A nagy engesztelési nap mikor lesz? És mettől meddig kell megtartani? (Aki nem érti a kérdést, az légyszi' ne is válaszoljon, köszi. )
Ugye úgy van, hogy Tisri hónap 10-e a nagy engesztelési nap, ünnepek ünnepe ez nekünk. Igen ám, de Tisri hónap 9-ének estéjétől, másnap estig. Namármost, ha estétől kezdődik a nap, akkor ez 9-ének estéjétől 10-e estéig. Tahát amikor pont 10-e lesz, akkor van vége, viszont a nagy engesztelési nap 10-e. Akkor kellene kezdődnie.
Ha viszont 10-e estétől 11-e estéig, mivel 10-e az ünnepnap, akkor miért úgy van, hogy 9-e estétől?
IIIMóz23:
"Ugyanennek a hetedik hónapnak tizedikén az engesztelés napja van: szent gyülekezéstek legyen néktek,...Ünnepek ünnepe ez néktek, sanyargassátok meg azért magatokat. A hónap kilenczedikének estvéjén, egyik estvétől a másik estvéig ünnepeljétek a ti ünnepeteket."
Most akkor nem is estétől van a napkezdet, ez csak hagyomány?
A teremtésnél is érdekes a lett este és lett reggel x. nap.
Ha azt mondom, hogy érthetőbb legyen, hogy éjféltől van a napkezdet és elmondok egy történetet, majd azt mondom, hogy lett délelőtt és dél második nap. Ez így értelmetlen, minek kevertem bele a harmadik nap délelőttjét? Teremtett...teremtett, majd lett este és lett reggel. Itt a pont, de akkor nem estétől kezdődik....
Kedves első, mindazoknak, akik értik, hogy mi ez az ünnep, azoknak a nap estétől estig tart. Ennyi.
Ennek "fényében" próbáld elolvasni a kérdésemet.
Akkor azt mondod, hogy az Úr kétszeresen körűltekintő volt, és azért mondta, hogy a Tisri hónap 9-ének estéjétől ünnepeljetek, (amit gondolhatnánk, hogy az az elmúlt 9-e, és innen kezdődik a 10-e) függetlenűl, hogy tik-tak megy le a nap, majd mikor lement, hoppá 10-e van, tudom, ezt tudjátok, de azért megerősítem, hogy még akkortól estétől kezdjétek az ünnepet.
Az este már a következő nap. 9-e estétől 24 órán keresztűl 9-e van. Nem 10-e. Nem érted?
Tehát megy le a nap, lement, este lett, 9-e. Akkortól 9-étől estétől kezdjétek az ünnepet. Tik-tak letelt 24 óra, lement a nap, újra beesteledett, vége az ünnepnek. Innentől 10-e van. De akkor kellene kezdeni az ünnepet, mivel 10 hónap 10-e az ünnepek ünnepe.
Mit nem értesz a problémámból?
Andizsuzsi!
Sajnálom, de nincs igazad.
Ma te azt mondod, hogy szeptember 29-e van, elárulom, én azt mondom, hogy Tisri hónap 1-e van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!