Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Gáz nem ismerni a Miatyánkot?

Gáz nem ismerni a Miatyánkot?

Figyelt kérdés
Tudok a létezéséről, csak a szövegét nem tudom. Valaki azt mondta nekem, hogy alapműveltség stb. Én nem érzem úgy hogy gáz lenne...
2015. aug. 29. 21:13
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
36%

#8 én pl tudom a szív szútrát a muszlimok rövid imáját is tudom mindezekkel csak nyertem, gazdagodtam ebben a kemény világban. És átélem általuk a vallások transzcendens egységét. Hannya Shingyo, a szív szútra:

https://www.youtube.com/watch?v=7VGeZDpaDdg

2015. aug. 29. 21:49
 12/46 Roland G. ***** válasza:
100%

Nem gáz,de az sem ha megismered.Bár szerintem annyiszor elmondták gépiesen,úgy,hogy közben fogalmuk sincs miről szól,illetve mi a lényege,hogy én a saját szavaimmal szoktam imádkozni.Ha nem imádkozol,az se gáz,mivel nem vagy hívő,de Isten így is szeret! :)

Szerintem az alapműveltséghez hozzátartozik,hogy egyszer elolvassa az ember világnézetétől függetlenül a Bibliát,hisz csak a bestseller listát vezeti hosszú évek óta,ha jól tudom. :)

2015. aug. 29. 22:05
 13/46 Sunshinedoll ***** válasza:
65%

Ennyi erővel a muszlim imádság is alapműveltség lehetne.

Ha nem vagy keresztény, nem gáz.

2015. aug. 29. 22:11
 14/46 anonim ***** válasza:

# 13

És ki mondta, hogy nem az? Az.

2015. aug. 29. 22:14
 15/46 anonim ***** válasza:
100%

A Miatyánk az alapműveltség része. Az hogy gáz-e ez alapján neked kel eldöntened. Én mindkét oldalról keresztény családból származom, de csak két római katolikus volt több száz éve, még is tudom.

Fejből a pontosvesszőket nem tudtam hol vannak. ;)

"Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved; jöjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is.

Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma; és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe,

de szabadíts meg a gonosztól! Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen."

2015. aug. 29. 22:25
 16/46 anonim ***** válasza:
91%

Ismerem a keresztény ünnepeket, a felekezetek közti különbséget és jellegzetességet, a muszlimok alaptörvényeit, a hinduk isteneit, Jézus és Buddha tanításait (nagy vonalakban),a görög mitológiát (kedvencem)...de ez a Miatyánk nálam is kimaradt.

Nem éppen társalgási téma, szóval nem gáz ha nem tudod, még ha az alapműveltségbe bele is tartozik.

2015. aug. 29. 22:30
 17/46 anonim ***** válasza:
50%
Az alapműveltség, hogy tudod mi az a Miatyánk és egyáltalán létezik, de a szöveg pontos ismerete szerintem már nem az alapműveltség része. Úgyhogy szerintem nem gáz. Egyszer elolvasod és ki van pipálva.
2015. aug. 29. 23:13
 18/46 anonim ***** válasza:
100%

# 17

De hiszen ha elolvassa, akkor már ismeri is a szövegét :)

Nyilván nem azt várja el senki, hogy fejből megtanulja. (Bár kb. fél perc lenne az is.)

2015. aug. 29. 23:21
 19/46 anonim ***** válasza:

Szerintem nem gáz, én a Himnuszt sem tudom de valahogy nem érzem magam ettől kevesebbnek, viszont ha valaki ebből azt szűrné le, hogy nem is érdekel semmi... nem így van, rengeteget olvasok, szeretek a világ dolgairól mindenféle információt megtudni, legyen az természet vagy épp technika, és bőven mondhatom, hogy ez is ad egyfajta műveltséget, elég csak a technikatörténetekre gondolni. Élvezettel olvasok mint a témában.

Az, hogy mi az alapvető műveltség, megint csak egy olyan dolog, hogy ki szerint az? Valaki megmondta és a tömeg elfogadta, hogy az alapvető... sok haszna nem lesz belőle, nem mondom, hogy amit fentebb felhoztam példaképp, hogy én mit szeretek abból olyan sok hasznom lesz, de a lényegi része, hogy legalább érdekel és szívesen foglalkozok vele.

Innentől én vehetném ezt alapvető dolognak. Ha valakinek az az alapvető, hogy a Miatyánkot és a Himnuszt tudja ez mind személyes dolog, de ettől a másik ember nem lesz kevesebb, mert számára más a fontossági sorrend a világban.

2015. aug. 29. 23:51
 20/46 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom... Vénülök, hülyülök, egyre inkább divatjamúlt figurának számítok, ezt nem lehet tagadni.

De az, hogy valakik nem tudják a Himnuszt és/vagy a Miatyánkot és még meg is magyarázzák, hogy ez jól is van így...

Persze lehet azon vitatkozni, hogy mi számít bele az alapműveltségbe és mi nem. Miért illik ismerni Homérosz eposzait, és miért nem elvárás a Kalevala vagy a Mahabharta ismerete.

De könyörgöm, az már ne legyen vita tárgya, hogy a világvallások alap imái vagy a saját Himnuszunk része-e az alapműveltségnek. Igenis része.

Mielőtt felteszi valaki ezt a kérdést is, előre mondom, hogy a magyar zászló vízszintes sávokban fölüről lefelé sorrendben piros, fehér és zöld színű. És illik ismerni. :)

2015. aug. 30. 00:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!