Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Adna valaki tanácsot?

Adna valaki tanácsot?

Figyelt kérdés

Azzal kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni, hogy mit tegyek, hogy ne vágyjak ennyire a szexre. Ugyanis hívő vagyok, és szeretnék a házasságig várni. De az még nagyon messze van. Viszont az önkielégítés sem opció. Szóval mit tegyek, hogy ne ezen járjon az agyam?

18/L

(A hitemet sértő, obszcén válaszokat jelenteni fogom.) És nem, nem kérek privát üzeneteket!

Köszi!

2015. okt. 25. 19:51
1 2 3 4 5
 11/49 KZitus ***** válasza:
14%

Szia

Az, hogy 18 éves korban "ennyire a szexre" koncentrálsz, az nagyban azzal van összefüggésben, hogy mivel "telítedd" az elmédet. Mert ha egy alkoholista le akar szokni az alkohoéról, akkor sem iszákos társaságba, sem olyan környezetbe nem megy, amely kísértést jelenthetne a számára.

Ha 18 éves korodig megőrizted tisztaságodat, már nem kell túl sokat várnod arra, hogy tiszte lelkiismerettel lépj házasságra. Addig pedig sportolj, és mivel hívő vagy, olvasd naponta a Bibliát, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy közelebb kerülj a Teremtődhöz, aki segíteni tud neked abban, hogy ki tudjál tartani a tisztaságod megőrzésében:-) Az építő beszélgetés is segíthet, hogy visszatereld a gondolataidat a helyes mederbe.

Lehetne a mottód: "A házasság tiszteletre méltó legyen mindenkinél, és a házaságy beszennyezetlen,

mert az Isten meg fogja ítélni a paráznákat és a házasságtörőket" zyidók 13:4

Mit tehetsz, ha helytelen gondolatok jutnak eszedbe? Imádkozz buzgón Jehovához segítségért, hogy tiszta dolgokra tudj összpontosítani! Ő mindig meghallgatja azokat, akik őszintén fordulnak hozzá. Lukács 11:9–13.

2015. okt. 26. 10:02
 12/49 anonim ***** válasza:
0%
Téged isten akadályoz meg hogy kielégítsd magad! Tőle kérdezd mit tegyél!
2015. okt. 26. 10:06
 13/49 anonim ***** válasza:

jaja, elég megnézni a watchtower vezetőit, Zitus, bár, ahogy a tanúk ISMERETÉT ismerem, fogalmad sincs, ki az a Rose Ball...

de, hogy ne csak szidjam a tanúkat: bizony, nem egy testvérnő ezt mondaná ilyenkor: mire való a kezed?

ugyanis az ÖNKIELÉGÍTÉS szó nem szerepel a bibliában.

Neked miért nem opció?

2015. okt. 26. 11:10
 14/49 anonim ***** válasza:
81%

Maximálisan egyetértek a 09:29-es válaszolóval.

A Kérdező igaz emberek válaszát várja, ki ne találjuk már, hogy csak a buzgó hívők közt vannak ilyenek. Az igazság pedig független a világnézettől, ma már tudjuk, hogy a vallások több helyen tévedtek. Fel kellene tehát vetni egy alternatívát, hogy nincs-e ez így az élet más területén is.

Asperrimus meg tökéletes példája annak, hogy milyen egy tipikus vallásos ember. Pont ilyen, mint ő. Gőgös, önmagát okosabbnak tartja, lenézi a másikat. Holott a nagy "tudománya" egy teljesen elfogult álláspont, amit már egy vallástörténész is ízekre szedne. De nem is kell vele foglalkozni.

A Kérdező kérdéséből egyébként meg az sem derült ki, hogy milyen vallású...

2015. okt. 26. 12:13
 15/49 anonim ***** válasza:
40%

Egyetértek #14-el.

Az én legelső kommentem törölve lett, pedig egyáltalán nem volt sértő. Jehova tanúi viselkednek így, mert ők az igazságban születtek és így más véleménye nem is számít. Mint egy kisgyerek, aki befogja a fülét és kiabál hangosan, ha olyat akarnak neki mondani, amit nem szeretne.

Elég nagy baj lehet a Mindenhatóval, ha az foglalkoztatja, hogy ki mikor kivel szexszel, miközben milliók éheznek és halnak meg a Földön.

2015. okt. 26. 16:06
 16/49 anonim ***** válasza:

A kérdező szerintem visítva menekül innen, és már árkon-bokron túl van:

[link]

2015. okt. 26. 16:08
 17/49 A kérdező kommentje:
Köszönöm a (hasznos) válaszokat! Nem a Jehova tanúi közé tartozom.
2015. okt. 26. 18:35
 18/49 anonim ***** válasza:
24%
Talán valóban nem számít a véleményem, kedves kilences, de a taplót ugyanolyan könnyen meg tudom különböztetni a vargányától, mint a bunkót a marsallbottól. Ha egy fuldokló segítséget kérne tőletek, akkor a víz mélységét kezdenétek neki ecsetelni ahelyett, hogy kihúznátok? "Ne kapálózz, mély a víz, az örvények nagyok! Nézd a döglött halakat, láthatólag jól megvannak, ne félj!" Persze tudom, nem tudtok úszni, csak szimplán okosak vagytok, ezért akartok másoknak kéretlenül észt osztani. De minden ellenkező nézettel szemben állítom, hogy a szexuális vágyak kezelhetőek úgy is, hogy az ember nem követ el sem paráznaságot, sem nem lesz tisztátalan, és nem is megy tönkre. Sőt, ha már túl is van mindezeken, akkor is tiszta lappal indulhat Jézussal. Persze minden ember magából indul ki, ezért nem hiszi el, hogy vannak nála tisztább és szabadabb emberek is. Ez azonban semmit sem változtat a tényeken.
2015. okt. 27. 07:46
 19/49 anonim ***** válasza:
65%

Asperrimus, sajnos mellébeszélsz.

Egyébként, ha valaki meghallgat téged, akkor elég jól láthatja, hova vezethet a szexuális vágyak ilyen "kezelése".

Én leírtam azt a módszert, amit ma az értelmes hívők szoktak követni. A hívők álszentségét mutatja, hogy jól lepontozták - miközben sok hívő még a jegyességig sem vár, hanem szexel orrba-szájba.

De ugye a látszat fontosabb.

2015. okt. 27. 08:32
 20/49 anonim ***** válasza:

a látszat mindenek előtt

az egység a legfontosabb

csak senkit meg nem botránkoztatni

jaja...

2015. okt. 27. 09:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!