Az emberek hogy képesek elhinni, hogy egy olyan Isten aki a szeretetet megtestesülése, az pokolra vet ha nem jól viselkedek?
beléjük nevelték
én úgy érzem, hogy a vallást a gyáva emberek/őnekik találták ki, félnek a haláltól, félnek a saját cselekedeteiktől, és nem képesek felelősséget vállalni értük, ezért kell valaki, aki mindent megbocsát, aztán meg partizhatsz vele a felhők felett miután meghaltál:))
Egy kis kiigazításért remélem nem haragszol meg kérdező.
Előszór is a pokol nem az embernek készíttetett hanem a sátánnak és a bukott angyalainak.
Nos ők már pár évezrede rengeteg emberre hozták rá a bajt.
Szerínted ők mit érdemelnek?
Az előttem válaszoló helyesen fogalmazott amikor azt írja, hogy az ember választja az Isten nélküliséget és nem Isten tólja el magától az embert.
Isten a tökéletes tökéletesség úgy a szeretetben mint az igazságosságban.
Isten nem ember és az Ő útjai nem a mi útjaink ezt kéne végre felfogni valahogy azoknak akik megkérdőjelezik Isten tökéletes igazságosságát és nem azt hajkurászni folyamatosan, hogy Isten igazságtalan mert 50,60,70 évért a pokolra küldi az embert örökre.
Te magad küldöd oda, ne hárítsd a felelősséget Istenre!
(Róm.5:17-21)
"Mert ha az egynek bűnesete miatt uralkodott a halál az egy által: sokkal inkább az életben uralkodnak az egy Jézus Krisztus által azok, kik a kegyelemnek és az igazság ajándékának bővölködésében részesültek.
Bizonyára azért, miképen egynek bűnesete által minden emberre elhatott a kárhozat: azonképen egynek igazsága által minden emberre elhatott az életnek megigazulása.
Mert miképen egy embernek engedetlensége által sokan bűnösökké lettek: azonképen egynek engedelmessége által sokan igazakká lesznek.
A törvény pedig bejött, hogy a bűn megnövekedjék; de a hol megnövekedik a bűn, ott a kegyelem sokkal inkább bővölködik:
Hogy miképen uralkodott a bűn a halálra, azonképen a kegyelem is uralkodjék igazság által az örök életre a mi Urunk Jézus Krisztus által."
Ha ezt elfogadod akkor semmi félnivalód nincs a pokoltól.
Ez ennyire egyszerű!
Isten nem létezik.
Logikailag ez jön ki, ha rendesen végiggondoljuk.
Logikailag :)))))
van az az elmélet, hogy volt a semmi, majd a véletlen létrehozott mindent és bár az egész evolúcióra nulla bizonyíték van, mégis sokkal logikusabb, hogy valamiért valami kimászott, hirtelen a vízi élőlényből szárazföldi lett, majd valamiből hirtelen kifejlett két különböző ember tökéletes szaporító szervekkel, de persze átmenetre szintén nulla bizonyíték, de hát ez logikusabb :DDDD
az ember maga választ meny vagy pokol.
ez a szabad akarat.
Isten nem akarja hogy a pokolra jussanak hisz pont ezért küldte az egy fiát Jézust.
én úgy érzem, hogy a vallást a gyáva emberek/őnekik találták ki, félnek a haláltól, félnek a saját cselekedeteiktől, és nem képesek felelősséget vállalni értük, ezért kell valaki, aki mindent megbocsát, aztán meg partizhatsz vele a felhők felett miután meghaltál:))
itt egy pld,ÉN.
hívő vagyok és egyáltalán nem félek a haláltól.
a földi lét csupán átmeneti állapot és a halált ha tecik ha nem elkel fogadni.
ha félsz ha nem akkor is eljön.
minden tetemért én vállalom a felelősséget.
az én bűnömet nem kenhetem rád sem Istenre.
pld ha embert ölök nem mondhatom hogy más vagy e miatt vagy a miatt.
bármit is hozok fel a mentségemre attól még én ugyan úgy gyíkos maradok.
ha Isten azért MINDENT megbocsátana akkor senki sem menne a pokolba.
ne értsétek félre a megbocsátás szót.
mert pld egy gyíkosság főleg a sorozatos,nem egyelő mondjuk a káromlással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!