Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Felekezeten kívüli Krisztus...

Felekezeten kívüli Krisztus testéhez! Van olyan Testvér, aki hisz Jézusban, a Bibliát tanulja, de nem talál megfelelő egyházat?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Keresem a hozzám hasonlókat, akik úgy találják, hogy minden földi egyházi intézmény kissé megmásítja a Bibliát, a kegyelmet és nem teljesen Pál szerint tanít. Ha tetszik, legyen egy mottó is: az igazi egyház Krisztusban újjászületettek teste, amely test Krisztusé és a test feje Jézus.

Szeretném hangsúlyozni, hogy ez nem az egyházi szervezetek elleni kritika akar lenni,csak keresem a hozzám hasonlókat. A magyarázatokat sem kritikának írtam, hanem, hogy pontosan értsétek, mire gondolok

2015. aug. 29. 08:59
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 A kérdező kommentje:

#21, Neked is köszi. Hozzád is ugyanaz a kérdésem. Felekezeten kívüli vagy? Ezt nem azért kérdezem, hogy összeszedjem az embereket, hanem, hogy tapasztalatot cseréljünk. Ez az utolsó mondat nem Neked szólt:)

Írhatnám azt is, hogy a sátán szereti, ha a hívő nem hitben él, hanem a vallásos cselekedeteiben bízik, hogy ezzel lesz elfogadható Isten előtt. Én Jézusba vetem minden reménységem és nem a cselekedeteimbe. Majd gyümölcsözteti bennem Jézus a cselekedeteket, amiről Jakab 2 is ír. Dicsőség és hála Jézus Uramnak, aki nem csak, hogy újjá teremtett, hanem felkészít minden jó cselekedetre, előre elkészítve azokat és távol tart a bűntől

2015. aug. 29. 19:59
 32/62 Tamás321 ***** válasza:
Mi van akkor, ha nem bújhatok gyülekezet mögé, hanem a világ emberei előtt ki kell állnom az igazság mellett, de keményen? Mert visszakérdeznek gúnyosan, hogy melyik gyülekezetnek az agymosását tanultam be? Ráadásul a gyülekezetek elbújnak a maguk köreibe és nem mernek a világ elé állni igazságukkal. De nehéz is igazsággal kiállni, ha gyülekezetben tanultakkal áll elő az ember. Mert a nagy tömegek vallást keresnek igazság helyett. És én nem fogok hivatkozni arra, hogy valamit gyülekezetben tanultam, nem lévén saját gondolatom, s így szégyenkezhetek az elfajult világ fiai előtt, hogy igazságot nem tudok. De bátran mondhatom mindenki előtt, hogy semmilyen gyülekezetbe nem járok és sehol nem tanultam az igazságot, hanem csakis a Bibliából. És nem értem azt, hogy mi van akkor, ha én jobban tudom az igét, mint bármelyik gyülekezet összes embere az összes vezetővel együtt? Akkor miért ők tanítsanak engem? És miért ne tudhatnám jobban, ha többet olvasom, mint ők, mert jobban szeretem azt. És mi van, ha én jobban szeretem az igazságot bármely gyülekezetnél, akik idomulni akarnak a gyülekezetek által elfogadottakhoz akkor is, ha nem értik azok fejtegetéseit? Mert mi van, ha én magam jobban szeretem az igazságot annál, minthogy részrehajlás legyen bennem bármilyen hazugság megengedéséhez is, és a gyülekezetek ebben egyáltalán nem akarnak lelkiismeretesen eljárni? Miért ne tudhatnám az igét jobban bárki másnál, ha bárki másnál többre tartom az igazság keresését és nem elégszem meg felszínes magyarázatokkal? Ki az, akit manapság annyira kiközösít a világ, mint engem, és a munkahelyemről is el akarnak távolítani saját főnökeim tisztaságom miatt? Ki az, aki a mai világban úgy felvállalja az igazságot, mint én és soha nem engedi magának, hogy nyelvével vétkezzen? Ha egyet is mutat valaki az egész világon, elhiszem, hogy ő jobban tudhatja az igét nálam. Egyedül járom az utam, és ez a világ mindenemet elvett tőlem és nap, mint nap megaláz. Helyem nincs a földön, de Isten igéjét kutatom. Mindenkit megölt körülöttem Isten, szülőket egymás után, kedvenc állataimat egymás után vagy tízet. Teljesen egyedül maradtam, senki nem segít, az emberek kiközösítenek maguk közül, munkát pedig nem akarnak adni. Saját testvérem előtt utált vagyok bajaim miatt, és csak magát gazdagítván, engem nyomorúságban hagy, természetesnek veszi csapásaimat. Mindenki halott, aki engem szeretett, az emberek gyalázkodásait pedig hallgatom minden nap. De a végtelenségig sorolhatnám csapásaimat. A vagyonomat ellopták az utolsó fillérig. Kifosztott vagyok teljesen és naponta halál révén állok. De Isten igéjét kutatom és nem hajlok hamisságra. Van még valaki rajtam kívül, akit a világ nálam jobban nyomorgat, de Isten igéjében van bizodalma? Akkor annak elhiszem, hogy jobban tudja az igazságot, mint én. Én magam már több, mint 1000 oldalt írtam, és annyi gondolatom van, hogy lehetetlen leírni.
2015. aug. 29. 23:09
 33/62 Sanyji ***** válasza:

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=8n1mOPG0BYI&ab_channel=Wilde..

Hallgassátok és nézzétek!

Az ÚR áldjon benneteket!

2015. aug. 30. 01:39
 34/62 A kérdező kommentje:

Köszi Tamás321! Ne feledd, neked mindened megvan, mert van Neked Jézusod. Az evilági életünket tényleg el kell dobni, de nem azért, hogy IStennek megfeleljünk, hanem azért, mert megfeleltünk Istennek és kéri, hogy ne szabjuk magunkat evilághoz és változtassuk meg a gondolkodásunkat (Róma 12.2).

Senki nem kedvesebb Istennél azért, mert szegény, nyomorog vagy eveszítette a barátait. IStennél mind egyformán kedvesek vagyunk, akik Jézus cselekedeteiben hiszünk, mint üdvösség és nem a saját (vallásos) cselekedeteinkben. Nem azért adok a koldusnak, mert jópontot szeretnék szerezni Istennél, hanem azért, mert már maximális pontszámmal szerepelek Nála (Jézus miatt). Hogy is mondja Pál, Isten szeretete szorongat minket. Hát csak szorongasson, hálás vagyok érte. De még ezt is Neki köszönhetem. Gyülekezetbe kell járni, de nem azért, mert pontokat kapunk Istennél, vagy nem lesz üdvösségünk, hanem, mert úgy könnyebb. Kiegészítjük egymást, ahogy a test tagjai. Ha nem vagyok a testvéreimmel közösségbe, akkorazt mondom, hogy én vagyok a szem, nincs szükségem a kézre. Nem azért járok gyülekezetbe, hogy mások nagyobbnak tartsák megukat, mert ők már régebb óta gyűjtögetnek pontot. Pál nem véletlen írta így az 1 Kor 12.12-től a levelét...

Ha valaki elolvassa, milyen alapon vádol, hogy én okosabbnak tartom magam másnál? Mikor az Ige világosan írja,hogy mind egyformák, egyenértékűek vagyunk Jézusban, max a szolgálati ajándékokban különbözünk, ahogy a test tagjai sem egyformák. de a szem sem tud ételt kapni a kéz és az emésztőszervrendszer nékül, tehát mindenki egymásra van szorulva. É

Jézus a fel én a testének a tagja vagyok, ahogy Ti is testvéreim, így szükségem van rátok a tökéletes működésemhez és fordítva. De ez a szükség nem a vádlás vagy egymás gyalázása. Jézus pedig nem ezt a példát mutatta és tanította. Pál pedig nem ezt tanította és élte. Hiába tanulunk és tuduk sokat, nem ez számít, mert a tudományunknak nem a bölcsességen kell apalulnia hanem Istennek erején, ahogy Pál is mondja. Istennek ereje pedig az evangélium (Róma 1.16), hogy mindenki veszi a bűnei bocsánatát, aki Jézusban hisz, vallásos cselekedetei és a törvény cselekedetei nélkül (Galata 2.16). Egyféle hit van, ezt meg kell tanulni és élni. Lsd. pl Jakab 2. Gyümölcsöt terem a helyes hit, megjelennek a gyümölcs cselekedetek, mások hiányára való érzékenység. Ha pedig nem jelennek meg, akkor rossz fa vagyok, kivágatnak. Máté 3.10.

Az nem hitbeli cselekedet, hogy én elhatározom, hogy ájtatoskodok, képmutatóskodom, bigottkodok, áldásokat osztok "Jézus nevében", mindenkivel vagyok elméletben, de a kisujjamat sem mozdítom, ha segíteni kell (Jakab 2.16). a leklkészek pedig tanulják meg, hogy az ő nyári több hetes tengerparti nyaralásukból nem lakik jól a tizedfizető szegény asszony, aki a gyülekezetbe jár. Bűvészkedhetek, varázsolgathatok a Szent Szellemre hivatkozva, de nem ezt kérte Jézus. Max ezt mondja nekem: Máté 7.22.

1 Kor

13,1 Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő ércz vagy pengő czimbalom.

13,2 És ha jövendőt [Mát. 7,22.] tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész

Ha Istentiszteletet szeretnék, akkor:

Jakab

,27 Tiszta és szeplő nélkül való istentisztelet az Isten és az Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és özvegyeket az ő nyomorúságukban, és szeplő nélkül megtartani magát e világtól.

Ez nem képletes beszéd:

Máté

5,31 Mikor pedig eljő az embernek Fia az ő dicsőségében, és ő vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az ő [rész 16,27. Jel. 20,11-13.] dicsőségének királyiszékébe.

25,32 És [Róm. 14,10.] elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől.

25,33 És a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja.

25,34 Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, a mely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta.

25,35 Mert éheztem, és ennem [Ésa. 58,7.] adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem;

25,36 Mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fogoly voltam, és eljöttetek hozzám.

25,37 Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál, és innod adtunk volna?

25,38 És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna?

25,39 Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna?

25,40 És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, a mennyiben megcselekedtétek egygyel az én legkisebb atyámfiai közül, én [Péld. 19,17. Zsid. 2,11.] velem cselekedtétek meg.

25,41 Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok [rész 7,23. Jel. 20,10.15.] tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, a mely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.

25,42 Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom;

25,43 Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem.

25,44 Akkor ezek is felelnek majd néki, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna néked?

25,45 Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, a mennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg.

25,46 És [Ján. 5,29.] ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre.

Ez az a cselekedet, amiről Jakab 2 beszél! És aggódnom kell-e, hogy adok pénz a szegénynek? Nem megmondta Jézus, hogy aki vet időben fog aratni is? Nem megmondta, hogy szellei élőlények vagyunk, mert szellemben újjászülettünk, mert hiszünk Jézus nevében? János 3-ban erről beszél Nikodémusznak. Mit mond Pál?Szülnetenül imádkozzatok, kérjetek és mindig hálákat adjatok és örüljetek folyamatosan. Miért? Mert semmifelől nem kell aggodalmaskodnunk és minden terhünket Istenre kell vetni és Ő pedig odaadja az Ő igáját és terhét, amiről azt mondta Jézus, hogy az én terhem könnyű, az én igám gyönyörűséges. Mi az, amit ezekből nem Jézusnak köszönhetek? Mi az, ami nem Jézusról szól? Ki vagyok én? Meghaltam a törvénynek, élek Istennek és Jézus szép nevéről neveztetek. Ki vagyok tehát én? Senki, meghaltam, eltemettettek a keresztség által a halálba, hogy éljek annak, aki jóvoltából újjászülettem szellemben és testben is üdvözülök a második adventkor. Ne beszéljen tehátsenki magáról és a tetteiről, de Jézusban dicsekedjen Istennel, mert van mivel. Mindent megkaptunk, mindent elvégzett Jézus ("elvégeztetett"). Nekünk mi dolgunk van? adni, adni, adni, vinni Jézushoz az emebereket, de nem teológiával, hanem Istennek szeretetével, hogy Isten nem haragszik. Békítsük meg az embereket, az Isten ránk bízta a békéltetés szolgálatát (2 Kor 5).

Honnan van a civakodás köztünk? Mert irigykedünk, testiek vagyunk, óemberiek, mintha nem lennénk egy testbe keresztelve Jézusban. Jakab 4! Mindent visszaellenőrizhettek az apostoli levelekből. Kerestem a hasonlógondolkodásúakat, de néhány egyház tagja leszólt. Most akkor hogy mit tegyek, lépjek be minden egyházba, hogy mindenkinek a kedvére tegyekés bizonyítsam, hogy nem a saját igazam akarom ráerőltetni a világra és nem akarok semmiféle vallást vagy szektát alapítani? Dehogy akarok. Ott van Jézus, a Biblia, vannak testvéreim, akikkel közösségben vagyok, Isten eltart és kér, hogy a bőségemből adjak a rászorulóknak, ennyi. Ki vagyok én? Senki. Ha minden Jézus, akkor ott nekem mennyi részem van? Semmi.

Áldás mindenkinek Jézusban!

2015. aug. 30. 14:16
 35/62 A kérdező kommentje:

Köszi Sanyji! Megnézem. amúgy Tamas321-gyel sokmindenben egyetértek. az egyházi teológusok a saját egyházni teológiáikba jártasak. Persze mindenki azt mondja, hogy kizárólag a Biblia alapján tanítanak,de azért alapvető különbségek vannak, különben nem lennének különböző egyházak. Természetesen minden egyház önmagát tartja igaznak, nem így van? Pál nem azt tanítja, hogy alakítsunk különböző egyházakat, hanem, mert mind Kristus testébe (egyházba) keresztelkedtünk bele, alakítsunk helyi gyülekezeteket települések szerint. a gyülekezetek pedig segítsék ki egymás szükségleteit. Hol mondta Pál, hogy legyetek különböző felfogáson? Nem az ellenkezőjét kéri? 1Kor 1.10

1,10 Kérlek azonban titeket atyámfiai, a mi Urunk Jézus Krisztus nevére, hogy mindnyájan egyképen szóljatok és ne legyenek köztetek szakadások, de legyetek teljesen [Fil. 3,16.] egyek ugyanazon értelemben [Fil. 2,2.3.15.16.] és ugyanazon véleményben.

A korintusi gyülekezet hasonlít a mai keresztény gyülekezetek legtöbbjére. a törvénykező szektáknak meg ott a galata, a római és a kolossé levél.

1 Kor

1,3 Kegyelem néktek és békesség Istentől, [2 Kor. 1,2. Róm. 1,7. Eféz. 1,2.] a mi Atyánktól, és az Úr Jézus Krisztustól.

1,4 Hálát [Eféz. 1,15.16. Róm. 1,8.] adok az én Istenemnek mindenkor ti felőletek az Isten ama kegyelméért, mely néktek a Krisztus Jézusban adatott,

1,5 Mivelhogy [Kol. 1,9-11.2,5-7.] mindenben meggazdagodtatok ő benne, minden beszédben és minden [1 Kor. 12,8.] ismeretben,

1,6 A mint megerősíttetett ti [Róm. 1,16. 2 Kor. 1,21.] bennetek a Krisztus felől való bizonyságtétel.

1,7 Úgy, hogy semmi kegyelmi ajándék nélkül nem szűkölködtök, [Zsolt. 34,11.] várván a mi Urunk Jézus [Fil. 3,20. Tit. 2,13.] Krisztusnak megjelenését,

1,8 A ki [2 Kor. 1,21.] meg is erősít titeket mindvégig [Kol. 1,22. 1 Thess. 3,13.5,23.] feddhetetlenségben, a mi Urunk Jézus Krisztusnak napján.

1,9 Hű [1 Thess. 5,24.] az Isten, ki elhívott [Ján. 15,5.] titeket az ő Fiával, a mi Urunk Jézus Krisztussal való [Róm. 8,16.17.] közösségre,

1,10 Kérlek azonban titeket atyámfiai, a mi Urunk Jézus Krisztus nevére, hogy mindnyájan egyképen szóljatok és ne legyenek köztetek szakadások, de legyetek teljesen [Fil. 3,16.] egyek ugyanazon értelemben [Fil. 2,2.3.15.16.] és ugyanazon véleményben.

1,11 Mert megtudtam felőletek atyámfiai a Kloé embereitől, hogy [Jak. 3,16.] versengések vannak köztetek.

1,12 Azt értem pedig, hogy mindenitek ezt mondja: Én Pálé [rész 3,3-9.] vagyok, [Csel. 18,24-26.] én meg Apollósé, én meg Kéfásé, én meg Krisztusé.

1,13 Vajjon részekre osztatott-é a Krisztus? Vajjon Pál feszíttetett-é meg érettetek, vagy a Pál [Mát. 28,19.] nevére kereszteltettetek-é meg?

1,14 Hálákat adok az Istennek, hogy senkit sem kereszteltem meg közületek, kivéve [Csel. 18,8.] Krispust [Róm. 16,23.] és Gájust,

1,15 Hogy valaki azt ne mondja, hogy a magam nevére kereszteltem.

És kiemelve:

1,12 Azt értem pedig, hogy mindenitek ezt mondja: Én Pálé [rész 3,3-9.] vagyok, [Csel. 18,24-26.] én meg Apollósé, én meg Kéfásé, én meg Krisztusé.

1,13 Vajjon részekre osztatott-é a Krisztus? Vajjon Pál feszíttetett-é meg érettetek, vagy a Pál [Mát. 28,19.] nevére kereszteltettetek-é meg?

Én református vagyok, én katolikus, én jehova, én adventista, én pünkösdi. Vajon részekre osztatott Kisztus? Vajon az egyházak feszíttettek meg értetek?

2015. aug. 30. 14:55
 36/62 Tamás321 ***** válasza:
Látod kérdező, erről van szó, amit írtál. Ugyanezt majdnem én is egyszer ugyanígy fogalmaztam meg, mint te, pontosan ezen igék alapján, mint te. Én is észrevettem a gyülekezetesdiből és egyházasdiból, hogy pontosan úgy jön ez ki, mint amikor azt mondják, hogy én Pálé vagyok, én pedig Apollosé, stb. De kell-e nekem járni bárhová is? Mert ha álszenteskedésből van csak a gyülekezet, akkor minek fárasszam magam? És hol foglalkoznak egyáltalán az igazsággal? Előrébb való a gyülekezeteknek az ő tanaik, gyakorlataik, énekeléseik, minthogy az igazsággal és ítélettel foglalkoznának. Akkor én, ha nem ezt keresem, minek fárasszam magamat velük? Mózes törvényét tanulják-e? Mert az az alapja mindennek akkor is, ha újszövetség van. A törvény lényege, summája a fontos. "A te igédnek summája igazság, és a te igazságod ítélete mind örökkévaló." Az újszövetség nem érthető meg tökéletesen az ószövetség nélkül; nem érthető meg, hogy mit jött Jézus betölteni. Amikor én nyomorúságban vagyok, a gyülekezetekből, ahová régen jártam, egyetlen ember sem akad, hogy tudakozódna felőlem, hogy vagyok, de Istennek énekelnek, szolgálnak, én nem tudom mit. Mert a felekezetek is olyanok, mint a világ; azok a világ vallásos része, akik csak a hatalomért, felsőbbrendűségért, emberi elismerésért tevékenykednek. De az, hogy valakinek is a sorsa érdekelje őket, az már nem megy nekik. Se barátságot nem adnak, se egy jó szót, se semmit, mert ők is az ő tulajdon érdekeiket nézik. Ők mindent megkapnak e világ urától, aki az ő rablott javaival látja el őket, melyeket elvesz tőlünk, akik az élet tisztaságát szeretnénk tisztelni és annak felsőbbrendűségét fogadni el. Mert a világ az igazságra nem ad semmit, nem költ semmit, hanem az övéit tartja kényeztetésben és megelégedettségben a kifosztottak javaiból. Ezért is elégszenek meg ugyanúgy, mint a világ a világ mocskával, és nem érdekli őket az igazság.
2015. aug. 30. 17:51
 37/62 A kérdező kommentje:

Szia Tamás321!

Először is, ha úgy érzed, tudok valamiben segíteni a szükségeidben, keress meg kérlek privátban!

Egyetértek, de keresnünk kell Krisztus testét, a hitben járókat, a gyülekezetünket. az apostoli levelek szinte kizárólag gyülekezetekhez szólnak. Érdekes, hogy bár a kereszténység szaporodik (a vallásos kereszténység és a kulturális kereszténység), mégis Jézus mit kérdezett? Ha visszajön vajon talál-e hitet a földön... Nem vallást, hitet.

Ugye érted, h nekem mi a bajom. Ha valaki hitben jár, tudja és megértette,hogy mit takar a "törvény vége Krisztus", mit takar, hogy betöltötte Jézus a törvényt és odaszegezte a keresztfára, eltörölvén a törvényt. Ha valaki megértette, hogy bár nincsen mózesi törvény és mégis hogyhogy egyre kevésbé követünk el bűnt és az új természetünkre Jézusra változunk el napról napra, ha valaki érti, hogy nem azért irtózom a bűntől, mert le van írva, hogy "ne tedd", hanem az új természetemből fakad, akkor az ilyeneknek is közösségbe kellene járniuk.

Néhány egyházat már kizártam, de néhányat még nem. Azért is indítottam ezt a kérdést, hátha valakik így gondolkoznak és mégis járnak valamelyik gyülekezetbe, hogy megosszák a tapasztalataikat.

Neked mi a véleményed erről? Érzem, hogy keserűség van Benned a gyülekezet iránt, de nem szabad az érzéseidre hagyatkozni. A mi gondolkodásunk az Ige, az Újszövetség, Jézus tanítása, Pál, János, Péter, Júdás, Jakab tanácsai.

Mert szükség van a gyülekezetre annál is inkább, hogy hirdessék az Igét, a tanítóknak tökéletesíteni kell Krisztus testét a hitben és a kegyelemben megerősödvén, mert "azzal lesz teljessé bennünk a szeretet, ha bizodalmunk van az ítélet napjához..." és "jó dolog, ha kegyelemmel erősíttetik meg a szív". Valamint a rendetlenül élőket inteni kell, mielőtt eltévelyegnek.

2015. aug. 30. 18:35
 38/62 anonim ***** válasza:

"Pál nem azt tanítja, hogy alakítsunk különböző egyházakat, hanem, mert mind Kristus testébe (egyházba) keresztelkedtünk bele, alakítsunk helyi gyülekezeteket települések szerint. a gyülekezetek pedig segítsék ki egymás szükségleteit."

Pál sehol nem írja, hogy alakítsunk gyülekezeteket, mert a gyülekezeteket az apostolok alapították, és ők szenteltek püspököket a gyülekezetek élére.

Azt viszont egész konkrétan megírja Pál, hogy kit lehet püspökké szentelni (1Tim 3,1-7).

[link]

2015. aug. 30. 18:48
 39/62 Tamás321 ***** válasza:
Jézus maga mondta, hogy van Mózesük és prófétáik, hallgassák azokat. Mert aki Mózes törvényét nem ismeri, magát Jézust sem ismerheti, mert úgymond: "énrólam írt ő" Az, hogy Jézus betöltötte a törvényt, azt jelenti, hogy elvette a testet az útból, hogy lelket adjon. Mert a törvény lelki, de én testi vagyok a bűn alá rekesztve. A test pedig nem töltheti be a lelki törvényt. És azért lelki törvény, mert Isten törvénye, Isten pedig lélek, de az ember test. Nem hiába íratta le Isten Mózessel a maga törvényét, hogy az a törvény, amit be kellene tölteni, kiderüljön, hogy betölthetetlen az ember számára, mivel ő test, és így el van távolodva Istentől. Ha nincs Mózes, nincs miért eljönnie Jézusnak a későbbi időben, és kár volt neki meghalnia. Ma test és lélek harca által van a lélek elnyerése, hogy a törvény, ami lelki, érvényesülhessen. Nem vagyunk mentesek a törvénytől, hanem az a fejünk fölül megy el akkor, ha belénk kerülhet. Tehát nem vagyunk a törvény alatt, ha a törvényben vagyunk. Ezért mondja Isten, hogy törvényemet az ő belsejükbe helyezem. Mózes és Jézus egyszerre kell, együtt alkotják meg Isten tervét az ember számára, és csak együttesen mondhatják el, mi az, ami az ember számára szól. Nem vethetjük meg Mózest, mert Jézusról írt ő, azaz arról, hogy maga a törvény őbenne teljesedhet be. Mert vannak a törvény tételei és van a törvény lényege, summája. A tételek lettek eltörölve, de nem a lényeg, ami az igazság. És ebben megegyezik mind az ó, mind az újszövetség, hogy Isten törvénye és igazsága az, aminek érvényre kell jutnia az emberek életében. Egyszerűen nincs értelme egyik szövetségnek sem a másik nélkül. Nem véletlenül alkot egy teljes egységet, melyek egymásból adódnak és egymásra utalnak. Másrészt köszönöm a felajánlásod, de nem azért panaszkodom, hogy valaki segítsen. Csak érzékeltetni szerettem volna, mi folyik a világban és a gyülekezetekben, melyek inkább a világot szeretik, mint az igazságot. Ez az én véleményem, mert saját bőrömön tapasztalom az elutasítást. A gyülekezetek nem ismerik a világ keménységét, sem a zsoltárokat, melyek azt felvázolják és bemutatják, mit tesznek a gonoszok az Isten szolgáival. És történhet ez azért, mert a világhoz remekül tudnak idomulni, hogy az békén hagyja őket. De ha valaki ténylegesen kiáll az igazság mellett, akkor alig fog tudni megállni a lábain ebben a világban, mert Isten segítsége ellenére is hihetetlen keménységű konfliktusai lesznek. Élet halál harca lenne számukra az igazság vállalása, amit nem vállalnak éppen ezért. Úgyhogy ők hazugok, hazudoznak, hogy Istennel vannak és Isten velük van, mert nem igaz, mert a világgal eközben békességesen elvannak, és gyarapodnak benne ugyanúgy, mint a világ fiai.
2015. aug. 30. 19:06
 40/62 A kérdező kommentje:

#38 köszi, de kicsit bővebben kifejtenéd, mire gondolsz?

Magyarországon nem alkottak gyülekezetet az apostolok, tehát helyi gyülekezeteknek kell alakulniuk, nem? Nem tartozhatunk mondjuk Efézushoz.

Az 1 Tim 3.1-ben a püspökség mit jelent? Valaki püspök akar lenni vagy püspökség az egy szerveződés? Erre az Igére római katolikusok ráépítették a püspökségeiket. Papok az ószövetségben vannak, ez a blog írás őket is említi. A papságot nem említi Pál a szellemi ajándékoknál.

1 Kor

12,28 És pedig némelyeket rendelt az Isten az anyaszentegyházban először apostolokul, [Eféz. 4,11.12.] másodszor prófétákul, harmadszor tanítókul; azután csodatévő erőket, aztán gyógyításnak ajándékait, gyámolokat, kormányokat, nyelvek nemeit.

Nézzétek, miről beszélnek ezek az Igék:

Efézus

4,11 És Ő adott némelyeket apostolokul, némelyeket prófétákul, némelyeket evangyélistákul, némelyeket pedig pásztorokul és tanítókul: [1 Kor. 12,28. Csel. 11,27.28. Csel. 21,8.20,28. Ján. 21,15. 1 Pét. 5,1-2. 1 Tim. 3,2.]

4,12 A szentek tökéletesbbítése czéljából szolgálat munkájára, a Krisztus testének építésére: [Róm. 12,5. Kol. 1,24. 2 Kor. 13,9.]

4,13 Míg eljutunk mindnyájan az Isten Fiában való hitnek és az Ő megismerésének egységére, érett férfiúságra, a Krisztus teljességével ékeskedő kornak mértékére: [rész 3,19. Róm. 3,22. Gal. 2,16. Fil. 3,9.10. 1 Kor. 13,11. Róm. 8,10.]

4,14 Hogy többé ne legyünk gyermekek, kiket ide s tova hány a hab és hajt a tanításnak akármi szele, az embereknek álnoksága által, a tévelygés ravaszságához való csalárdság által; [1 Kor. 14,20. Zsid. 13,9. Csel. 20,29.30.]

4,15 Hanem az igazságot követvén szeretetben, mindenestől fogva nevekedjünk Abban, a ki a fej, a Krisztusban; [rész 1,22.3,18. 1 Kor. 12,12-27.]

4,16 A kiből az egész test, szép renddel egyberakatván és egybeszerkesztetvén az Ő segedelmének minden kapcsaival, minden egyes tagnak mértéke szerint való munkássággal teljesíti a testnek nevekedését a maga fölépítésére szeretetben. [Róm. 12,5. Kol. 2,19.]

2015. aug. 30. 19:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!