Adna valaki tanácsot?
Azzal kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni, hogy mit tegyek, hogy ne vágyjak ennyire a szexre. Ugyanis hívő vagyok, és szeretnék a házasságig várni. De az még nagyon messze van. Viszont az önkielégítés sem opció. Szóval mit tegyek, hogy ne ezen járjon az agyam?
18/L
(A hitemet sértő, obszcén válaszokat jelenteni fogom.) És nem, nem kérek privát üzeneteket!
Köszi!
Szia
Az, hogy 18 éves korban "ennyire a szexre" koncentrálsz, az nagyban azzal van összefüggésben, hogy mivel "telítedd" az elmédet. Mert ha egy alkoholista le akar szokni az alkohoéról, akkor sem iszákos társaságba, sem olyan környezetbe nem megy, amely kísértést jelenthetne a számára.
Ha 18 éves korodig megőrizted tisztaságodat, már nem kell túl sokat várnod arra, hogy tiszte lelkiismerettel lépj házasságra. Addig pedig sportolj, és mivel hívő vagy, olvasd naponta a Bibliát, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy közelebb kerülj a Teremtődhöz, aki segíteni tud neked abban, hogy ki tudjál tartani a tisztaságod megőrzésében:-) Az építő beszélgetés is segíthet, hogy visszatereld a gondolataidat a helyes mederbe.
Lehetne a mottód: "A házasság tiszteletre méltó legyen mindenkinél, és a házaságy beszennyezetlen,
mert az Isten meg fogja ítélni a paráznákat és a házasságtörőket" zyidók 13:4
Mit tehetsz, ha helytelen gondolatok jutnak eszedbe? Imádkozz buzgón Jehovához segítségért, hogy tiszta dolgokra tudj összpontosítani! Ő mindig meghallgatja azokat, akik őszintén fordulnak hozzá. Lukács 11:9–13.
jaja, elég megnézni a watchtower vezetőit, Zitus, bár, ahogy a tanúk ISMERETÉT ismerem, fogalmad sincs, ki az a Rose Ball...
de, hogy ne csak szidjam a tanúkat: bizony, nem egy testvérnő ezt mondaná ilyenkor: mire való a kezed?
ugyanis az ÖNKIELÉGÍTÉS szó nem szerepel a bibliában.
Neked miért nem opció?
Maximálisan egyetértek a 09:29-es válaszolóval.
A Kérdező igaz emberek válaszát várja, ki ne találjuk már, hogy csak a buzgó hívők közt vannak ilyenek. Az igazság pedig független a világnézettől, ma már tudjuk, hogy a vallások több helyen tévedtek. Fel kellene tehát vetni egy alternatívát, hogy nincs-e ez így az élet más területén is.
Asperrimus meg tökéletes példája annak, hogy milyen egy tipikus vallásos ember. Pont ilyen, mint ő. Gőgös, önmagát okosabbnak tartja, lenézi a másikat. Holott a nagy "tudománya" egy teljesen elfogult álláspont, amit már egy vallástörténész is ízekre szedne. De nem is kell vele foglalkozni.
A Kérdező kérdéséből egyébként meg az sem derült ki, hogy milyen vallású...
Egyetértek #14-el.
Az én legelső kommentem törölve lett, pedig egyáltalán nem volt sértő. Jehova tanúi viselkednek így, mert ők az igazságban születtek és így más véleménye nem is számít. Mint egy kisgyerek, aki befogja a fülét és kiabál hangosan, ha olyat akarnak neki mondani, amit nem szeretne.
Elég nagy baj lehet a Mindenhatóval, ha az foglalkoztatja, hogy ki mikor kivel szexszel, miközben milliók éheznek és halnak meg a Földön.
A kérdező szerintem visítva menekül innen, és már árkon-bokron túl van:
Asperrimus, sajnos mellébeszélsz.
Egyébként, ha valaki meghallgat téged, akkor elég jól láthatja, hova vezethet a szexuális vágyak ilyen "kezelése".
Én leírtam azt a módszert, amit ma az értelmes hívők szoktak követni. A hívők álszentségét mutatja, hogy jól lepontozták - miközben sok hívő még a jegyességig sem vár, hanem szexel orrba-szájba.
De ugye a látszat fontosabb.
a látszat mindenek előtt
az egység a legfontosabb
csak senkit meg nem botránkoztatni
jaja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!