Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Igaz az, hogy az Iszlám...

Igaz az, hogy az Iszlám vallás szerint nem egyenlő minden ember?

Figyelt kérdés

Hol, illetve hogyan van ez konkrétan leírva?

Ha igaz, akkor milyen következményei lehetnek ennek a nem iszlám hitűekre nézve?

2015. szept. 3. 12:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
15%

"Mit mond az iszlám vallás a nőkről, és azokról, akik nem muszlimok? Ők is egyenlőek a muszlim férfiakkal?"

2-es válaszomban leirtam, de itt megtalálod a választ bővebben:

[link]

[link]

2015. szept. 3. 16:17
 12/21 anonim ***** válasza:

a kegyes Korán magyar értelmezés-fordítása c. könyv alapján (ez most a hivatalos, széles körben hitelesnek elismert magyarázó jegyzetekkel is ellátott magyar Korán fordítás) nekem úgy tűnt (lehet félreértem) hogy a muszlim fölötte áll a nem muszlimoknak, ezek között a keresztények és a zsidók a politeisták és ateisták fölött állnak, a férfiak egyértelműen a nők fölött állnak, de azt is érdemes tudni, hogy az Iszlám a korábbi arab-félszigeten uralkodó állapotokhoz képest egy nő-jogi ugródeszka volt, igaz a keresztény vagy a zsidó ember számára még mindig gyalázatos

persze én csak egyszer olvastam el, lehet hogy nem láttam meg bizonyos összefüggéseket, fenntartom hogy simán félreérthettem valamit!

olvastam a bibliát és a tórát is, szerintem ezek nem hímsoviniszta iratok, amit az első válaszoló linkelt kontextusukból kiragadottak, pl elsőre amikor engedelmességre szólítja fel a feleségeket az hímsovinisztának tűnhet, de utána a férfiakat arra szólítja, hogy szeressék úgy a feleségüket ahogy jézus szerette az embereket, kvázi ha kell haljanak kínhalált az asszonyért, sőt szerintem inkább olyasmiről szól az a rész h mint előtte kifejti "nincs már zsidó és görög, rabszolga és szabad, férfi és nő, mert mind egyek vagyunk Krisztusban" bár a nő egyenlő a férfival, mégis inkább a férfi legyen a családfő ami még a mai napig egy működő családmodell, az ókorban meg pláne érthető volt a felállás

a rabszolgaságot nem támogatja, hanem inkább jóváhagyja, ez kétélű dolog volt, mert a történelemben igazolták ezzel a rabszolgaságot többször is, de máskor pont ezért számolták fel, mert a keresztény ember nem bánhatott a rabszolgájával rabszolgaként, hanem csak kb mint ma egy pincérrel

2015. szept. 4. 01:47
 13/21 anonim ***** válasza:
96%

Nem csak az iszlám vallást és hivatalos szépitgetést kellene vizsgálni, hanem azt is, hogy hogy gondolkodnak az iszlámban hivők.

A Korán buzdit-e a nem iszlámban hivők, vagy hitetlenek elleni erőszakra? (angol):

[link]

A dzsihádban hivő muszlimok nem kissebbség, és nem szélsőségesség!

Számokban:

- A mintegy 56 millió Európában élő muzulmán 75

százaléka úgy véli, hogy a Koránt szó szerint kell

értelmezni.

- 56 millió Európában élő muzulmán 65 százaléka gondolja, hogy a

saría sokkal fontosabb, mint a demokratikus

törvények.

- A Hollandiában élő fiatal törökök 80

százaléka gondolja azt, hogy a nem

muzulmánokkal szembeni dzsihád helyes.

- Az >>>összes<<< francia fiatal 27 százaléka és az >>>összes<<<

brit fiatal 14 százaléka – feltehetően ezen

országok mohamedán fiataljainak túlnyomó

többsége – TÁMOGATJA AZ ISZLÁM ÁLLAMOT

2015. szept. 4. 07:18
 14/21 anonim ***** válasza:
0%

"A Korán buzdit-e a nem iszlámban hivők, vagy hitetlenek elleni erőszakra?"

Egyértelmüen nem buzdit erőszakra. Azok a versek háborúra,önvédelemre vonatkoznak. Mindenkinek joga van ahoz hogy megvédje magát.

"A dzsihádban hivő muszlimok nem kissebbség, és nem szélsőségesség!"

Azt sem tudod mint jelent a dzsihád. Ez elsősorban egy belső küzdelem, hogy az ember legyőzze a saját zsarnokságát és a Sátánt. Bele tartozik minden olyan jótett amit Istenért cselekszünk és azért hogy jobb emberek legyenünk. Ezt megvalósithatjuk szivünkel, szavainkkal és tetteinkel. Bele tartozuk az is hogy háború esetén a muszlim köteles mégvédeni a hazáját a támadóktól. Egyesek, ahogy te is, csak ezt emelik ki és ezt is eltorzitva, szándékosan vagy tudatlanságból.

"Európában élő muzulmán 65 százaléka gondolja, hogy a

saría sokkal fontosabb, mint a demokratikus

törvények."

Megintcsak nem tudod mit is jelent a saria. Sok pontban egyezik a jelenlegt alkalmazott törvényekkel. Persze vannak eltérésk.

"A Hollandiában élő fiatal törökök 80

százaléka gondolja azt, hogy a nem

muzulmánokkal szembeni dzsihád helyes"

Gondolom ezt valami szélsőjobbos oldalon olvastad.

"feltehetően ezen

országok mohamedán fiataljainak túlnyomó

többsége – TÁMOGATJA AZ ISZLÁM ÁLLAMOT"

Először is nem mohamedán hanem muszlim és erre is ugyanaz vonatkozik mint amit az előbb irtam.

Valóságban az Iszlám a békére törekszik és toleráns a más vallásuakkal szemben.

2015. szept. 4. 10:37
 15/21 anonim ***** válasza:

"Ez elsősorban egy belső küzdelem, hogy az ember legyőzze a saját zsarnokságát és a Sátánt. "

Akkor pontosítsuk: van a nagy dzsihád- ez a belső harc

van a kis dzsihád: ez a külső harc.

Kívülről értelemszerűen csak a külső harc látszik. Nem tudjuk a hívőről sohasem, hogy áll a belső harccal, mert az Istenre (arabul Allahra) és rá tartozik.

Hogy mennyire "békés" ez a külső harc, arról pedig Hunyadi János meséljen nekünk.

2015. szept. 4. 12:54
 16/21 anonim ***** válasza:

Hunyadi János válasza:

Liberális hazaárulók! Nem azért védtem Európát a muszlimoktól, hogy ti betelepítsétek őket!

[link]

2015. szept. 4. 12:57
 17/21 anonim ***** válasza:
93%

"Azok a

versek háborúra,önvédelemre vonatkoznak.

Mindenkinek joga van ahoz hogy megvédje

magát."

Vagy nem tetszik szó szerint értelmezni a Koránt, vagy hazudni tetszik.

Nem csak szélsőjobbos portálon irnak negativan az iszlámról.

Itt enyhén baloldali beáállitottságú cikk a HVG.hu-ról.

[link]

>>>racionalis-felelem-az-iszlamizmustol<<<

2015. szept. 4. 12:58
 18/21 anonim ***** válasza:
93%

"Valóságban az Iszlám a békére törekszik és

toleráns a más vallásuakkal szemben."

Gondolom ez valami rózsaszin köd, vagy pedig propaganda.

2001.9.11 óta, azaz 14 év alatt 23.700 terrorista

támadást követtek el muszlimok Allah nevében. Nem háborúban katonák ellen, hanem fegyvertelen civilek ellen.

Annyira toleráns az iszlám, hogy nyugat-európai nagyvárosok tele vannak NO-GO övezetekkel ahova a rendőrök is csak erősitéssel mernek bemenni.

Izraelben az arabok teljes szabadságot kapnak, de az arab övezetek szélén ki van táblázva, hogy zsidónak nem tanácsos belépni.

2015. szept. 4. 13:33
 19/21 anonim ***** válasza:

# 10 (9-es vagyok.)

A zsidó vallás tagadja a Szentháromságot, és nem ismeri el az Újszövetséget. A kereszténység viszont az Újszövetség szentháromságos Isten-képét vetíti vissza az Ószövetségre is.

Az Ószövetség és az Újszövetség Istene természetesen ugyanaz, de a zsidóság és a kereszténység Isten-képe teljesen más.

Tudom, hogy egy hozzá nem értőknek ezt elsőre nehéz feldolgozni, de így van.

2015. szept. 4. 14:00
 20/21 anonim ***** válasza:
40%

"Hogy mennyire "békés" ez a külső harc, arról pedig Hunyadi János meséljen nekünk."

A törökök sem azért jöttek ide mert iszlamizálni akarták a magyarokat. Ha ez igy lett volna most te is muszlim lennél. 150 év alatt megtehették volna hogy mindenkit erőszakkal áttéritenek, de semmi ilyesmi nem történt. A Balákán 500 évig volt török urlalom alatt és ma is keresztény. Javaslom mielőtt leirsz valamit olvass utána.

"2001.9.11 óta, azaz 14 év alatt 23.700 terrorista

támadást követtek el muszlimok Allah nevében. Nem háborúban katonák ellen, hanem fegyvertelen civilek ellen."

Gondolom ezt a dzsihádfigyelő.com-ról szedted :)

A valóság az hogy amióta az USA és a NATO megtámadta Afganisztánt és Irakot, és felfegyverezte a terroristákat sziriában, muszlimok százezrei haltak meg, milliok pedig kénytelenek voltak elmenekülni. A gyengébbek kedvéért, az ISIS-nek és hasonló szervezeteknek semmi közük az iszlámhoz.

2015. szept. 4. 14:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!