Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az ateisták a pokolra jutnak?

Az ateisták a pokolra jutnak?

Figyelt kérdés

2015. aug. 31. 11:21
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
8%

Kedves Utolso! Sem beszukult latokoru,sem fanatikus nem vagyok!Ha fanatikus volnek, akkor lenezo es utalatos volnek ,ami nem vagyok.A beszukult latokor pont az ateistakra jellemzo ,mivel ti materialistak vagytok,azt hiszitek el amit lattok,es mindenkif leneztek ,aki hisz Istenben.Mi ,megtert keresztenyek nem nezunk le senkit , es tiszteletben tartjuk ,ha valaki masban hisz,mindamellett ,hogy figyelmeztetjuk oket ,hogy rossz uton jarnak ! De ezt mi szeretetbol tesszuk es nem lenezesbol,ahogy te teszed! Es mint mondtam ,a keresztenyseg nem vallas,hanem egy szemelyes kapcsolat Istennel.

Udv.

2015. okt. 1. 11:23
 42/46 anonim ***** válasza:
8%

Es meg valami: addig nem vagy szabad ,mig a vagyaid ,erzeseid ,buszkeseged ,osztoneid iranyitanak ,mert hosszu tavon sulyos karokat okozol vele magadnak: idovel kiegsz,depresszios leszel ,es uresseget ,kiegyensulyozattlansagot fogsz erezni,mert rajossz arra,hogy ezek felszines elvezetek.

Isten tesz szabadda ,erosse es boldogga ,az eletunknek O ad melyebb ertelmet ,nem pedig a vilagi elvezetek es dolgok ,mint pl. siker vagy egy hobbi. Eleve kezdjuk ott,hogy az erzeseid ,vagyaid nem a tieid,hanem a kulvilag teszi rad oket ,pl. a media ,a mainstream film es zeneipar ,de nem mindegy mit eszel,iszol,olvasol , befolyasol a kortarsaid ,a csaladod ,a munkahelyed,a napi politikai esemenyek es sorolnam vegtelensegig. Ebbol is lathato,hogy nem vagy szabad ,mig az erzeseid szerint cselekszel ,mert azok uralkodnak rajtad,nem te rajtuk ,es ezert kovetsz el bunoket is ,pl. azzal ha kozonyos vagy,vagy ha utalsz vkit stb.

Nem kell elfogadni a velemenyem ,ha nem akarod , de en tovabbra is azt kivanom,hogy Isten aldasa szalljon Rad es,hogy kozel keruljetek egymashoz!

Udv.

2015. okt. 1. 12:01
 43/46 anonim ***** válasza:
88%

"mig a vagyaid ,erzeseid ,buszkeseged ,osztoneid iranyitanak ,mert hosszu tavon sulyos karokat okozol vele magadnak"

Így, önmagában igen.

A normális, kiegyensúlyozott élethez a fentieken kívül még egy dolog kell: az ÉRTELEM.

Ha mindez megvan, akkor nagy gond nem lehet.

2015. okt. 1. 12:43
 44/46 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Utolso! Mar bocsi,de en hasznost valaszt irtam! Akkor miert nullaztad le? A masik ,amit irtam,teljesen igaz ,es Isten egyetlen helyes ut az eletunkben! Minden olyan kerdesre ,ami a legalapvetobb,legmelyebb,legszemelyesebb , arra csak Isten tud valaszt adni ,nem a vilag!

Mik ezek a kerdesek:

-Ki vagyok en,vagyis ki az ember?

-miert elek a foldon?

-honnan indul az eletem es hova tart?

-kicsoda Isten ,hogyan keruljek kozel Hozza?

-hogyan kell helyesen szeretni? (Elarulok vmit:NEM a filia szeretet az igazi szeretet ,hanem az agape szeretet ,mely kulon valasztja a cselekedetet az embertol . Isten is igy szeret minket ,es ezt akarja megtanitani nekunk is!)

- hogyan alljak a halal kerdesehez?

-mi a bun? Hogyan alljak hozza? Hogyan keruljem el? (Mert minden ember bunos ,az is ,aki megtert,csak az mar udvozult bunos!)

Stb stb. Ezekre a kerdesekre a vilag nem ad valaszt,de Isten igen!Tehat ne a sajat ertelmeddel probalj ra valaszolni,mert az valojaban befolyasolt az altalam elobbi hozzaszolasomban felsorolt tenyezoktol.

Udv.

2015. okt. 1. 14:14
 45/46 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 77%-os Hozzászóló!

Kérlek épkézláb érvekkel indokold meg, miért nem hiszel Istenben? Ne az legyen a válasz, hogy mert nem látod, hallod, ízleled, tapintod,szagolod, mert azt nem fogadom el indoknak!

üdv.

2015. okt. 1. 16:41
 46/46 világvége1 ***** válasza:
Aki jó, egy idő után felveszi a kapcsolatot Istennel – de ha még ezelőtt hal meg, akkor se kerül a pokolba (akkor se, ha épp ateista, lényeg, hogy nem gyűlöli Istent).
2020. máj. 30. 19:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!