Lehetek nazarénus? és ha igen, akkor hogy történik az?
14 éves vagyok, és mióta az eszemet tudom, azóta szeretnék nazarénus lenni, úgy mint anyukám és az ő felmenői. én azért nem vagyok az, mert anyukám házasságot kötött egy katolikus emberrel, így a nazarénus vallásról le kellett mondania. pedig látom a szemében, hogy visszavágyik a többiekhez. még mindig úgy viselkedig mint egy nazarénus. kendőt hord, és szoknyát, nem beszél csúnyán. csak gyülekezetbe nem jár,és nem imátkozik. és én úgy érzem, hogy nekem nazarénusnak kell lennem. nagyon szeretem, csak a jóra tanít, és az ember végtelen boldog lesz, ha így él. én teljes szívemből hiszek az úrban. eddig szinte minden bűömért imátkoztam, hogy megbocsájthasson. szeretném, ha meg lennék keresztelve, taggá válhatnék. mindig csakis erre vágytam.
hozzámehetek egy nazarénus férfihez "pogányként", vagy előtte meg kell keresztelődnöm? ha tudjátok, akkor hogyan történik ez a szertartás?
a válaszokat előre is köszönöm!
(az ide nem illő válaszoktól mellőzzetek)
Sehogy, mert nem létezik ilyen szó.
Amire gondolsz azfeltehetőleg a nazIREUS:
- Az ő nazireusságának egész idején át semmit a félét ne igyék, ami a szőlőtőről kerül, a szőlő magvától fogva a szőlő héjáig.
- Az ő nazireusi fogadásának egész idején, beretva az ő fejét ne járja; míg be nem teljesednek a napok, amelyekre az Úrnak szentelte magát, szent legyen, hagyja növekedni az ő fejének hajfürteit.
- Se atyjának, se anyjának, se fiú- se leánytestvéreinek holttestével meg ne fertőztesse magát, mikor meghalnak, mert az ő Istenének nazireussága van az ő fején.
- Az ő nazireusságának egész idejében szent legyen az Úrnak.
- Ha pedig meghal valaki ő nála hirtelenséggel, és megfertőzteti az ő nazireus fejét: nyírja meg a fejét az ő tisztulásának napján, a hetedik napon nyírja meg azt.
- És az ő nazireusságának napjait szentelje újra az Úrnak, és vigyen az ő vétkéért való áldozatul egy esztendős bárányt; az elébbi napok pedig essenek el, mert megfertőztette az ő nazireusságát.
- Ez pedig a nazireus törvénye: amely napon betelik az ő nazireusságának ideje, vigyék őt a gyülekezet sátorának nyílásához.
- A nazireus pedig nyírja meg az ő nazireus fejét a gyülekezet sátorának nyílásánál, és vegye az ő nazireus fejének haját, és tegye azt a tűzre, amely van a hálaadó áldozat alatt.
- Vegye azután a pap a kosnak megfőtt lapockáját, és egy kovásztalan lepényt a kosárból, és egy kovásztalan pogácsát, és tegye a nazireus tenyerére, minekutána megnyirta az ő nazireus fejét.
- És lóbálja meg a pap azokat áldozatul az Úr előtt; a papnak szenteltetett ez, a meglóbált szegyen és a felemelt lapockán felül. Azután igyék bort a nazireus.
- Ez a nazireus törvénye, aki fogadást tett, és az ő áldozata az ő nazireusságáért az Úrnak, azonkivül, amihez módja van. Az ő fogadása szerint, amelyet fogadott, akképpen cselekedjék, az ő nazireusságának törvénye szerint.
#2 igenis van ilyen szó [link]
Nem mehetsz hozzá ha nem vagy megkeresztelve nazarénus gyülekezetben (azaz nem vagy zag), legalábbis az egyházon belül nem
Megnéztem a wikipediát, és a bibliát is, a szónak nincs értelme. Minden bizonnyal műveletlen újszövetségi szerző leleménye a szó, aki szokás szerint nem tudta mit firkál össze, így olyanok sikerültek mint Jézus KÉT szamáron lovagolt be Jeruzsálembe Máté Evangéliumában mint holmi alföldi csikóslegény.
imáDDDDDkozik
És ne mondd, hogy nem ide illő a "válaszom"...
Kedves Ismeretlen!
Szeretnél biztos egy is szakmát szerezni, amihez sok tanulás , tapasztalat, szakmai társaság, szaknyelv és egy szakmai gondolkodás mód társul. Mindezek menet közben alakulnak ki.
Valahogy így alakul ki az a kapcsolat, amely Istenhez köt és azokhoz az emberekhez, akik ehhez a hitvallás szerint élik életüket. És ahogy minden kapcsolat elmélyüléséhez és megalapozásához idő kell, úgy a mostani elhatározásod megpróbáláshoz és életviteled formálódásához is. EZ idő alatt megismersz minket a "valóságban" és értékrendünket és mindent.
egyéb kérdést: arturwin@freemail.hu- feltehetsz!
Szia!
Pontosan miért is szeretnél nazarénus lenni?
Egyébként rendszeresen meg kell jelenned a tanításokon, kendőt viselve mind a gyülekezetben, mind a mindennapi életben, szoknyát is kötelező hordani.
Partizás, táncolás, uszoda(azaz bikini) nem megengedett, ahogy a szülinap/karácsony ünneplése sem.
Ha ezeket betartod, és komolyan gondolod, akkor 18 évesen vagy inkább 20 évesen kérelmezheted hogy teljes jogú hívővé válhass. Miután megkeresztelkedtél, házasságot köthetsz nazarénus férfival.
Azonban, ha ez csupán múló varázs, és nem vagy hajlandó kitartani ezen elvek mellett egész életedben, vagy nem vagy biztos 100%ban, hogy ez neked való életstílus, ne kezdj bele, személyes tapasztalat szerint nem éri meg.
Sok sikert, és boldog életet bármit is választasz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!