Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Gáz nem ismerni a Miatyánkot?

Gáz nem ismerni a Miatyánkot?

Figyelt kérdés
Tudok a létezéséről, csak a szövegét nem tudom. Valaki azt mondta nekem, hogy alapműveltség stb. Én nem érzem úgy hogy gáz lenne...
2015. aug. 29. 21:13
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:

De épp erre tértem ki, hogy ki szerint alap műveltség?

Szerinted ezek az alap dolgok, más szerint más.

Én is meg tudnám tanulni őket nagyon gyorsan, de sosem éreztem szükségét vagy épp hogy ezzel több lennék.

Én se vagyok annyira fiatal, tehát nem mondhatom, hogy a fiatalkori lázongás beszélne belőlem.

Ezért vagyok úgy vele, hogy az se baj ha valakit érdekel és fontosnak tartja az ilyesmit tudni, és az se baj ha nem érdekli egyáltalán, nem ítélem el egyikért sem.

2015. aug. 30. 00:22
 22/46 anonim ***** válasza:
68%

Én elolvastam a Miatyánkat, de mivel nagyon nem érdekkel azért ma már nagyon ködös, hogy mi is van benne.

Valai ilyesmi nem: Miatyánk, aki a mennyekben vagy mondcsak, melyik ajtón mennyek be? Miatyánk, aki a mennyekben vagy mondcsak, melyik ajtón mennyek be? A pokol a balról a második ajtó, de aki a Szent Péter szigetekre vár, annak a mennyország Turist a legjobb szolgáltatást nyújtja.

2015. aug. 30. 00:46
 23/46 anonim ***** válasza:
100%

# 21

Az alapműveltséget mindig is egyfajta közmegegyezés definiálta. Persze a mai, egyre inkább individualizálódó világban már azt is külön el kell magyarázni, hogy mi az a "köz" és mi az a "megegyezés".

És ahogy mondtam, vannak vitatható elemei ennek, de vannak olyan elemei is, amelyek vitán felül állnak.

Például nagyon gáz, ha valaki nem tudja, hogy Magyarország fővárosa Budapest, mert speciel ez őt nem érdekli. És igenis, ettől kevesebb az illető, ha más fontos dolgot tud, akkor is.

2015. aug. 30. 00:56
 24/46 anonim ***** válasza:

Ez esetben esetleg annak a " köznek " a szemében aki tudja, hogy nem tudja.

Ellenben reálisan sose fogja senki sem megkérdezni, hogy tudod-e a Himnuszt vagy a Miatyánkot.

2015. aug. 30. 01:03
 25/46 anonim ***** válasza:
Reálisan általános iskolában kikérdezik a Himnuszt, és ha nem tudod, akkor nem csak kapsz egy egyest, hanem a következő órán megint ki fognak kérdezni. Nálunk még így volt.
2015. aug. 30. 01:08
 26/46 anonim ***** válasza:

"Ez esetben esetleg annak a " köznek " a szemében aki tudja, hogy nem tudja."

Igen, de ez éppen elég.

2015. aug. 30. 01:11
 27/46 anonim ***** válasza:
Nálunk is, de igazából ez olyan dolog, hogy amit az ember kényszerből tanul meg az valójában nem is ragad meg az elméjében. Rengeteg verset tanultunk mi is, nem sok maradt meg. Walesi bárdok kivétel, az tetszett például.
2015. aug. 30. 01:12
 28/46 anonim ***** válasza:
22%
Gáz nem ismerni a Bibliát, aminek az Úr imája szerves része. Persze, nem nekem gáz, ha nem ismered, hanem neked. Tőlem annak szenteled a figyelmedet, aminek akarod.
2015. aug. 30. 09:26
 29/46 anonim ***** válasza:
24%

Véleményem szerint csak tőled vesz ez el, csak te leszel kevesebb, csak te nem iszol a tiszta forrásból. Ezért sajnállak téged. És azt érzeni is fogják az emberek, hogy egy betokozottságban él a szellemed, holtan, ezért is szánlak.

A szavaidon fogják érezni. Az szavaidon - amelyeknek forrása minden esetben a Logosz. Az istenkáromlásnak is - ezért mondja egy nagy mester: "akik Istent káromolják valójában azok is dicsőítik". A materialistáknál is.

A szavak értelme a Logoszból a világ világosságából ered.

A materialistáknál is. de persze meg lehet ezt a tiszta forrást fojtani, el lehet szennyezni. Ezért mondta egy gondolkodó: "Isten meghalt, mert megöltétek magatokban ti, emberek."

A világ világossága pedig bennünk élő.

"Aki hisz bennem, annak belsejéből élő víz forrása fakad" -mondja a testté vált Logosz.

2015. aug. 30. 10:48
 30/46 anonim ***** válasza:
68%

Arról azért lehetne elmélkedni, mi tartozik az alapműveltséghez. Azzal már mindenesetre problémáim vannak, ha valaki az Odüsszeiát a miatyánkkal hozza egy szintre.

És az is kicsit más, hogy ismerjük az egyes vallások általános jellemzőit, vagy a keresztény vallás egy konkrét (még ha fontos is) imáját a sok közül.

Ezért tehát azt gondolom kérdező, nem gáz. Annyi fontosabb dolog van a világon, amelynek megismerésére egy élet kevés, hogy ha nem éppen ez vonz, ezért nem ismered, az teljesen normális. Mondhatnám azt is: ez a normalitás.

2015. aug. 30. 11:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!