Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tanúk ti szoktátok imádkozni...

Tanúk ti szoktátok imádkozni a Miatyánkot?

Figyelt kérdés
2015. márc. 22. 13:16
 1/10 anonim ***** válasza:
mielőtt válaszoltam, elmondtam magamban, de furcsa volt, mert ez nem egy személyes ima.
2015. márc. 22. 14:38
 2/10 anonim ***** válasza:

Ja, mert furcsa, hogy nem az önös érdekekről szól? Miatyánk...te...te...nekünk...vétkeinket...minket....

Egy fránya szó sincs énről. Furcsa, mi? Szerintem nagyon keveseknek nem furcsa, csak megtanulták, kántálják, de az egyik lényeg a "nem én".

2015. márc. 22. 16:04
 3/10 anonim ***** válasza:
75%

Én, az Úr, vagyok a te Istened, a ki kihoztalak téged Egyiptomnak földéről, a szolgálat házából

--------

Miatyánk

Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem.

Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak...

--------

Aki a mennyekben vagy

Az Úrnak a te Istenednek nevét hiába fel ne vedd; mert nem hagyja azt az Úr büntetés nélkül, a ki az ő nevét hiába felveszi

--------

Szenteltessék meg a Te neved

Megemlékezzél a szombatnapról, hogy megszenteljed azt...

-------

Jöjjön el a Te országod

Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú ideig élj azon a földön, a melyet az Úr a te Istened ád te néked

Ne ölj

Ne paráználkodjál

--------

Legyen meg a Te akaratod, úgy a mennyben, mint a földön is.

Ne lopj

-------

Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma

Ne tégy a te felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot.

Ne kívánd a te felebarátodnak házát. Ne kívánd a te felebarátodnak feleségét, se szolgáját, se szolgálóleányát, se ökrét, se szamarát, és semmit, a mi a te felebarátodé.

-------

Ne vígy minket kísértésbe, szabadíts meg a gonosztól

Nem személyes, "csak" a törvény. És annak értelmezése és összegzése több helyen is.

2015. márc. 22. 16:11
 4/10 A kérdező kommentje:

Nem is gondoltam, hogy párhuzamba lehet állítani

a 10 parancsolattal látom az összefüggéseket.

2015. márc. 22. 16:33
 5/10 anonim ***** válasza:
50%

a Jézus által elmondott ima, egy minta

A Teremtő amikor imádkozol akkor konkrét dolgokért imádkozol vagy mondasz hálát.

ha mindig ugyan azt hajtogatod akkor az egy sablon és nem Hiszem hogy Jézus egyhangú sablont akart volna az emberek szájába rágni, hogy még arra se vegyék a fáradságot, hogy a saját gondolataikat használják Istennel való beszélgetésekkor.

2015. márc. 22. 18:27
 6/10 anonim ***** válasza:
(Máté 6:7, 8) 7 Mikor pedig imádkoztok, ne mondjátok újra meg újra ugyanazt, mint ahogy a nemzetekből valók teszik, mert ők azt hiszik, hogy bőbeszédűségükért hallgattatnak meg. 8 Ne legyetek hát hozzájuk hasonlóvá, mert az Isten, az Atyátok tudja, mire van szükségetek, még mielőtt kérnétek őt.
2015. márc. 22. 18:30
 7/10 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Úgy, egybe, ahogyan le van írva, ritkán. De részleteket belőle, elég gyakran.

2015. márc. 23. 17:11
 8/10 A kérdező kommentje:
Miért részletezve , pl egy verset ?
2015. márc. 23. 17:21
 9/10 anonim ***** válasza:

31%-os, már megint csúsztatsz! Ha idézel, akkor idéznél olyat, amihez értesz egy kicsit legalább. Kiegészítem az idézetedet, oké?:

7. És mikor imádkoztok, ne legyetek sok beszédűek, mint a pogányok, a kik azt gondolják, hogy az ő sok beszédükért hallgattatnak meg.

8. Ne legyetek hát ezekhez hasonlók; mert jól tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt kérnétek tőle.

9. Ti azért így imádkozzatok: Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

10. Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

11. A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

12. És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

13. És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!

2015. márc. 23. 18:05
 10/10 KZitus ***** válasza:

Szia

Erre : "Miért részletezve , pl egy verset ?"

Nos azért, mert attól függ, éppen miről szeretnék beszélni Istenemnek.

Van, hogy kérem, "szenteltessék meg a Te neved", és azt is, hogy segítsen nekem is ebben. Adjon erőt és képeséget, hogy megmaradhadhasam abban a kórusban, amely ma szüntelenül dícsőíti a drága Jehova nevét:-)

A többiről talán nem írnák, mert ezek nagyon személyes dolgok....

2015. márc. 25. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!