Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallasos lanyok, megbantatok...

Vallasos lanyok, megbantatok hogy lefekudtetek a parotokkal hazassag elott?

Figyelt kérdés

Van egy baratom akivel nagyon szeretjuk egymast es mar tobb mint egy eve vagyunk egyutt, de meg nem tortent meg. Egyre tobbszor gondolok arra hogy neki adjam magam,de mivel vallasos csaladban nottem fel,attol tartok hogy megbantanam Istent evvel.

Mi a velemenyetek? Nagyon orulnek,ha par tanaccsal segitenetek donteni. 22\L

2015. szept. 23. 17:49
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
65%

"Adventista vagyok :)"

Szegénykém:( Részvétem! Mindenesetre a szombatot nem bántod meg, de a Ti egyházatok tiltja a házasságelőtti testi szerelmet, bár az tény, hogy az adventisták ad hoc jelleggel hoznak más döntést is. Pl. mást szigorúan kritizálnak, de ők maguk elválnak, házasodnak, barátnőznek, paráználkodnak, stb,,,

Neked a lelkészt kellene megkérdezned. Ha szépen beszélsz hozzá, megengedi, hogy lefeküdj a barátoddal, főleg, ha rendes tizedfizető vagy

2015. szept. 24. 07:04
 12/33 anonim ***** válasza:
47%

Kérdező:

Isten nem véletlenül kéri, hogy NE TEDD MEG. Végiggondoltad már egyszer is, hogy miért kérheti? Nem tudom nálatok miből áll egy Istentisztelet, de az eddigi tapasztalataim alapján én nem nagyon találkoztam még törvénykezés nélküli Istentisztelettel. Márpedig ez valahogy mindig kizárta a szeretetet... Tehát csak a törvényt tudják nagy hangon hirdetni, magyarázni szeretetből még nem hallottam. Parancs parancs hátán.

Azt sem írtad, hogy újjá vagy e születve, vagy csak egy vallást akarsz követni. Ha nem szívből jön valami, hanem csak szabályok betartásának a kényszere, akkor ott baj van.

Azt sem írtad, hogy Isten adta e a párod, vagy csak kiválasztottátok egymást, mert jól néz ki, te pedig csinos vagy? Istent kérdezted már róla? Mi fog akkor történni (én tudom a választ, de magadnak neked kell megadni), ha nekiadod a szüzességed, de mégsem ő lesz az, akivel leéled az életedet? Ha találkozol majd a férjeddel és azt kell mondjad, hogy az az ajándék, ami neki járt volna, már nincs meg? A szüzességet nem elveszíteni kell, nem egy felesleges darab, hanem egy nagyon értékes ajándék, amit becsülni kellene, de a sátán már jó ideje elhitette a világgal, hogy nem így van.

Mi történik, ha engedsz neki, és elkezditek testiségre építeni a kapcsolatot? Ennek fordítva kellene történnie. A testre épült házasság sosem tartós, mert rossz az alap? Keresztény a srác? Újjászületett? Krisztust követi?

Rengeteg a kérdés...

Van Mike Sámuelnek egy nagyon jó tanítása youtube-on erről a témáról, nem tudom, hogy nektek szabad e más felekezet tanítását hallgatni, de ha igen, akkor keress rá és megérted, hogy mit is jelent a másik tisztelete a testiségben.

A szexet Isten adta, de a házasságba és nem azért mert irigy, hanem azért, mert nagyon szeret téged és csak a legjobbat akarja neked.

Isten szeret.

2015. szept. 24. 10:25
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

Csak hogy tisztában legyünk a dolgokkal:

- A Bibliában nincs "házasság" mint olyan

- A lányokat 13 évesen férjhez adták és azonnal megdugták

- Fogamzásgátlás se volt

- A pasiknak szabad volt qvázni, ezt nem tiltja a Biblia

2015. szept. 24. 10:46
 14/33 A kérdező kommentje:
Kedves 11es szegyelld magad :) Inkabb jarj utanna a Bibliaban a szombatnak,ha mar igy eliteled. Ja,es nem ugy mukodik a dolog a tizeddel...inkabb a katolikusoknal van az a fizetsz-orok eleted van dolog :)
2015. szept. 24. 10:51
 15/33 anonim ***** válasza:

Kérdező 15ös válaszára:

sokan ismerjük a Bibliát és mind látjuk, hogy a szombat már nincs érvényben, hisz azt a zsidók kapták. Ellenben ha valaki be akarja tartani, akkor tegye, jogavan hozzá, de ne állítsa be se kötelezőnek, se üdvösség kérdésnek.

Te pedig nem vagy tisztában a kötelező tizeddel az egyházadon belül, így semmi jogod egy másik embert rendre utasítani. Viszont így azért kaptam pár kérdésre választ. Le fogsz feküdni a barátoddal és meg fogod bánni. Hisz feleségül sem kért, de azért a szex már érdekli. Ez krisztusi szemszögből kicsit sem tisztességes és már ez egy jelzés. De te tudod.

2015. szept. 24. 11:06
 16/33 A kérdező kommentje:
16os: Nem,kepzeld nem fogok lefekudni vele :) Es egy normalis dolog,hogy erdekli hiszen ferfi...de az a nagy dolog,hogy tisztel engem es nem erolteti! En nem utasitok rendre senkit,de mas se tamadja a vallasomat. Ja,es a Bibliaban egyetlen bibliavers sem utal a vasarnapra,azt a katolikus egyhaz hozta be es el is ismeri ezt.
2015. szept. 24. 14:41
 17/33 A kérdező kommentje:
12esnek: Nagyon szepen koszonom a szepen kifejtett valaszodat! :)
2015. szept. 24. 14:43
 18/33 anonim ***** válasza:
100%
A 12-es szemlélete rengeteg váláshoz, bűnhöz, szenvedéshez vezet, de nem a boldogsághoz...
2015. szept. 24. 16:09
 19/33 anonim ***** válasza:
Akkor nem fogsz lefeküdni vele? Hát, utólag remélem, nem fogod megbánni...
2015. szept. 24. 17:00
 20/33 anonim ***** válasza:

Szia!

Olvasd ezt el. Kicsit hosszú, de nagyon jó:

[link]

Ha rákeresel, megvan videóként is.

2015. szept. 24. 21:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!