Gáz nem ismerni a Miatyánkot?
Google a barátod. Írd be a keresőbe, hogy miatyánk, és máris ismerni fogod. :)
Én nem tartom gáznak, mert aki nem született vallásos családba, honnan is ismerhetné?
"Én nem tartom gáznak, mert aki nem született vallásos családba, honnan is ismerhetné?"
Én sem születtem ógörög családba, mégis ismerem az Odüsszeiát és az Antigonét.
Nagyon gáz lenne, ha nem ismerném.
Alapműveltség - ahogy azt a kérdező is megfogalmazta.
Szerintem az a "gáz", hogy feltesz egy ilyen kérdést. (És mi is "gázosok" vagyunk, hogy felelünk) Ennyi idő alatt oda-vissza meg is tanulhattad volna. Valahogy tényleg vannak alapműveltséghez (is) tartozó dolgok.
De inkább ezért rossz, hogy itt rágódunk ezen a gumicsonton, amikor tapasztalatból tudom, hogy
Jorge Luis Borges szava annyira igaz:
"Boldogok, akik emlékezetükben tartják Vergilius vagy Krisztus néhány szavát, mert ezek fénybe borítják napjaikat."
Egyébként én katolikus vagyok, de nem tartom gáznak, ha egy nem hívő nem ismeri. Miért is ismerné.
#2 és #8 voltam.
# 8
Képzeld, tudom, hogy mit imádkoznak a muszlimok, budhhisták, hinduk, zsidók, bahai-hitüek, és nagyjából azt is tudom, hogy mikor mit ünnepelnek.
Utánanéztem, mert úgy gondolom, hogy ez hozzá tartozik az alapműveltséghez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!