Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az ateisták a pokolra jutnak?

Az ateisták a pokolra jutnak?

Figyelt kérdés

2015. aug. 31. 11:21
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
17%

És még a 17-es kommentet írónak:

Azért is fontos a megtérés, mert így átadod magad Isten akaratának, és sokkal boldogabb és nyugodtabb életed lesz, mert sokkal többet tud adni Neked, mint bárki ezen a világon! Isten a legnagyobb bátorítónk, és minden rosszból ki tud húzni minket! Ezenkívül Isten nem hagyja, hogy rossz döntéseket hozzunk, tehát, pl. ha úgy adódna, hogy fel akarnál szállni egy olyan gépre, mely terrortámadás áldozata lesz, Isten úgy rendezi a szálakat, hogy ne tudj felszállni. Lerobban a taxid, dugóba keveredsz, elveszted a repjegyed, vagy kisebb baleset ér, ami miatt kórházba kerülsz,és így nem tudsz rossz gépre felszállni! Érted ugye?

üdv. Dalma

2015. aug. 31. 18:13
 22/46 anonim ***** válasza:
57%

Sajnálom,de nem fogok hosszan válaszolni,mert úgy gondolom,nem sok értelme lenne.Az a legnagyobb hiba,mikor az emberek képtelenek megkérdőjelezni valamit.Mikor egy több ezer éves könyvet szó szerint elfogadnak.Honnan tudod,kik írták?Mikor?Miért?Miért lenne igaz?Mert valakik azt mondják?Ne nevettess már...Nem voltunk ott a könyv születésekor,ergo semmit nem fogunk tudni biztosra vele kapcsolatban,csupán annyit,hogy emberek műve.Ennyi erővel az összes mitológia igaz lehetne,nem?Azok miért nem igazak szerinted? (egyik kedvencem a skandináv mitológia például,abban azt írták (ez is egy könyvben volt,mondom),hogy Odin megölte az összes jégóriást.Nos,én nem találkoztam még jégóriásokkal a világon,ezek szerint Odin létezett,nem?Ennyi erővel ezt is el lehet hinni.Vagy netán eleve nem léteztek jégóriások?Akkor kérem a bizonyítékokat,addig nem hiszem el,kizárólag Odinban hiszek.Érted,ugye?)

Én csak annyit javaslok,hogy sose higgy el semmit feltétel nélkül,akkor se,ha mások azt mondják,akkor se,ha le van írva,az attól még nem igaz.Nem egy eleve megírt elmélet szerint kell élni,hanem az életben tapasztalt létező dolgok alapján felállítani az elméletet.Semmi sem abszolút igazság,ennyi a lényeg,akármennyi ember is dől be dolgoknak.Érdemes nyitott elmével élni,és folyton feltenni a "Miért?" és "Mi van,ha nem?" kérdéseket.

Üdv.: egy szabad gondolkodásra törekvő ember,aki próbál a "világ sötétségein" átlátni :)

2015. aug. 31. 18:20
 23/46 anonim ***** válasza:
50%
Még annyi,most látom az utolsó válaszod,hogy ahhoz képest,hogy azt gondolod,aki ennyire isten-központú,nem érheti baj,háááát,elképzelni se tudod,hány ilyen embert ér valami rossz.Mert a valós világ nem a hit alapján válogat,szerencsére :)
2015. aug. 31. 18:21
 24/46 anonim ***** válasza:
20%

Es most mar tenyleg a kerdeshez fuzott utolso hozzaszolasom:en magam azt vettem eszre a nem megtert embereken,hogy nem tudnak mindenki fele kivetel nelkul szeretettel fordulni, mert nehany kivetel mindig lesz ,akit utalnak ,mert az illeto megol valakit ,vagy pl. allatot megkinoz. Mi hivok is eliteljuk az emberolest,allatkinzast es mas sulyos targyu buncselekmenyeket, de mi a cselekmenyt iteljuk el,nem az elkovetot! Vagyis mi kulon valasztjuk a cselekedetet az embertol,ahogy azt Isten is teszi! Ugyanis senki sem szuletik gyilkosnak,allatkinzonak stbnek,mert hogy kibol mi lesz,azt sok minden befolyasolja,nem csak a csalad! Hatnak rank a kortarsak,a media,az un. mainstream film-es zeneipar,a politika , az elemiszeripar ,a reklamok, stb.Tehat nem mindegy,mit eszunk,iszunk,olvasunk,hallgatunk,nezunk ,hogy milyen hobbink van stb.,mert ezek komolyan befolyasoljak,milyen emberek leszunk,hogyan kezeljuk az indulatainkat stb.Amiket itt felsoroltam,ezek kozott van olyan ,ami elsokorben jonak mutatjak magukat (pl. Disney mesek, ezoteria) ,de valojaban ,ha megkapargatjuk a felszint,rajovunk,hogy nagyon is gonosz dolgoknak nyitunk ajtot!

Udv. Dalma

2015. aug. 31. 18:31
 25/46 anonim ***** válasza:
20%

Kedves Szabadon gondolkodo! Nem mondtam,hogy nem erhet rossz! En azt irtam,Isten minden rosszbol kihuz,illetve a Rad kuldott kisebb rosszal megov a nagyobb rossztol! Ez Isten szeretetenek a jele feled! (olvasf el ujra a repulos peldat!) A skandinav mitologia istenei pedig bukott angyalok,bennuk nem kell hinni,mert demonok valojaban!

Udv.Dalma

2015. aug. 31. 18:39
 26/46 anonim ***** válasza:
24%

Es ez mar utolso utani hozzaszolasom: mi a megtertunk ,betoltekezunk Isten Szent Lelkevel ,ugyanis az O Lelke szo szerint (!!!) a szivunkbe koltozik!vagyis a testunkon at a Lelke belenk hatol,de ugy is irhatnam,megszall minket!En is ereztem ezt mikor megtertem,es ezt erzik masok is ,mikor megternek! Bar azt hozza kell tennem,hogy Isten Szent Lelke megszall minket,ugyanugy bunos emberek maradunk,csak mi mar udvozult bunosok vagyunk!es en onalloan,egy ejszakai remalmombol felebredve tertem meg! Nem voltam sem drog,sem alkohol befolyasoltsag alatt (egyebkent sem elek ilyenekkel!) es horror filmet sem neztem!Innen lehet tudni ,hogy amit a Biblia ir,az igaz!

Udv. Dalma

2015. aug. 31. 18:54
 27/46 A kérdező kommentje:
A Disney-vel mi a baj, Dalma? -.-"""""""""""
2015. aug. 31. 18:55
 28/46 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom, a #10-et miért pontoztátok teljesen le, mikor IGAZA VAN.

Tessék Bibliát olvasni, ott van minden benne.

A pokol egy olyan hely, ahol a halottak ÖNTUDATLANUL nyugszanak, a feltámadásig. Nem éreznek, nem gondolkodnak, nem szenvednek.

Utána jön Jézus 1000 éves királysága, amikor ITT LESZ NÁLUNK. Az ateisták is, ha gondolják, majd odamennek hozzá, mint a hitetlen Tamás, aztán megnézik testi valójában. Biztos, hogy válaszol a kérdéseikre is.

Ezek után, amelyik ateista megtér, és ehhez méltó életet él, az nem kerül a... nos, onnan kezdve már senki nem kerül a pokolba.

Aki méltó rá, az örök életet kap - aki pedig nem, az örökre megsemmisül. Nem lesz örök kínzás... amúgy ennek mi értelme lenne egy végtelenül JÓ istennél? Belegondolt már ebbe valaki?

Mondom: tessék a Bibliát olvasgatni. Szépen ott van benne minden.

2015. aug. 31. 19:03
 29/46 anonim ***** válasza:
29%

Kedves Kerdezo! A Disney mesekkel a legnagyobb baj,hogy tele van rejtett satanista illetve szexualis uzenezekkel. Satanizmus benne,hogy sok magia van a Disney mesekben, vagy pl.a szereplok altal hasznalt kezjelek ugymint mutato es kisujj kihajtva ,mig kozepso es gyurus ujj lehajtasa ,ami az ordog szarva ,vagy pl. az ordog szamat is eloszeretettel mutogatjak, sok olyan dal is van ,mely az antikrisztus uralmara utal,mint pl. Oroszlankiralyban Zordon dala,a Keszulj hat! Es eleg sok szexualis utalas is van ezekben a mesekben,keress rajuk youtube-on ,ott sok expozet fogsz talalni ezekkel kapcsolatban!A Disney mesek veszelyesek ,mert rossz dolgokra programoznak! Tul korai szexualis eletre ,szulok iranti tiszteletlensegre( nez meg pl. egy Disney chanellen futo gyerekeknrk szant sorozatot) ,arra ,hogy normalis ,hogy felrelepunk stb. De ezt addig nem latja az ember nem ter meg,sajnos!

Udv. Dalma

2015. aug. 31. 19:29
 30/46 A kérdező kommentje:
Igen, láttam azokat a videókat, és elég erős belemagyarázás.
2015. aug. 31. 19:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!