Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Városból faluba költözés?...

Városból faluba költözés? Jobb? Megbántátok? Ha igen, miért?

Figyelt kérdés
2009. márc. 17. 22:43
 1/5 anonim ***** válasza:
72%
Megbántam, itt kevesebb a csaj.
2009. márc. 18. 02:18
 2/5 anonim ***** válasza:
77%
Én csak az unokatestvéremnél voltam 3 hétig,szóval nem költöztem faluba de nekem nem volt jó.Mert megszoktam a nyüzsgést,hogy minden boltot,hivatalos helyett...stb megtalálok....
2009. márc. 18. 06:35
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem a rokonomék költöztek Budapest mellől Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe.

Amiről ők beszámoltak: sokkal olcsóbb az élet, nem csak azért mert nagyon sok minden megterem a kertben, hanem pl. a víz- és csatornadíj is kb. a fele mint itt volt. De ami nekik nem terem meg, az két utcával arrébb megterem, nagyon jól működik a bartellezés, egyiknek krumplija van, a másiknak almája, csere-berélnek, ha pedig nincs csereáru, akkor pesti viszonylatban fillérekért veszik meg.

Egyedül ami nekik nagyon szokatlan volt, hogy (mivel kis faluban laknak) ugyan van 4 kisbolt, de mivel pl. télen nincs annyi jövedelmük, így a boltosok áttértek az olcsó termékekre. Ha szeretnének enni (most csak írok valamit) Pick füstölt virslit, akkor az nincs, mert azt csak drágábban tudná eladni, amire nincs keresőképes jövedelem a faluban. Szóval ha ilyeneket akarnak enni, akkor vagy berendelik (pár nap), vagy el kell menni a 20 km-re lévő nagy(obb) településre. De ugyanez vonatkozik a drágább húsokra, a márkás tusfürdőre, gyakorlatilag minden márkás cuccra, max. 1-2-t tartanak (ha nincs lejárata).

Az nekik nem okozott problémát, hogy szombat 12-kor bezár minden, én biztos, hogy nem bírnék hozzászokni.

2009. márc. 18. 11:27
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Élni jobb, de éjjel kettőkor bemenni a bulizó gyerekért, rosszabb.
2009. márc. 18. 13:18
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Városból faluba költöztünk, sőt a falunak arra a részére ami már üdülőövezet és hegyvidéken van erdő és patak mellett. Nagyon klassz! Persze ízlések és pofonok...

Nem bántuk meg, már két éve itt lakunk. Baromi nyugis, de persze csak annak jó, aki ezt értékelni is tudja. Aki azt akarja hogy alatta legyen az ABC, és a sarkon álljon meg a busz, és mondjuk utál füvet nyírni, az jobb ha panelba költözik. Itt nálunk őzek, szarvasok, vaddisznók járkálnak, rókát és nyestet etetünk. Saját műhelyünkben dolgozunk, így nem gond a bejárás a munkahelyre.

Biztos van aki szívesen lakna ilyen helyen, de munkába járás miatt nem teheti meg. Annak, marad a város, vagy a bejárás autóval.

Jaa és nem volt drága, mert 9 mill-ért vettük és 100 nm-es tuti téglaház, és felújítva adták el nekünk, üvegajtós kandallóval. Ennyiért vehettünk volna egy panelt is...

Najó ezzel nem dicsekedni akarok, mi is nyögjük a svájci frankos hitelt...

Üdv.

2009. márc. 18. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!