Az iszlám mit mond a kutyákról? Van erröl szó a Koránban? Kérem olyan válaszoljon, aki ismeri ezt a vallást, esetleg élt együtt muszlimokkal.
A Kegyes Korán egy kutya kerül említésre. Ez pedig a barlanglakók kutyája, ami a hétalvókra vigyáz a barlang bejáratánál. Az iszlám hagyománya szerint egyike lesz annak a tíz állatnak, ami bejut a mennyországba.
Bár a kutya -ennek ellenére- tisztátalan állat, Mohamed próféta még az ebeknek is jogokat biztosított. Egy alkalommal egy hegyet is megkerültetett a kortársaival, hogy ne zavarjanak meg egy szoptató szukát. Allah teremtését a Küldött olyan nagyra tartotta, hogy még a döglött kutya fogsorát is dicsérte.
Szia :)
Valoban tisztatalannak szamıt ugyanakkor az iszlam felhıvja az emberek fıgyelmet az allatok szeretetere es megovasara ıs, semmıvel nem fogod tudnı meggyöznı,ebbe törödj bele. nekem hatalmas nagy szerencsem van a ferjem török,muszlim es van kutyank mert lakasban elünk mashogy nem megy a dolog, de Ö ıs mınıdg mondja hogy nem lehetne a vallasunk szerint,ugyanakkor most ez egy szüksegmegoldas.
Mi az, hogy semmivel sem tudod meggyözni...
Az én férjem is muszlim. Eleinte ö is mondta, hogy nem lesz kutyánk a lakásban. Mondta, hogy elmennek az angyalok stb... Aztán kaptam egy kutyát... Váratlanul történt, nem tudtam. Annyira megszerette kb fél év alatt, hogy megfordult vele a világ. Imádta.. Házban vagyunk, van udvarunk, a kutya mégis bennt volt, az ágyban aludt velünk. Ez a kutyánk sajnos elpusztult, hosszú betegség után. Ö fizette a gyógyitását, a mütétet, a rehabot, mindent, de sajnos nem sikerült megmenteni. Aztán pár hónap múlva lett új kutyánk. Öt is ugyanúgy megszerette. Már két kutyánk van. Mindketten velünk alszanak, imádjuk öket!
A barátait (muszlimokat) pedig homályositja fel, hogy attól még hogy szeretik a kutyát, hogy beengedik a kutyát, lehetnek muszlimok. Büszke vagyok rá, mert azóta a barátai közül már ketten vettek kutyát, és bennt tartják, és családtagként kezelik.
Az, hogy muszlim, nem kizáró ok. bármit is mond eleinte. Ök abban nöttek fel, hogy a kutya koszos, meg hogy elmennek az angyalok. De ha megmutatod neki, hogy a kutyák milyenek, hogy tiszták, hogy éreznek, hogy van lelkük, akkor rá fog jönni, hogy eddig tévedésben élt.
Oké, ez durva, de megválaszoltam a saját kérdésem :D
Szóval ennyi, 2010 óta ez a változás állt be nálunk :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!