kezdve NEM bűn. Ti vagytok, akik bűnnek állítjátok be, és bűnösöknek ezáltal mindazokat, akik megtartják.

Mivel ítéltek, ugyan azon ítélet alá kell, hogy essetek.

2015. nov. 30. 12:59
 23/25 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nem arra utal, hogy Ádám és Éva tartottak ünnepeket. Inkább arra, hogy a Nap, Hold és csillagok nem azért lettek megteremtve, hogy imádják őket (ahogy pl. az egyiptomiak a napistent, stb.), hanem, hogy a későbbi korok emberei meg tudják határozni az ünnepeket. Például Mózes idejében a pászkát. Nem Ádám és Éva számára, hanem a már zsidó (majd keresztény) emberek tudják, mikor kell ünnepelni.
2015. dec. 1. 23:59
 24/25 anonim ***** válasza:
Senkinek sem tűnt fel, hogy ez egy beugratós kérdés? Ádámnak és Évának nem is volt születésnapja! Egyikük sem született.
2015. dec. 2. 22:48
 25/25 A kérdező kommentje:
Ádám a porból született, Éva pedig Ádámból, ahogy a gyermek is a nő testéből születik.
2015. dec. 4. 08:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!