Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez azt jelenti, hogy egy jó...

Ez azt jelenti, hogy egy jó férj soha nem hallja imádkozni a feleségét?

Figyelt kérdés

grkaty nevű felhasználó válasza:

Még az esetleges félreértés elkerülése miatt

MIkor otthon imátkozunk és együtt a család, vagy jelen van valamelyik megkeresztelt keresztény férfi, akkor mindig a férfiak imátkoznak.

Ez természetes dolog, melyet mi nök szívesen respektálunk.

Tetszik is nekünk ez így. Ezzel nem vagyunk sem megalázva, tudjuk, hogy a Jehova elrendezésében minden jó és szép. :)

A férfit bízta meg Isten a vezetéssel, de nem az uralkodással. Öszintén, melyik nönek is tetszene egy gyenge akaratú, kötekedös, butuska férfi, aki gyermekmódra nem képes a családját szellemi és anyagi téren vezetni?

2014. dec. 4. 09:35
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
35%

Kedves kérdezö, ha szép házasságban él az Istenfélö férfi és nö, a férfi bizony tudja felesége kívánságát.

Söt Isten azt akarja, hogy "ismeret szerint" lakjanak a feleségükkel.

Ez azt jekenti, hogy ismeri, beszélgetnek, a férfi "odafigyel" :)

Bele is foglalja imájába a családja, gyermekei, felesége szükségletét.

Ez nem jelenti azt, hogy az asszonynak nem szabad imátkozni magában, kérni, és köszönetet mondani Istennek. De valóban a férfi mint fej, köteles átvenni a vezetést az otthoni imádatban is. =Igy van :)

2014. dec. 4. 09:44
 2/19 A kérdező kommentje:
ezek szerint a jó férj sem a feleségét, sem a gyermekeit nem hallja imádkozni? kérnék erre bibliai alátámasztást, ha lehet. a főséggel nincsgond, megértem, de ebből miért is következik az, hogy a nő vagy a gyermekek nem imádkozhatnak? láttam egy zsidó "rabbiról" készült portrét, ott körbeülték az asztalt, és étkezés előtt a kislánya mondott egy szép imát a saját szavaival. hol ebben a hiba? ráadásul pont a biblia tanítja,hogy a férj és a feleség egy testé lesz, ergo bármelyikük mondhatná, hisz egy test, nem?
2014. dec. 4. 09:55
 3/19 anonim ***** válasza:
18%

2-es történt az írásomban más betü félreütése is, ami buzdító nekem, hogy másoknak is elég gyakran megtörténik :D /neked is szerencsére :D /

Bár az életben ettöl nagyobb baj ne lenne sohasem.... :)

2014. dec. 4. 09:56
 4/19 anonim ***** válasza:
75%
Jézus azt mondta mindenkinek, hogy imádkozzon. Nem azt mondta, hogy csak a férj teheti, hanem kötelező mindenkinek.
2014. dec. 4. 10:33
 5/19 Kései Sirató ***** válasza:
Nem kötelező, nincs kényszerm ez inkább egy jog. Bárki imádkozhat.
2014. dec. 4. 11:00
 6/19 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdezö,

én nem szólok bele a Te lelkiismeretedbe. Úgy teszed Te is a dolgokat ahogyan jónak látod, ahogy akarod.

Mindenképpen úgy az Izraelitáknál, mint tovább a keresztényeknél Jehova a családfönek a férfit tette meg.

Ö a felelös Isten elött a családjáért. Nem találunk sehol sem példát sem a Héber sem a Görög Iratokban, hogy a nök, vagy a gyermekek álltak volna fel a gyülekezet vagy a családjukért mondott imában.

----------------

Amit kitettél kedves kérdezö kérdésnek a szövegemböl, az utolsó szakasza, akinek nem inge ne vegye magára :)

2014. dec. 4. 11:24
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy a jehovisták mit mondanak, mi keresztények azt valljuk, hogy a házasságban a férfi és a nő egy test és egy lélek lesz. Ezt fejezi ki az is, hogy közösen, egymás kezét megfogva imádkozunk. Egyébként is azt tanította Jézus, hogy ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok köztük. ÉS nem azt mondta, hogy ahol két-három férfi gyűlik össze...
2014. dec. 4. 13:09
 8/19 A kérdező kommentje:
akkor ez emberi tanítás, amire azt írja a Kati, hogy "lelkiismereti kérdés"? mit szólnának a vének, ha egy vacsoránál azt mondanád, hogy szeretnéd te mondani az imát? biztos vagy benne, hogy ez lelkiismereti kérdés, és nem emberi tanítás, aminek az alkalmazását mindenki elvárja? csak mert hogy azt írod, nincs bibliai alapja?
2014. dec. 4. 14:51
 9/19 Kései Sirató ***** válasza:
HA a Jehova tanúinál a frérfi felelős egyedül, akkor a nőnek miért kell vallásoskodnia? Akkopr tegye a férfi! Jujj, de logikátlanok vagytok!
2014. dec. 4. 15:02
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

"...a házasságban a férfi és a nő egy test és egy lélek lesz. Ezt fejezi ki az is, hogy közösen, egymás kezét megfogva imádkozunk." 7.

Az idézett szakasz második mondata nagyon szíven talált engem: ugyanis a keresztszüleimmel mi is úgy imádkozunk, hogy hárman egymás kezét fogjuk, a kört bezárva!

És MINDENKI imádkozik.

Ezt megtapasztalni nagyszerű!

Egy Római Katolikus

2014. dec. 4. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!