A W. T. szerint Krisztus már jelen van. Csak kérdem, akkor hogy lehet, hogy még mindig megtartják az Emlékünnepet, és vesznek a jegyekből (már akik vehetnek)?
Hisz az 1 korintusz 11:26-ban ezt olvashatjuk:
Mert valahányszor eszitek e kenyeret és isszátok e poharat, mindegyre az Úr halálát hirdetitek, míg meg nem érkezik.
Meddig kell megünnepelniük Krisztus halálának emlékünnepét a felkent keresztényeknek mint csoportnak? Pál azt mondta, hogy „míg meg nem érkezik” Jézus. Ez kétségtelenül azt jelenti, hogy egészen Jézus eljöveteléig kell megtartaniuk ezt az ünnepet, amikor is elviszi felkent követőit az égbe azáltal, hogy feltámadnak a „jelenléte” idején (1Tesszalonika 4:14–17). Ez összhangban van azzal, amit Jézus a tizenegy lojális apostolnak mondott: „ha elmegyek, és helyet készítek nektek, ismét eljövök, és magamhoz fogadlak titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek” (János 14:3).
Ez nem egyenlő a láthatatlan "jelenlétével" mely egy teljesen másik szó. (görög pa·ru·sziʹa)
Vankó,vajon miért mondta volna ezt a 11(TIZENEGY)lojális apostolának;
"Az én Atyámnak házában SOK LAKÓHELY VAN; ha pedig nem volna, megmondtam volna néktek. Elmegyek, hogy helyet készítsek néktek.
És ha majd elmegyek és helyet készítek néktek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket; hogy a hol én vagyok, ti is ott legyetek."
(Ján.14:2-3)
De válaszolj előbb a kérdező kérdésére, és ha majd ráérsz akkor erre is válaszolhatsz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!