Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Adna valaki tanácsot?

Adna valaki tanácsot?

Figyelt kérdés

Azzal kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni, hogy mit tegyek, hogy ne vágyjak ennyire a szexre. Ugyanis hívő vagyok, és szeretnék a házasságig várni. De az még nagyon messze van. Viszont az önkielégítés sem opció. Szóval mit tegyek, hogy ne ezen járjon az agyam?

18/L

(A hitemet sértő, obszcén válaszokat jelenteni fogom.) És nem, nem kérek privát üzeneteket!

Köszi!

2015. okt. 25. 19:51
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
91%

"Az, hogy 18 éves korban "ennyire a szexre" koncentrálsz, az nagyban azzal van összefüggésben, hogy mivel "telítedd" az elmédet. Mert ha egy alkoholista le akar szokni az alkohoéról, akkor sem iszákos társaságba, sem olyan környezetbe nem megy, amely kísértést jelenthetne a számára."

Zitus,a kettő nem egészen van párhuzamban:) Az alkoholizmus egy egyénileg választott életforma/viselkedés.Nem a természetes magatartás része,hanem már eleve egy lelki defekt váltja ki.Az egészséges szexuális vágy alapvetően spontán keletkezik,nem kell hozzá "kísértés" azért,mert teljesen természetes dolog,olyan mint amikor megéhezik,vagy megszomjazik az ember.Amikor a szervezet készen áll a szaporodásra,jelez.Persze nyilván egy jóképű férfi/csinos nő láttán még jobban gerjed a vágy,de ennyi erővel a kérdező ki se menjen az utcára...Szóval ezt az egészet a teremtő intézte így,akár tetszik,akár nem.Az elme telítése egy más dolog,ott már egy szélsőségről beszélünk,amikor valakinek folyton a szexen jár az esze.Na ez már könnyen okozhat problémákat.Ugyanúgy,mint amikor egy kövér,haspók ember egyfolytában csak zabál,holott a szervezetének nem lenne rá szüksége.

2015. okt. 27. 15:50
 22/49 anonim ***** válasza:
24%
Mellényúltál, kedves tizenkilences, ugyanis megtérésemkor már házas voltam, és azóta sem volt szükség három hónapnál hosszabb önmegtartóztatásra, mert boldog házasságban élek huszonöt éve, és még ezután is nagyon sokáig, úgyhogy bármit vélsz felfedezni rajtam pár sor felületes elolvasása után, az nem annak a következménye, amit gondolsz.
2015. okt. 27. 18:21
 23/49 anonim ***** válasza:

nem vagy kutya se majom a szexualis eletedet te iranyitod nem az oszton nem vagy biorobot szabad akaratod van csak te dontesz.

Mi vartubk mindketten erdemes volt ennek 27 eve

2015. okt. 27. 18:54
 24/49 anonim ***** válasza:
61%

Szia, en is ugy gondolkodom, mint te. Most mar hazas vagyok, 20 evesen mentem ferjhez, es szuz voltam. En is es a ferjem is. Most 21 vagyok. Es nem bantam meg.

Amugy nem mondom azt, hogy konnyu volt kitartani, de mivel mind a 2en elhataroztuk, konnyebb volt, 4 es fel evig udvarolt. Es nagyon befolyasolja, hogy mit nezel es olvasol. Ha szexualisan izgato dolgokkal foglalkozol, sokkal nehezebb kitartani. A masik pedig, hogy hasznos dolgokkal foglald el magad. Ha faradt vagy, kisebb az esely, hogy elotorjenek a vagyak.

Es ami a egnkabb segitett, hogy tetszeni akartam Istennek. O nem iteli el a szexualitast es nem a gyermeknemzesre van korlatozva. Azert adta, hogy a hazastarsak igy fejezzek ki egymas irant a szeretetuket.

2015. okt. 28. 08:53
 25/49 anonim ***** válasza:
0%

Kamu kérdés!

Ide nem jön olyan aki nem szexelni akar!

2015. okt. 28. 08:56
 26/49 anonim ***** válasza:
0%
Egy hozzá hasonló "álszentfazekat" keres akivel titokban maradna a dolog!
2015. okt. 28. 08:57
 27/49 anonim ***** válasza:
0%

Neked pedig erre a könyvre volna szükséged:

[link]

2015. okt. 28. 11:02
 28/49 A kérdező kommentje:

Nem kamu kérdés.

24-es válaszoló, köszönöm, sokat segített a kommented!:)

2015. okt. 28. 15:56
 29/49 anonim ***** válasza:
33%

Kérdező, csak arra nem gondolsz, hogy aki hamar házasodik (pl 20 évesen, ahogy a 24-es válaszoló), annak nem kell sokáig önmegtartóztatást tartania.

De mi van azokkal az emberekkel, akik már a 30 felé közeledve is szüzek, mert nem házasok? Ahogy telik-múlik az idő, majd velük forgatják a 40 éves szűz 2-őt.

Majd ha 50 éves vén szatyor leszel, akkor te is rájössz a dolgokra.

2015. okt. 28. 16:01
 30/49 anonim ***** válasza:
61%

Ne cikizzétek szegényt.

Itt nagyjából elhangzott már minden létező lehetőség. Remélhetőleg lesz olyan okos, hogy kiválassza a neki megfelelőt.

Én azért azt mondom, hogy orvost is érdemes megkérdezni.

2015. okt. 28. 16:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!