Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Felekezeten kívüli Krisztus...

Felekezeten kívüli Krisztus testéhez! Van olyan Testvér, aki hisz Jézusban, a Bibliát tanulja, de nem talál megfelelő egyházat?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Keresem a hozzám hasonlókat, akik úgy találják, hogy minden földi egyházi intézmény kissé megmásítja a Bibliát, a kegyelmet és nem teljesen Pál szerint tanít. Ha tetszik, legyen egy mottó is: az igazi egyház Krisztusban újjászületettek teste, amely test Krisztusé és a test feje Jézus.

Szeretném hangsúlyozni, hogy ez nem az egyházi szervezetek elleni kritika akar lenni,csak keresem a hozzám hasonlókat. A magyarázatokat sem kritikának írtam, hanem, hogy pontosan értsétek, mire gondolok

2015. aug. 29. 08:59
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
61%
Mégis miből gondolod, hogy te értelmezed jól a Bibliát? Visszavehetnél az egódból.
2015. aug. 29. 10:24
 12/62 anonim ***** válasza:

szia,

tudod Jézus azt mondta hogy ott van az én templomom ahol épen vagyok.

tehát ha imádkozni akarok nem feltétlen csak templomban hallgatta tik meg az imám.

igazad van abban hogy a bibliát vannak akik félre értelmezik,és vele még Jézus szavait is.

de ha Jézust követed ezeket a tév utakat elkerülöd.

ott van az én templomom ahol épen vagyok.

igen de ne feled hogy Jézus is járt templomba,és a templomot Isten házának nevezte.

és nem Isten teszi a templomot bűnbarlanggá,és nem is Isten magyarázza félre a tanításait.

tehát nem a templom a hibás....

én értem hogy miről beszélsz,én sem vagyok nagy templomjáró.

de még is a hitem rendíthetetlen.

és a templomot azért nem kerülöm nagy ívben sem.

szeretem a templomokat,csak némelyik papot kerülöm el,mert látom rajta hogy finoman fogalmazva nem Isten valódi érdekeit szolgálja.

tehát nem a templomok a hibásak.

2015. aug. 29. 10:30
 13/62 anonim ***** válasza:

Látom jól elbeszélgetsz magaddal, nem baj :)

Ha jól értem te most éppen egy saját vallást alapítasz a saját Biblia-értelmezésed alapján, és most ehhez keresel híveket. Sok sikert!

2015. aug. 29. 14:18
 14/62 anonim ***** válasza:
Első vagyok: mivel olyan bennfentesen írtál rólam, akkor áruld el nekem ki vagyok, hova járok, mikor tértem meg, milyen bűnökből és milyen a közösségemmel való kapcsolatom. Köszi.
2015. aug. 29. 14:59
 15/62 Sanyji ***** válasza:
48%

Kedves kérdező!

Jól látod a helyzetet!

Én Jézust követem. Mondott Ő olyat, hogy járjatok teológia szakra vagy bibliaiskolákba, hittanra? Meg hogy legyenek köztetek érsekek, bíborosok vagy hogy a pápa legyen az Egyház élén, stb? És nevezzük a papokat, egyházi elöljárókat, hogy atyám? Nem ezt mondta Jézus:

Máté 23,9: Atyátoknak se szólítsatok senkit a földön, mert egy a ti Atyátok, aki a mennyben van.

Nekünk azt a tiszta Evangéliumot kell hirdetnünk, amit Jézus Krisztus lehozott a Földre, egyenesen a Mennyországból. Amit az apostolok is hirdettek. Amit nem hamisított és ferdített el az Egyház+mindenféle felekezetek. Adventisták,katolikusok, baptisták, Jehova tanúi, stb. nem is sorolom annyi van, mind tévúton jár, félrementek. Félrevezetik az embereket,a Sátántól való emberi tév-tanításokkal. Megtűrik a bűnöket a gyülekezetekben, csakhogy megmaradjon továbbra is a mennyiség és így kizsákmányolhassák a híveket, stb. Istennél sosem a mennyiség a lényeg, hanem a minőség.

Ha gondolod linkelek neked olyan videókat, ahol ez a tiszta Igazság hangzik, amit említettem.

2015. aug. 29. 15:31
 16/62 anonim ***** válasza:

Rengeteg ilyen ember van, a felmérések azt mutatják, hogy a "magam módján hiszek Istenben" hívők száma sokkal nagyobb, mint a felekezetekhez tartozóké.

De amit írsz, az nem teljesen hülyeség. Csak egyet nem veszel figyelembe: a Krisztus teste, mint gyülekezet azokból áll, akik az Ő követői. Ehhez nem kell templomba járni, de attól még, hogy valaki nem jár felekezetbe, nem lesz automatikusan Krisztus követője. Tehát a határ, ami a fejedbben elválasztja egymástól a valódi egyházat a földi egyháztól, nem a gyülekezetek mentén van, hanem sokszor azokon belül. Vagy azokon kívül...

2015. aug. 29. 15:42
 17/62 anonim ***** válasza:

@ 15

"Mondott Ő olyat, hogy járjatok teológia szakra vagy bibliaiskolákba, hittanra? Meg hogy legyenek köztetek érsekek, bíborosok vagy hogy a pápa legyen az Egyház élén, stb?"

AZ Egyház legelső püspökét - Jakabot Jeruzsálemben - személyesen Krisztus szentelte fel a feltámadása után.

@ 16

"a Krisztus teste, mint gyülekezet azokból áll, akik az Ő követői."

Krisztus teste ennél sokkal konkrétabb közösség: maga Egyház, mint eucharisztikus közösség. Akik eszik a testét és isszák a vérét azok a tagjai ennek a közösségnek, Krisztus láthatatlan testének. Erről teljes egyértelműséggel beszélt Krisztus a kafarnaumi zsinagógában.

2015. aug. 29. 17:35
 18/62 anonim ***** válasza:
45%

A nagyképűség az, ami távol tart titeket Istentől. Mert semmi alázat, semmi szeretet nincs abban, hogy lefikáztok egy csomó embert, akiket nem ismertek, se abban, hogy lenézőek vagytok, se abban, hogy azt hiszitek, hogy nálatok az igazság. Semmi közötök jelen pillanatban Jézushoz.

Egy olyan ember, akiben tényleg ott él, az elfogadja a testvéreit olyannak, amilyen (mondom testvéreit), elfogadja, ha Isten valamilyen gyülekezetbe helyezi, elfogadja, ha valaki másképp lát dolgokat, de ti semmivel sem vagytok jobbak azoknál, akiket szidtok.

2015. aug. 29. 17:49
 19/62 anonim ***** válasza:
En is igy latom, mint Te, kerdezo. Reformatus volnek, de sokmindennel nem ertek egyet, raadasul ebbe a templomba, ahova en tartoznek, inkabb az ordog lakik, mint Isten, ezert valahogy nem is vagyom oda.
2015. aug. 29. 17:55
 20/62 anonim ***** válasza:
Nagy kár, hogy átcsaptak a válaszok személyeskedésbe :( az alapkérdésre kellene koncentrálni, abba semmi személyeskedés nem volt. Olyanoknak kellene válaszolni akik hasonló helyzetben vannak éppen, akik jól érzik magukat valamelyik gyülekezetben és azonosulni tudnak az ottani teológiával, azokhoz ez a kérdés egyszerűen nem is szól szerintem.
2015. aug. 29. 18:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!