Igaz az, hogy az Iszlám vallás szerint nem egyenlő minden ember?
Hol, illetve hogyan van ez konkrétan leírva?
Ha igaz, akkor milyen következményei lehetnek ennek a nem iszlám hitűekre nézve?
Nem csak az iszlám szerint, a Biblia szerint sem egyenlő minden ember. A megkülönböztetésnek sok formája megtalálható mindkét vallásban. Igazából pár Google keresés, és meg is találhatod a választ a kérdésedre (angol tudás szükséges):
Hímsovinizmus a Bibliában:
Hímsovinizmus a Koránban:
Pro-rabszolgaság a Bibliában:
Pro-rabszolgaság a Koránban:
"Istentagadás" a Bibliában:
"Istentagadás" a Koránban:
Szerintem kezdetnek ez elég olvasnivaló.
Muhammed Próféta szavai:
"Az egész emberiség Ádámtól és Évától származik.Nem felsőbbrendű egy arab ember a nem arabnál, és a nem arab sem felsőbbrendű az arabnál.Nem jobb a fehér ember a feketénél, és a fekete sem a fehérnél, kivéve, ha vallásossága és jó cselekedetei jobbá teszik."
Az iszlám csak jócselekedet és vallásosság alapján tesz különbséget az emberek között. Láthatod hogy faji vagy etnikai alapon nem.
Itt pedig a nők jogait emeli ki:
"Ó,emberek, igaz, hogy vannak bizonyos jogaitok az asszonyaitokkal kapcsolatban, de nekik is vannak jogaik felettetek.Ha megadják nektek a jogaitokat, akkor az ő joguk, hogy etessétek és ruházzátok őket, és kedvesen bánjatok velük, mert ők a társaitok és elkötelezett segítőitek."
"Az iszlám csak jócselekedet és vallásosság alapján tesz különbséget az emberek között. Láthatod hogy faji vagy etnikai alapon nem."
Persze. Ha ignorálod a Korán azon részeit, ahol igen. :)
Úgy látom itt is az elfogultság, a butaság nyomogatja a kezecskéket.
Két korrekt válasz, mindkettő lepontozva.
Szeretném jelenteni, hogy az iszlám nem egyenlő a terrorizmussal. Lehetne még idézni a koránból, vagy az évszázadok történéseiből, de alighanem hiába lenne az is. Bizony-bizony az iszlám egyes emberek cselekedetei szerint minősíti az embereket, bele értve a hitbélit is.
A iszlám, a zsidó és keresztény vallás egy ugyanazon töröl fakad, s egyiket sem emeli a muszlim hit fölé.
Egyáltalán nem egyenlő minden ember - a valóságban. Nincs két egyenlő ember. Ezt mindenki tudja, hogy orbitális hazugság - azok a humanitárius-egalitárius emberek tudják a legjobban ezt, csak ők egyenlőbbnek érzik magukat és ezért hazudnak.
Helyesen:
Minden ember a JOG előtt egyenlő.
Igen, ahogy írták előttem, a judaizmus, a kereszténység és az iszlám közös gyökerekkel és ÉRTÉKEKKEL rendelkeznek, összefoglaló néven ábrahámita vallásoknak nevezzük őket. Teológiájuk nagyon hasonló. Minden vallásos ember a sajátját tartja igaznak, nyilván azért követi azt az irányzatot, de ez még nem azt jelenti, hogy a többi embert alsóbbrendűnek tartja magánál.
A vallásainkan több a hasonlóság, mint a különbség. Szerintem teljesen mindegy, hogy valaki Istennek vagy Allahnak hívja azt a felsőbb hatalmat, amit imád. Végső soron ugyan ahhoz imádkozunk, csak a hozzá vezető utunk, a szertartásaink és az elnevezéseink mások.
# 7
"A vallásainkan több a hasonlóság, mint a különbség."
Értem én, hogy igyekszel haverkodós hangnemet megütni, de azért ne essünk túlzásokba. A három ábrahámita vallás teológiájában lényegesen több a különbség, mint a hasonlóság. Különösen a kereszténység Isten-képe (Szentháromság) tér el alapvetően a másik kettőétől.
Szeretném felhívni a figyelmed, hogy az újszövetség istene NEM egy különböző entitás, ugyanaz a transzcendens lény, akiről az ószövetség is ír, és akinek a törvényeit és tetteid az újszövetség sem tagadja meg. Sőt, maga Jézus ismeri be, hogy nem a "régi" törvények eltörlése a szándéka, hanem azok megerősítése:
"Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem."
Azt kell, hogy mondja, hogy te estél túlzásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!