Felekezeten kívüli Krisztus testéhez! Van olyan Testvér, aki hisz Jézusban, a Bibliát tanulja, de nem talál megfelelő egyházat?
Sziasztok! Keresem a hozzám hasonlókat, akik úgy találják, hogy minden földi egyházi intézmény kissé megmásítja a Bibliát, a kegyelmet és nem teljesen Pál szerint tanít. Ha tetszik, legyen egy mottó is: az igazi egyház Krisztusban újjászületettek teste, amely test Krisztusé és a test feje Jézus.
Szeretném hangsúlyozni, hogy ez nem az egyházi szervezetek elleni kritika akar lenni,csak keresem a hozzám hasonlókat. A magyarázatokat sem kritikának írtam, hanem, hogy pontosan értsétek, mire gondolok
az én atyán Jézus atya,Istenem az atya és a fia Jézus.
ha bűn bocsánatot kérek nem egy paptól kérem azt,hanem az atyától és Jézustól.
kérdéseimre Jézus ad válaszokat,és nem egy pap.
sok papnak romlottabb a lelke mint azt gondolnánk.
de persze tisztelet a kivételnek...
sokan azt hiszik ha a pap azt mondja nekik hogy feloldozlak bűneid alól,akkor Isten is megbocsátott.
hát ez nem ilyen egyszerű,másrészt csak Isten bocsájthat meg és oldozhat fel.nem pedig egy pap,egy ember....
mert hiába imádkozunk ha az imánk nem őszinte és szívből jövő s bűnmegbánó.
és Isten látja azt hogy az e vagy sem,és csak is ő döntheti el hogy meg bocsájt e vagy sem.
"Mégis miből gondolod, hogy te értelmezed jól a Bibliát? Visszavehetnél az egódból."
Szó sincs erről. Én csak a hasonló gondolkodásúakat keresem.
"Első vagyok: mivel olyan bennfentesen írtál rólam, akkor áruld el nekem ki vagyok, hova járok, mikor tértem meg, milyen bűnökből és milyen a közösségemmel való kapcsolatom. Köszi."
Bocsánatot kérek! Nem mennék bele, mert van sok ON válasz, azzal foglalkoznék
"Ha jól értem te most éppen egy saját vallást alapítasz a saját Biblia-értelmezésed alapján, és most ehhez keresel híveket. Sok sikert!"
Szó sem lehet új vallás alapításáról. A hasonló gondolkodásúakat keresem, Tőlük szeretnék kérdezi, tapasztalatot, tudást szerezni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!