Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az emberek hogy képesek...

Az emberek hogy képesek elhinni, hogy egy olyan Isten aki a szeretetet megtestesülése, az pokolra vet ha nem jól viselkedek?

Figyelt kérdés
Egy szülő is csak fenyegetőzik sokszor, de nem fog megölni vagy halálra kínozni ha nem vagyok jó gyerek, Isten pedig feltétel nélkül szeret.

2015. júl. 29. 21:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%
Tévedés. Az ember maga választja az Isten nélküliséget, nem ő küldi oda. Ahogy a gyerek is, ha leköpi anyját, apját, mert nem tetszik neki az otthon és inkább lelép. Ha nem tér vissza a szüleihez, akkor azok hiába szeretik.
2015. júl. 29. 22:07
 2/14 anonim ***** válasza:
52%

beléjük nevelték

én úgy érzem, hogy a vallást a gyáva emberek/őnekik találták ki, félnek a haláltól, félnek a saját cselekedeteiktől, és nem képesek felelősséget vállalni értük, ezért kell valaki, aki mindent megbocsát, aztán meg partizhatsz vele a felhők felett miután meghaltál:))

2015. júl. 29. 22:09
 3/14 anonim ***** válasza:
0%
A 2-es eszmefuttatása több mit aranyos bár nem állíthatom, hogy semmi igazság nincs benne. Emellett én mindig úgy láttam, hogy az ateizmus és a vallások gyalázói így merítenek maguknak amolyan intellektuális felsőbbrendűséget ebben dagonyáznak nagy boldogan :) Amúgy honnan szedted, hogy Isten A Szeretet?
2015. júl. 29. 22:16
 4/14 anonim ***** válasza:
Lám, itt egy jó példa arra, hogy milyen is az, amukor akár hazugság árán is, mások sértegetése árán is, de tagad. Ö például nem kér Istenből, de ha baj van, akkor rázza felfelé az öklét és követeli a segítséget. Az ilyen az, aki bem vállalja a ffelelősséget a tetteiért, mert bár nem kell neki a kegyelem, de ha odaáll az Úr elé, akkor majd löki a sódert, hogy ő nem tudta, meg becsapták és különben is de jó ember...
2015. júl. 29. 22:16
 5/14 anonim ***** válasza:

Egy kis kiigazításért remélem nem haragszol meg kérdező.

Előszór is a pokol nem az embernek készíttetett hanem a sátánnak és a bukott angyalainak.

Nos ők már pár évezrede rengeteg emberre hozták rá a bajt.

Szerínted ők mit érdemelnek?

Az előttem válaszoló helyesen fogalmazott amikor azt írja, hogy az ember választja az Isten nélküliséget és nem Isten tólja el magától az embert.

Isten a tökéletes tökéletesség úgy a szeretetben mint az igazságosságban.

Isten nem ember és az Ő útjai nem a mi útjaink ezt kéne végre felfogni valahogy azoknak akik megkérdőjelezik Isten tökéletes igazságosságát és nem azt hajkurászni folyamatosan, hogy Isten igazságtalan mert 50,60,70 évért a pokolra küldi az embert örökre.

Te magad küldöd oda, ne hárítsd a felelősséget Istenre!

(Róm.5:17-21)

"Mert ha az egynek bűnesete miatt uralkodott a halál az egy által: sokkal inkább az életben uralkodnak az egy Jézus Krisztus által azok, kik a kegyelemnek és az igazság ajándékának bővölködésében részesültek.

Bizonyára azért, miképen egynek bűnesete által minden emberre elhatott a kárhozat: azonképen egynek igazsága által minden emberre elhatott az életnek megigazulása.

Mert miképen egy embernek engedetlensége által sokan bűnösökké lettek: azonképen egynek engedelmessége által sokan igazakká lesznek.

A törvény pedig bejött, hogy a bűn megnövekedjék; de a hol megnövekedik a bűn, ott a kegyelem sokkal inkább bővölködik:

Hogy miképen uralkodott a bűn a halálra, azonképen a kegyelem is uralkodjék igazság által az örök életre a mi Urunk Jézus Krisztus által."

Ha ezt elfogadod akkor semmi félnivalód nincs a pokoltól.

Ez ennyire egyszerű!

2015. júl. 29. 22:49
 6/14 anonim ***** válasza:
54%
Jól írod Isten feltétel nélkül szeret minket éppen ezért adott egy második esélyt az embereknek és ez a hatalmas ár Jézus, az Ő fia. Ha őt befogadjuk akkor megmenekülünk a pokoltól és üdvösségre jutunk, mivel az Ő vére elmossa vétkeinket, csak kérnünk kell és megbocsájt.Isten nem akarja,hogy elvessz hiszen a fiát is hajlandó volt odaadni érted. Ő azt akarja ,hogy örök életed legyen. :)
2015. júl. 30. 00:05
 7/14 anonim ***** válasza:
Már amennyiben Isten valóban a szeretet s nem több annál! Az emberek szeretete igen nehezen definiálható s annál nehezebben beleilleszthető az egyetemes istenképbe. Egy bölcs ember egyszer azt mondta, hogy minden amit Istenről elgondoltál és elbeszéltél az nem lehet igaz mert Isten totálisan kívül esik az emberi tudaton vagy inkább mondjuk úgy, hogy a mi tudatunk nem foglalja mindazt az óriási és felfoghatatlan tudattal rendelkező principiumot amit Istennek neveztünk el.
2015. júl. 30. 00:35
 8/14 anonim ***** válasza:

Isten nem létezik.

Logikailag ez jön ki, ha rendesen végiggondoljuk.

2015. júl. 30. 07:17
 9/14 anonim ***** válasza:

Logikailag :)))))

van az az elmélet, hogy volt a semmi, majd a véletlen létrehozott mindent és bár az egész evolúcióra nulla bizonyíték van, mégis sokkal logikusabb, hogy valamiért valami kimászott, hirtelen a vízi élőlényből szárazföldi lett, majd valamiből hirtelen kifejlett két különböző ember tökéletes szaporító szervekkel, de persze átmenetre szintén nulla bizonyíték, de hát ez logikusabb :DDDD

2015. júl. 30. 07:34
 10/14 anonim ***** válasza:

az ember maga választ meny vagy pokol.

ez a szabad akarat.

Isten nem akarja hogy a pokolra jussanak hisz pont ezért küldte az egy fiát Jézust.

én úgy érzem, hogy a vallást a gyáva emberek/őnekik találták ki, félnek a haláltól, félnek a saját cselekedeteiktől, és nem képesek felelősséget vállalni értük, ezért kell valaki, aki mindent megbocsát, aztán meg partizhatsz vele a felhők felett miután meghaltál:))

itt egy pld,ÉN.

hívő vagyok és egyáltalán nem félek a haláltól.

a földi lét csupán átmeneti állapot és a halált ha tecik ha nem elkel fogadni.

ha félsz ha nem akkor is eljön.

minden tetemért én vállalom a felelősséget.

az én bűnömet nem kenhetem rád sem Istenre.

pld ha embert ölök nem mondhatom hogy más vagy e miatt vagy a miatt.

bármit is hozok fel a mentségemre attól még én ugyan úgy gyíkos maradok.

ha Isten azért MINDENT megbocsátana akkor senki sem menne a pokolba.

ne értsétek félre a megbocsátás szót.

mert pld egy gyíkosság főleg a sorozatos,nem egyelő mondjuk a káromlással.

2015. júl. 30. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!