Kedves Kerdezo! Mint ahogy elottem is paran helyesen leirtak,egy ateista addig nem kerulhet a Mennybe ,mig meg nem ter Istenhez,es nincs egy szemelyes kapcsolata Jezussal! Addig ugyanis,nem szandekosan ,de a Satant szolgalod,igy muvel o az urad,hozza kerulsz,hiaba voltal um. "jo". Nem tudom,hogy magadat ertetted a kerdes alatt,amennyiben megsem,kerlek tekintsd ugy,mintha altalanos alanyt hasznaltam volna!
Ha van esetleg kerdesed,kerlek irj!
Szep napot Neked!
Udv. Dalma
Lehet árnyalni a képet, de a valóság az, hogy az ateisták szinte kivétel nélkül elkárhoznak. Árnyalatot csak annyiban lehet tenni, hogy nem mindegy, hogy valaki tudatosan keményitette meg a szivét annak ellenére, hogy sokszor hallotta az igazságot, vagy szinte semmilyen világosság nem jutott soha el hozzá az evangéliumból. De az ilyen ember is csak akkor menekül meg, ha soha nem vétkezik a lelkiismerete ellen, és nem torzitja, nem nyomja el a lelkiismeretét. De ilyen ember nem létezik, mert mindnyájan vétkeztünk, mindenkinek szüksége lenne Jézus kegyelmére.
Maga Jézus mondta, hogy Isten országát az erőszakosak ragadják meg. Nem fog semelyik ateista ember életébe se csak úgy becsúszni Isten országa úgy, hogy ő passzivan a maga útját járja. Azért küld Isten a földön munkásokat, hogy hirdessék az evangéliumot, és mindenki Krisztust helyezze az élete középpontjába. Mert az igazak is alig tartatnak meg. Akkor hová lesznek az istentelenek?
Kiki a maga jutalmát veszi lenn a gödörben is.
Kedves Utolsó! Ha megengeded, hívő emberként válaszolnék két kérdésedre!
Az egyik kérdésed az volt, hogy ha létezik Isten, miért nem bizonyított az Ő létezése, miért nem küld egyértelmű jelet? A válaszom talán meglepő lesz, de maga Isten nem akarja, hogy létezése bizonyított legyen! Hogy miért? Mert nem akarja ránk erőszakolni magát, mert annál jobban szeret minket! Ha bizonyított volna az Ő léte, akkor hinnél benne, de csak azért, mert tudod mire képes!Érted, ugye? Tehát ,csak azért tennél jó dolgokat, mert kapni szeretnél valamit cserébe , nem pedig Isten iránti hálából és szeretetből teszel jó dolgokat, és fordulsz szeretettel, tisztelettel , együttérzéssel közeledsz embertársaid és más élőlények felé. Mi, akik megtértünk Istenhez , mi hálából teszünk jó dolgokat, és azért szeretünk mindenkit, legyen az bármilyen hitű, személyiségű , stb.Amiről most írtam Neked, az a SZÍVBÉLI kereszténységet jelenti,(így megválaszoltam a másik kérdésed is!) amivé egy megtérő ima elmondásával válhatunk!Érted, ugye?
Ha van esetleg kérdésed, kérlek ,írj egy privát üzenetet!
szép napot Neked!
üdv. Dalma
És azt honnan tudjátok,hogy ő nem akarja,hogy bizonyított legyen a létezése? Kicsit fura,hogy mindent ilyen magabiztosan megmagyaráztok,csak hol a bizonyíték?
Én (és rajtam kívül elég sokan még) valahogy anélkül is tudok jó dolgokat tenni,segíteni másokon,legyen az ember vagy állat,hogy azt egy adott személy iránti hálából tegyem csupán.Nem kell ehhez semmiféle kétezer éves mese,meg egy egyéb kitalációk.Mert tetszik vagy sem,igenis emberek találták ezt ki.Ahogy a többi vallást is,csak aztán a keresztények nekiálltak mindenféle módszerekkel terjeszteni a sajátjukat,nem mindig vér nélkül,és sikeresen eltöröltek egy rakás más vallást,ami nem volt se jobb,se rosszabb az övéknél,csak hát ugye "nekünkvanigazunk".Bár leginkább azon az állásponton vagyok,hogy a vallás (mármint az ilyen nagy,szervezett verziója) nem más,mint egy eszköz,amivel nagy tömegek irányíthatók,csupán a hatalom egy eszköze.És főleg ezért kényszerítették rá sokakra,lsd. az Újvilágban,hogy minél nagyobb hatalomra tegyenek szert.Mert nem minden az,aminek látszik sokszor,ez egy örök érvényű igazság.
Akkor se csak azért élnék normálisan,ha bebizonyítja isten,hogy létezik,mert tudnám,mire képes.(Akkor mondjuk nem is kéne hinni benne,mert tudnánk,hogy van,látnánk,stb)
Köszönöm a felajánlást,de nincs olyan kérdésem,ami privát üzenetet kíván.
Attól,hogy valaki ateista,még lehet emberileg jó ember,és vannak is mivel van lelkiismeretük,mely szerintem bizonyítja biblia ezen szövegét:~Mert mikor a pogányok, akiknek törvényök nincsen, természettől a törvény dolgait cselekszik, akkor ők, törvényök nem lévén, önmagoknak törvényök:Mint akik megmutatják, hogy a törvény cselekedete be van írva az ő szívökbe, egyetemben bizonyságot tévén arról az ő lelkiismeretök és gondolataik, amelyek egymást kölcsönösen vádolják vagy mentegetik.~Róma 2:14-15
A kérdező kérdésére pedig már írtak bibliai válaszokat!
Isten áldjon minden ateistát és hívőt is!-Roland
Kedves Utolsó!
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de Te a vallást kevered az istenhittel, pedig a kettő nem ugyanaz!
A vallás ember által alapított intézmény, mely nem feltétlen visz közel Istenhez. (lásd: római katolikus egyház, ami a legnagyobb anti-keresztény egyház, vagy pl. szekták.) Az istenhit egy viszont egy SZÍVBÉLI döntés mely Isten iránti szereteten és bizalmon alapul.
Leírok egy igeverset is, mely alátámasztja azt, hogy Isten ,miért nem akarja, hogy az Ő léte bizonyított legyen: "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy AKI HISZ Őbenne , el ne vesszen, hanem örök élete legyen!." (János, 3:16)
A Bibliát emberek írták ez igaz, de Isten szent emberei voltak ők , és a benne található könyveket Isten ihlette! Konstantin császár rendelte le ha jól tudom, a kanonizációt, mely több évszázados folyamat volt,és ugyan elvileg a keleti katolikus egyház közreműködött a kanonizációban, de nem ők írták a Szentírást. Erre bizonyíték az, hogy a Bibliának vannak nem kanonizált, ún. apokrif könyvei. Ilyen pl. Római Kelemen könyve, vagy Énok könyve sem került be. Míg pl. Pál apostol levelei igen.Az apokrif könyvek többsége azért nem került be, mert nem tartották Isten által ihletettnek! Érted, ugye?
A Biblia arról nem ír sehol, hogy kellenek egyházak a Földön, tehát Jézus osztatlan teste ,vagyis gyülekezete ,azok, akik megtértek Hozzá! Sok vallás sajnos visszaélt Isten és Jézus nevével pl. a fentebb említett római katolikus egyház, illetve szekták. Ők nem jól értelmezik a Bibliát, vagy szándékosan elferdítik! Vannak azonban üdítő kivételek is az egyházak közül, akik helyesen értelmezik a Bibliát, és azt hirdetik, hogy a legfontosabb, hogy Jézussal járjunk kéz kézben, függetlenül attól, minek kereszteltek, mely vallás, felekezet követői vagyunk "hivatalosan". De egy felekezeten kívüli ember is megtérhet Istenhez, ez az igevers "aki" fordulata jelzi!Tehát BÁRKI,BÁRHOL,BÁRMIKOR! Szentelheted egész életed Istennek, de megtérhetsz életed utolsó óráján is. (Nyilván, jobb minél előbb, mert sosem tudhatod, mikor jön az utolsó óra.)És bármilyen bűnből meg lehet térni!
Ezért , kérlek a vallást ne mosd össze az istenhittel!
Megtérni azért is fontos Istenhez, mert addig ,míg nem Ő életed Ura, addig tisztán látni sem tudsz! Tehát, nem csak azért térünk meg, hogy szeretni tudjunk,és jót cselekedni, hanem , hogy átlássunk a világot uraló sötétségen! (ez alatt nem feltétlen az emberi butaságot értem!)
üdv. Dalma
Kedves Roland, nem Neked címeztem a válaszom hanem az előző kommentelőnek, csak nem láttam, hogy közben írtál!
Tehát bocsi, ha esetleg megtévesztettelek!
Isten áldjon!
üdv. Dalma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!