Tanúk ti szoktátok imádkozni a Miatyánkot?
Ja, mert furcsa, hogy nem az önös érdekekről szól? Miatyánk...te...te...nekünk...vétkeinket...minket....
Egy fránya szó sincs énről. Furcsa, mi? Szerintem nagyon keveseknek nem furcsa, csak megtanulták, kántálják, de az egyik lényeg a "nem én".
Én, az Úr, vagyok a te Istened, a ki kihoztalak téged Egyiptomnak földéről, a szolgálat házából
--------
Miatyánk
Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem.
Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak...
--------
Aki a mennyekben vagy
Az Úrnak a te Istenednek nevét hiába fel ne vedd; mert nem hagyja azt az Úr büntetés nélkül, a ki az ő nevét hiába felveszi
--------
Szenteltessék meg a Te neved
Megemlékezzél a szombatnapról, hogy megszenteljed azt...
-------
Jöjjön el a Te országod
Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú ideig élj azon a földön, a melyet az Úr a te Istened ád te néked
Ne ölj
Ne paráználkodjál
--------
Legyen meg a Te akaratod, úgy a mennyben, mint a földön is.
Ne lopj
-------
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma
Ne tégy a te felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot.
Ne kívánd a te felebarátodnak házát. Ne kívánd a te felebarátodnak feleségét, se szolgáját, se szolgálóleányát, se ökrét, se szamarát, és semmit, a mi a te felebarátodé.
-------
Ne vígy minket kísértésbe, szabadíts meg a gonosztól
Nem személyes, "csak" a törvény. És annak értelmezése és összegzése több helyen is.
Nem is gondoltam, hogy párhuzamba lehet állítani
a 10 parancsolattal látom az összefüggéseket.
a Jézus által elmondott ima, egy minta
A Teremtő amikor imádkozol akkor konkrét dolgokért imádkozol vagy mondasz hálát.
ha mindig ugyan azt hajtogatod akkor az egy sablon és nem Hiszem hogy Jézus egyhangú sablont akart volna az emberek szájába rágni, hogy még arra se vegyék a fáradságot, hogy a saját gondolataikat használják Istennel való beszélgetésekkor.
Szervusz
Úgy, egybe, ahogyan le van írva, ritkán. De részleteket belőle, elég gyakran.
31%-os, már megint csúsztatsz! Ha idézel, akkor idéznél olyat, amihez értesz egy kicsit legalább. Kiegészítem az idézetedet, oké?:
7. És mikor imádkoztok, ne legyetek sok beszédűek, mint a pogányok, a kik azt gondolják, hogy az ő sok beszédükért hallgattatnak meg.
8. Ne legyetek hát ezekhez hasonlók; mert jól tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt kérnétek tőle.
9. Ti azért így imádkozzatok: Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;
10. Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.
11. A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.
12. És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;
13. És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!
Szia
Erre : "Miért részletezve , pl egy verset ?"
Nos azért, mert attól függ, éppen miről szeretnék beszélni Istenemnek.
Van, hogy kérem, "szenteltessék meg a Te neved", és azt is, hogy segítsen nekem is ebben. Adjon erőt és képeséget, hogy megmaradhadhasam abban a kórusban, amely ma szüntelenül dícsőíti a drága Jehova nevét:-)
A többiről talán nem írnák, mert ezek nagyon személyes dolgok....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!