Evolúció-hívők! Nektek mi a legnagyobb bizonyíték az elméletetek mellett?
Konkrétumokra vagyok kíváncsi, nem arra, hogy "mert a tudomány ezt álítja". Pl: kövületek, vagy ámeneti fajok, stb... Ilyenekre lennék kíváncsi.
Olyan keresztények válaszát is várom, akik nem fogadják el a hat napos teremtést...
Azért tettem ezt a kérdést a vallás rovatba, mert legjobb tudásom szerint az evolúcióban is hinni kell.
#31 Ha rám hallgatsz, azt teszel, amit akarsz és azt írsz rólam, amit csak akarsz! További jó mulatást!
Várom a további On válaszokat
Bocs, csak ennyit, mert az az idítókérdéshez tartozik, így magyarázattal tartozom:
"Másrészről pedig nincs olyan hogy "legnagyobb" bizonyíték."
Értem, mire gondolsz, én nem is így értettem, hanem hogy az egyénnek relaítve mi a fajsújosabb, vagy melyik volt az a bizonyíték, amk perdöntő volt. Írtam is az egyik válaszban
"Kedves #30-as. a véleményedet ignorálom, ha megengeded."
Hadd érdeklődjek már, miért is? Ha belekötni nem tudsz a sajátodtól eltérő válaszba, akkor inkább a szőnyeg alá söpröd, nehogy bele kelljen gondolnod, mennyi igazság lehet benne?
Tudod, az evolúció jelentősége épp abban rejlik, hogy magyarázatot ad rengeteg korábbi ismeretre és megfigyelésre az élővilágot illetően. Többek között azokra amiket az 'ignorált' válaszomban soroltam, de ha gondolod folytatom szívesen a sort.
Bármily hihetetlen, a Bibliában leírt magyarázat (vagy más teremtéstörténeteké) épp azért teljesen jelentéktelen, mert mindezeknek a jelenségeknek csupán egy kis részére lenne képes válasszal szolgálni, de még azokkal kapcsolatban is még több új kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol.
"Hadd érdeklődjek már, miért is? Ha belekötni nem tudsz a sajátodtól eltérő válaszba, akkor inkább a szőnyeg alá söpröd, nehogy bele kelljen gondolnod, mennyi igazság lehet benne? "
Egyrészt, mert jogomban áll, másrészt olvass vissza és elvileg megértheted,h miért. pl. te nem az első vagy ezekkel az "érvekkel", így ha visszaolvasol, láthatod a válaszomat, ami neked is advekvát.
Ráadásul, ha belegondolsz, én nem vitafórumot indítottam, sokadszor írom le, hogy az ON válaszokba ne kötök bele, sokan közületek pedig kötekedik. TEHÁT továbbra sem a provokáció indított erre a kérdésre, bármennyire is szeretne néhányatok ebbe belerángatni:)
Tudod van különbség aközött, hogy valaki nem akar vagy nem tud "belekötni" a másik mondaniválójába. De ezzel magad jellemezted, hisz akkor ezek szerint Te nem az igazságt keresed, hanem hogy beleköthess az "élő fába is". A másik ok, amiért ignorálom, hogy innentől akár 100 ezer evolúció hívő is jöhet, és ha egyik se olvassa el a teljes topikot, akkor bizony innentől az életem hátrlévő része a válaszadásokra menne el. Ezt pedig igazán nem kívánhatod tőlem.
Minden jót!
"Mindig csekély kisebbség maradtok, de elhiszem, hogy ez fáj neked."
Dehogy is, bár értem, mire célzol. Nekem az bizonyosság, hogy ha kevesebben vagyunk, hisz ezt is írja a Biblia. De azt el kell fogadnod, hogy számomra az nem számít érvnek, ha valamit a többség állít. Én pedig elfogadom, h neked igen. Továbbá, ha valaki leostobázza a másikat, az attól még nem válik abszolút ostobává, marad a másik szemében relatíve ostoba. Ezt érted? Mint ahogy az abszolút igazság sem sérül attól, hogy pl. senki nem hiszi el. Ezt érted-e? De én továbbra is a kérdésemre szeretnék ON válaszokat kapni, semmi többet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!