Evolúció-hívők! Nektek mi a legnagyobb bizonyíték az elméletetek mellett?
Konkrétumokra vagyok kíváncsi, nem arra, hogy "mert a tudomány ezt álítja". Pl: kövületek, vagy ámeneti fajok, stb... Ilyenekre lennék kíváncsi.
Olyan keresztények válaszát is várom, akik nem fogadják el a hat napos teremtést...
Azért tettem ezt a kérdést a vallás rovatba, mert legjobb tudásom szerint az evolúcióban is hinni kell.
Édes, drága Tesókám, miért vitatkozol velük? Van elérhető TUDOMÁNYOS kutatás a neten arról, hogy tévednek? Van.
Ha ők nem kiváncsiak rá, az már nem a te bűnöd. Jó, tudom, hogy Istennek engedelmeskedsz akkor, amikor fel akarod nyitni a szemüket, de ők szándékosan vakok.
A legtöbb azért, mer a testének és a szexnek a rabja, semmiféleképpen nem akarnak lemondani róla, márpedig Isten erkölcsös életet kér a gyermekeitől. Tudod, hogy írja a Biblia, jártas vagy benne... Róma 1 teljes egészében.
Amúgy a legalapvetőbb kérdésekre sem tudják a választ, egy elméletet védenek csak azért, mert így nem kell elszámolástól tartani, ez ennyire egyszerű.
Arra a kérdésre én még életemben nem kaptam választ, hogy ha a szerintük 65 millió dínó csontok teljesen épen kerülnek elő, akkor hogy a csudába nem találnak egyetlen átmeneti (az emberré válás folyamatára gondolok) fosszíliát sem? Semmit. Nulla. Nincs.
Annyira hisznek a véletlenben, hogy szerintük a véletlen AZONNAL létre tudott hozni egymással szaporodni képes és gyermek kihordásra, valamint szülésre alkalmas nőt és mellé férfit.
Egyszerűen nem gondolják végig, de ha meg is történik, akkor elég csak arra gondolni, hogy mit veszítenek. A szabados szexet, ami a legtöbb ember mozgató rugója.
Kérdem én az evolúció hívőket (mert egy elmélet elfogadásához bármilyen bizonyíték nélkül kőkemény hit kell), le tudnátok e mondani a házasságon kívüli szexről? Tessék őszintén válaszolni.
"Van elérhető TUDOMÁNYOS kutatás a neten arról, hogy tévednek? Van."
Csak egyetlen egy TUDOMÁNYOS kutatási eredményt mutass, kérlek! Tudtok felmutatni bármit, amit ne lehetne középiskolai természettudományos ismeretek birtokában cáfolni?
"akkor hogy a csudába nem találnak egyetlen átmeneti (az emberré válás folyamatára gondolok) fosszíliát sem?"
Sahelantrophus tchadensis, Australopithecus afarensis, Kenyantrophus platyops, Homo rudolfensis, Homo erectus, stb. Hányat soroljak neked?
"Annyira hisznek a véletlenben, hogy szerintük a véletlen AZONNAL létre tudott hozni egymással szaporodni képes és gyermek kihordásra, valamint szülésre alkalmas nőt és mellé férfit. "
Ezt hívják úgy hogy teremtés. Köze nincs se az evolúcióhoz, se semmilyen szinten bármiféle tudományos kijelentéshez, nem is értem hogy jön ide. Kevered a szezont a fazonnal.
"A szabados szexet, ami a legtöbb ember mozgató rugója. "
Hadd kérdezzek valamit! Nektek meg van tiltva hogy kommunikáljatok olyan emberekkel akik nem a szervezetetekhez tartoznak, vagy csak felfogni nem szoktátok az átlagember szavait? Hogy lehet ennyire kifordult, irreális véleményed az emberiségről?
"Egyrészt, mert jogomban áll, másrészt olvass vissza és elvileg megértheted,h miért. pl. te nem az első vagy ezekkel az "érvekkel", így ha visszaolvasol, láthatod a válaszomat, ami neked is advekvát."
Visszaolvastam. Mások, hasonló jellegű írására sem reagáltál semmi érdemlegeset, és nem is említette senki az összes általam sorolt bizonyítékot. Amit te kértél!
Jogodban áll figyelmen kívül hagyni, ezt nem is vitatom. Az viszont igen komoly kérdéseket vet fel vagy a mentális képességeiddel, vagy az értelmetlen provokatív hozzáállásoddal kapcsolatban, hogy épp azt ignorálod amire a kérdésed alapján kíváncsi vagy...
Szia Gabriel Tailor! Most már értelek, félreértettél. Én a 30-as hozzászólásodból mindössze erre értettem, hogy ignorálom: "Mindenekelőtt a szemléletmódodon kéne javítani, amíg a tudományos gondolkodást kevered a vallásossal, addig aligha vagy kompetens a témában. "
A többi adekvát hozzászólás volt, figyelembe is veszem, illetve megvizsgálom, gondolkodom rajta. Kissé félreérthetően fejeztem ki magam
""Annyira hisznek a véletlenben, hogy szerintük a véletlen AZONNAL létre tudott hozni egymással szaporodni képes és gyermek kihordásra, valamint szülésre alkalmas nőt és mellé férfit. "
Ezt hívják úgy hogy teremtés."
Talált, süllyedt:)))
Nem tudom, hogy mekkora a különbség Jézus és az evolúció között... ugye senki sem ismeri Jézus IGAZI kijelentéseit.
De lényegében mindegy is a dolog, mivel az evolúció bizonyított. Tehát akkor is elfogadjuk, ha nem kedves a szívünknek. Szerintem is jobb lett volna egy ÉRTELMES teremtés... akkor nem ilyen lények lennének, hanem tényleg szinte tökéletesek.
De nem így történt.
Ezek után már csak azon lehet elgondolkodni, hogy evolúcióteremtés történt-e - vagy pedig egyáltalán nem volt semmiféle teremtés.
"Szia Gabriel Tailor! Most már értelek, félreértettél. Én a 30-as hozzászólásodból mindössze erre értettem, hogy ignorálom"
Akkor ezt valóban én értettem félre, ezért elnézést kérek :)
Viszont azt továbbra is fenntartom, és ezt nem is személyeskedésnek szántam, hogy ne keverd a tudományos gondolkodást a vallásos hittel. Hiszen még abban is van különbség hogy az ember elhisz valamit, vagy hisz valamiben, nem igazán lehet egy kalap alá venni azokat, akik elfogadják az evolúciót, bármilyen hívő csoporttal.
Ez a tudományos világban kétségtelenül létező "elhiszem hogy így van" hozzáállás éppen azért alakulhatott ki, mert a kísérleteket, az igazolásokat mindig objektíven végzik. Azért fogadom el a tudományos eredményeket, mert ismerem a tudományos módszertant, és tudom, hogy hasonló vizsgálatokkal hasonló eredményeket is kapnék, mint amit egy másik tudós csapat publikált.
Vagy ha valami sumákolás van, az pedig hidd el, nagyon gyorsan kiderül, a tudományos társadalom messze nem egy nagy család, valamilyen szinten mindenki a maga boldogulásán (is) ügyködik, és árgus szemekkel lesi, hol téved a másik!
#47. Örülök, h tisztáztuk.
A többihez. Hidd el, én értem és tudom, miről beszélsz, de én a másik oldalon az ellenkezőjére jutottam kutatásaim során.
Pl. a teremtés mellett ott az özönvíz "probléma", számtalan tudományos értekezés szól arról, hogy a kőolaj, a kövületek, a kontinensek, stb... mind az 1 Mózesben leírt özönvíz eredményei.
Más: én a teremtésben hiszek, hisz "hit által értjük meg, hogy a föld Isten szavára állt elő". Nem pontosan idézem az Igét. Itt a hangsúly azon van, hogy "megértjük". Tehát megértettem. De nekem nem volt elég a hit. Elég a genetikát végiggondolni és máris elvetem a véletlen esélyét, és még számtalan ilyen dolog van, ami egész egyszerűen lehetetlen.
Bár úgy lenne, h minden sumákolás kiderülne... Pl. az 1900-as évek elején, asszem a brittek mészároltattak le ausztráliában számtalan őslakost, hogy a csontvázukat, elsősorban a koponyájukat felhasználják, hogy ősemberi csontvázakat állítsanak elő. Szóval vizsgálódásaim során én az ellenkezőjét tapasztalom. Egy disznó térdkalácsából meg egy pár kilóméterrel odább talált fogból rakták össze Lucyt, az ősembert. Később kiedrült a csalás... Keress rá a gugliban, még mindig hogy tartják számon (lucy ősember wiki).
Tudom, hogy számtalan pro és kontrát tudnánk felsorolni, én is felkészüt vagyok, nem csak Te/Ti és elég jól ismerem az evolúció elméletét, hisz igyekeztem minden elméletre cáfolatot keresni. Ezért tettem fel így a kérdést, hogy kíváncsi voltam, kit, mi győzött meg, hátha hallok valami újat és kutathatok. És ezért nem provokáció, mert kerülni akartam a végleten vitákat. Te korrekt vagy, Veled pl. szívesen elvitázgatnék, de tényleg nem ezért hoztam létre ezt a kérdést, kérlek, ezért ne haragudj!
És tényleg hálás vagyok mindenkinek, hogy a drága időtök egy részét rám fordítottátok és elnézést, ha csalódást okoztam, de tényleg nem provokálásnak szántam ezt a kérdést!
"ugye senki sem ismeri Jézus IGAZI kijelentéseit. " Akkor mitől kijelentés?:)))
Én pl. ismerem, tehát nincs igazad. A mindenható Isten elég hatalmas ahhoz, hogy megőrizze a szavát, ezért mindenható. Amúgy számomra és még sok ember számára (elég a GYIK-en körülnézni) nincs bizonyítva az evolúció, számomra az intelligens tervezést és a globális özönvizet sokkal jobban bizonyították a tudósok.
Szerencsésebb azt ondani, hogy Neked az evolúció van bizonyítva, nekem a teremtés. A Biblia tanácsolja, hogy ne kárhoztassuk egymást, hanem ki-ki a maga értelme felől legyen meggyőződve, azaz mindenki alaposan járjon utána annak, amiben hisz. Mert egyikünk vagy mindketten tévedünk, de mindkettőnknek biztos nincs igaza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!