Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallasos lanyok, megbantatok...

Vallasos lanyok, megbantatok hogy lefekudtetek a parotokkal hazassag elott?

Figyelt kérdés

Van egy baratom akivel nagyon szeretjuk egymast es mar tobb mint egy eve vagyunk egyutt, de meg nem tortent meg. Egyre tobbszor gondolok arra hogy neki adjam magam,de mivel vallasos csaladban nottem fel,attol tartok hogy megbantanam Istent evvel.

Mi a velemenyetek? Nagyon orulnek,ha par tanaccsal segitenetek donteni. 22\L

2015. szept. 23. 17:49
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen mindenkinek a valaszokat :)
2015. szept. 24. 22:04
 22/33 anonim ***** válasza:
34%
Különben a legjobb lenne először felfedezni a saját testedet, tehát maszturbálni.
2015. szept. 24. 22:25
 23/33 A kérdező kommentje:
Kedves 20as: szerintem nem logikus teljes mertekben amit az a cikk ir. Hiszen nem hazasodhatsz meg az elso szemellyel akivel talalkozol,mert lehet egy nagy boldogtalansagba torkollik az egesz hazassag...meg az is hulyeseg,hogy mindig legyen a par mellett meg valaki,hogy nehogy megtortenjen a dolog,vagy elkezdjek egymast simogatni...az a kapcsolat sosem fog egeszsegesen kifejlodni velemenyem szerint.
2015. szept. 24. 22:29
 24/33 anonim ***** válasza:
74%

20-as vagyok.

Istentől kell elkérni a társat, és nem "próbálkozni" kell, mint ahogyan a nem hívők teszik. Ádámnak se 100 nőt alkotott az Úr, hogy válasszon közülük, hanem csak 1-et, aki hozzá illő volt. Én hiszek abban, hogy Isten meg tudja egy hívőnek mutatni azt, hogy ki lesz a társa, hogy Ő kit szánt neki.

Nekem megmutatta. 100%-os bizonyosságot adott úgy, hogy az illető még semmit nem tudott róla. Egy gyülekezetbe jártunk, de köszönőviszonynál több nem volt köztünk. Soha nem is beszélgettünk kettesben. Miután az Úr megmutatta, hogy ő lesz a feleségem, pár hónappal később elkértem valakitől a telefonszámát, és felhívtam, hogy szeretnék vele találkozni. Az első "randevúnkon" pedig megkértem a kezét! És nem mondott "igent", hanem elmondta, hogy ő valaki másba szerelmes, de ha tényleg ez Isten akarata, akkor szeretne ő is erről bizonyosságot kapni! Mivel alig tudtunk egymásról valamit, ezután hetente 1-szer, 2-szer találkoztunk, beszélgettünk. De ezt már úgy, hogy kifejeztem felé, hogy komolyak a szándékaim. Ez kb 1,5 hónapig tartott, azután felhívott, hogy egy darabig nem szeretne velem találkozni. Egy kis idő kellett neki, hogy Isten munkálkodjon a szívében. Kb 1,5 hónappal később felhívott, hogy újra találkozhatunk. Akkor még nem tudtam, hogy "igent" fog mondani. Ő is kapott az Úrtól kijelentést, és az érzelmei is teljesen megváltoztak.

Ezután kb 1 évig voltunk jegyesek, de nem volt könnyű időszak. Bár nem feküdtünk le egymással, de túl messzire mentünk el. Kár, hogy Paul Washer tanítását nem hallottuk korábban, mert teljes mértékben bibliai, amiket mond. És mondom ezt a saját küzdelmeink, tapasztalataink fényében is.

Valakitől hallottam egyszer, hogy azt mondta, hogy a férfiak szerelmet mutatnak a szexért cserébe, a nők meg szexet adnak, hogy szeretetet kapjanak. Ne ess bele ebbe a hibába. Az én véleményem szerint egy férfi csak akkor gondol komolyan egy kapcsolatot, ha ki is fejezi a házassági szándékát. És szomorúan látom, hogy hívő emberek is világi módon gondolkodnak. Nem ismerik Istent, nem bíznak Benne...

Azt tanácsolom neked, hogy kérdezd meg Jézustól, hogy Ő mit gondol erről. Imádkozzál, keresd Őt és választ fogsz kapni. Ha az Ő juhai közé tartozol, akkor hallanod kell az Ő hangját és Őt kell követned.

Isten áldjon!

2015. szept. 25. 10:46
 25/33 A kérdező kommentje:
Kedves 24es: koszonom a valaszodat. Az a helyzet hogy a paromnak is hazassagi szandekai vannak,csak egyelore nem lehet mert meg nem fuggetlen anyagilag. Tehat en nem azert adnam neki magam,hogy szeretetet kapjak cserebe...azt megkapom bosegesen anelkul is :) Es igen sokat imadkozok Istenhez utmutatasert. Sajnos a baratom nem kereszteny,de rengetegszer bizonysagot tettem neki es lathatoan dolgozik az Ur. Es remelem,hogy egy nap o is meggyozodik es atadja eletet Jezusnak. Nagyon lelki beallitasu es tenyleg tisztel engem. Ha meg is tortenne a dolog(igyekezni fogok hogy ne tortenjen),nem kihasznalasbol tortenne. Errol meggyozodtem.De az a helyzet,hogy mi is eleg messzire mentunk mar,meg ha nem is tortent meg a dolog...
2015. szept. 25. 13:47
 26/33 anonim ***** válasza:
92%

Naszóval a Biblia tanításai egy olyan korban születtek, amelyben:

- A lányokat amint menstruálni kezdtek, férjhez adták (12 évesen)

- Azonnal meg is lettek fektetve és elkezdtek gyerekeket szülni

- A szex célja a gyerekszülés volt

- Minden nő folyamatosan szült és a leggyakoribb halálok a szülés volt (a nők körében, értelemszerűen)

- A nő vágya nem számított, se az öröme/orgazmusa

- A nő akarata sem

- Hajadon nőt komolyabb következmények nélkül meg lehetett erőszakolni (!) -- a következmény csak az volt, hogy utána már feleségül is kellett venni

- A házasságot nem szerelemből kötötték

- A férfiaknak több nőjük is volt, akiket felváltva; illetve a prostitúció ipara is virágzott

Nagyon életszerűtlen, amelyet egyes mai keresztények erőltetnek, hogy "nincs szex" házasság előtt... Hahó, teljesen más korban élünk!!!

- Először is házasodni NEM jó 25 éves kor előtt -- akkor hogy? A 10 hormonálisan legzaklatottabb kort vészelje át az ember szex nélkül? Cölibátusban?

- Hazárdjáték abban bízni, hogy "majd csak" illenek egymáshoz... És ha nem? Miért, ez valami közelező dolog vagy azt hiszitek, nem számít?

- A szex is a szerelemhez tartozik, ha már. Ha meg nem, akkor vissza az őskorba: házasság 12 évesen stb.

2015. szept. 25. 16:05
 27/33 A kérdező kommentje:
26os: Hat elegge meggyozo erveid vannak neked is..az ember mar nem is tudja mit higyjen..de koszi mindenkinek :)
2015. szept. 25. 18:54
 28/33 anonim ***** válasza:

Szia énis Adventista vagyok, és szerintem ha vársz Isten megáldja az elhatározásodat, hiszen azzal, hogy azt mondja ne tedd házasság előtt csak jót akar. De hát ezt te is tudod, ezért csak kitartást szeretnék kívánni és egy boldog életet.

És énis nagyon remélem, hogy a barátod elfogadja Isten szeretetét. Az én szüleim nagyon más irányba mentek egész életükben hiszen apukám nem hívő. És ez elég nehézzé tett mindent. Más értékrend más célok. De ezzel nem bírálni akartalak,csak leírtam a tapasztalatom, mint egy 19 éves lány. És arra akarlak bátorítani, hogy mindig kérdezd meg Istent mi legyen a következő lépés, és hogy jól gondold meg mielőtt igent mondasz a házasságra.

Isten áldjon!

2015. okt. 11. 08:09
 29/33 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező,

Röviden: valószínűleg megbánnád.

Hosszabban: igyekszem este leírni.

2015. okt. 21. 14:34
 30/33 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

Én teljesen megbántam, és amikor lefeküdtem a barátommal még nem láttam, hogy mire van teremtve a szexualitás. A közvélemény csak azt hirdeti, hogy ez a kapcsolat rendes része. És esetleg még azt, hogy ez a szeretetedtől függ, hogy megteszed-e. És persze kíváncsi is az ember.

Fantasztikus szépség van abban, ha neked a férjed az egyetlen. Teljesen szokásoktól, előképektől mentesen tudsz vele eggyé lenni. Az isteni törvények nem elévültek, hanem a legbensőbb vágyainkra (szeretet, teljes elfogadás…) épülnek. Nem számít milyen korban élünk, a szeretet egyet jelent. A belénk teremtett szexualitás gyönyörű, nem csoda hogy vágyakozunk rá. Isten ajándéka számunkra, és megalkotta hozzá a törvényeket, amik minket védnek. Ez néha kemény, de áldozat nélkül nincs győzelem. :) Nagyon sok kitartást kívánok, sok szeretettel!!!

És egy-két idézet, amik nekem sokat jelentenek:

„Hogy ajándék lehessek, ahhoz nem csak önmagammá kell lennem, hanem kell tudni kézbe venni önmagamat. Egyfajta fegyelem kell az élethez, ezt ma nem szeretjük. Fegyelem nélkül nem vagy képes odaadni magadat a másiknak, és nem vagy képes ott tartani magadat a másiknál.”

„… a kereszténység szerint pedig a test annyira jó, hogy fel sem tudjuk fogni. Szexszel telített kultúránk problémája tehát nem az, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonít a testnek, hanem, hogy nem képes meglátni mennyire értékes a test és a szexualitás.”

2015. okt. 21. 16:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!