Egyik ismerősöm valami olyan zagyvasággal traktál, hogy 6000 éve van ember a Földön, ugye nem gondolja komolyan?
Remélem csak trollkodott és megerősítetek ebben!
Beültünk egy gyorsétterembe és előttünk állt egy nagyon bunkó személy, én meg odasúgtam neki, hogy több százezer év alatt valami illemtudás csak kialakulhatott volna. Leültünk enni és megkérdezte, milyen több százezer év?
Mondtam neki, hogy a neandervölgyi ember 200-250 ezer éve fejlődött ki!
Erre mondta, hogy butaságokat beszélek, 6000 éve van élet a földön! Isten Ádámot és Évát megteremtette, ők voltak az elsők 6000 éve!
Mondtam neki, hogy több millió éves leletek is vannak, meg tudományos bizonyítékok, hogy hogy ment végbe a fejlődés, ne idegesítsen már, de ő akkor is kiállt az igazáért!
Utána meg elkezdett valami olyasmit magyarázni, hogy a világ teremtésének az időpontja a zsidó időszámítás kezdete, 3700 valamennyi.
Mondtam neki, hogy időszámításunk előtt 4000 évvel már már piramisokat építettek Egyiptomban, szóval ez is megdőlt, de megint lehurrogott.
Meg a teremtésről beszélt. Ja nagyon valószínű, egyik nagyobb baromság mint a másik, utána viszont rákérdeztem, hogy M-elmélet (ősrobbanás) de semmi.
Valójában ennyire zakkant az ismerősöm, a vallásosok tényleg hisznek ebben a sok marhaságban?
Régen azt hittem, csak a nagyon sötét amerikaiak mondják ezt, de úgy tűnik mi se vagyunk jobbak.
Egyébként a logika kikezdhetetlen: Isten mindenható, tehát valóban elhitetheti velünk, hogy a 6000 éve teremtett világa régebbi.
Sajnos vannak ilyen sötét emberek.
Ennek magyarázhatsz... egy tengerimalac hamarabb megértené, mint ő.
Attól tartok teljesen komolyan gondolta. Nézz utána a kreacionizmusnak. Linkek alább.
És itt egy videó egy ilyen nézetet valló embertől:
De komolyan gondolja. ÉS sajnos ettől nem is lehet eltéríteni. Ahhoz előbb gondolkodni kell, összevetni, elemezni. Nem a hitet feladni, csak racionálisan élni vele. Ilyesmire egy vakbuzgó eltökélt embert még szakember sem könnyen tud rávenni.
Egyet tehetsz, ráhagyod. A vita nem segít, legfeljebb elidegenít.
A 00:02-es jól írja.
Én magam is fundamentalista voltam, vallottam, hogy a föld 6000 éves, bár így visszagondolva, talán legbelül valahol kételkedtem benne, de evvel nem törődtem.
Később aztán elkezdtem gondolkodni, megismertem a bibliatudományt, és utánanéztem némely természettudományos dolgoknak is, aminek az lett a következménye, hogy feladtam a fundamentalista nézetemet, és ma már egyáltalán nem hiszen, hogy a föld 6000 éves, sőt inkább ellene vagyok ennek a nézetnek. Persze a hitemet nem adtam fel, Istenben továbbra is hiszek. Egyébként a Biblia sem állítja, hogy a föld 6000 éves, ez csak egy logikátlan számolgatás eredménye, mint a világvége jóslatok. Illetve, annak a következménye, hogy a Teremtés könyvére teljes egészében - tévesen - történelemkönyvként tekintenek...
Szóval, van kiút az ilyen buta, áltudományos nézetekből, szerencsére én is kijöttem belőle. De ehhez el kell kezdeni gondolkodni, azt meg nem mindenki akar.
Amúgy a 21:26-os válaszoló voltam.
Persze, hogy nem gondolhatta komolyan, hisz nyilvánvaló tévedés.
Csak 5774 éve, 3 hónapja és 12 napja.
Az elõtt 6 nappal volt az õsrobbanás, vagyis a Világ teremtésének elsõ pillanata. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!