Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Evolúció-hívők! Nektek mi a...

Evolúció-hívők! Nektek mi a legnagyobb bizonyíték az elméletetek mellett?

Figyelt kérdés

Konkrétumokra vagyok kíváncsi, nem arra, hogy "mert a tudomány ezt álítja". Pl: kövületek, vagy ámeneti fajok, stb... Ilyenekre lennék kíváncsi.

Olyan keresztények válaszát is várom, akik nem fogadják el a hat napos teremtést...

Azért tettem ezt a kérdést a vallás rovatba, mert legjobb tudásom szerint az evolúcióban is hinni kell.

2015. aug. 16. 08:03
1 2 3 4 5 6
 11/59 A kérdező kommentje:

"Mi tudjuk, hogy hinni tudod, bizonyítani nem. Nem is várjuk el tőled."

Ez fordítva is igaz. Mi kreacionisták, akik között rengeteg tudós is van, tudjuk, hogy hinni tudjátok, bizonyítani nem. De nem is várjuk el tőled, szíved joga hinni a mesékben. Azt pedig nem az ateista tudósok és az ateista könönség fogja definiálni, hogy mi a tudomány és kik az igazi tudósok...

2015. aug. 16. 13:45
 12/59 anonim ***** válasza:
87%

Az evolúció nem hit kérdése, hanem tudományos kutatásokkal alátámasztott elmélet.

Kedvencem a műanyagevő baktérium

[link]

2015. aug. 16. 13:47
 13/59 Roland G. ***** válasza:
28%

Szia kérdező!

A tohu és bohu szavak mindig ítélet miatti kietlenséget és pusztaságot fejeznek ki.

Ézsaiés 45:18:"Mert így szól az Úr, aki az egeket teremté; Ő az Isten, aki alkotá a földet és teremté azt és megerősíté; nem hiába teremté azt, hanem lakásul alkotá: Én vagyok az Úr és több nincsen!"

Itt a hiába szó a héberben:tohú

Láthatod,hogy nem tohúnak teremtette a Földet,mégis a Teremtés könyvében az szerepel,hogy kietlen és puszta volt/lett.(tohu és bohú)Szerepel a 2 szó együtt és külön-külön is több helyen,és mindenhol ítéletet miatti állapotra utal.

Nem azt állítottam,hogy előtte volt egy másik Föld,hanem ugyanazt a földet állított helyre,mert ítélet jött rá.Lucifer bukása az 1.és 2-ik vers között történt meg,hiszen már utána olvassuk,hogy volt sötétség,Isten pedig nem teremtett sötétséget,nem is mondja rá,hogy jó,Isten ugyanis világosság,és nincsen őbenne semmi sötétség.ezek alapján mondom,hogy egy bukott angyalok uralta civilizáció létezett,mert az ítélet a lázadás következménye.Jézus pedig az ádámi faj megváltása miatt jött el.A bukott angyalok is bűnös állapotban voltak és vannak,mégsem lehetséges a megváltásuk,csak az emberé volt az.

2015. aug. 16. 14:06
 14/59 A kérdező kommentje:
#12 köszönöm a választ.
2015. aug. 16. 14:07
 15/59 A kérdező kommentje:

Szia Roland! a #13-ashoz. az adventista szekta Ellen White hamis prófétája állítja azt, ami Te. Lucifer még az Édenben is jófiú volt, tehát már nem jó az elméleted, mert az Éden az 1 Mózes 2.8-ban teremtetett.

Ezékiel:

28,13 Édenben, Isten kertjében voltál; rakva valál mindenféle [rész 27,5-27.] drágakövekkel: karniollal, topázzal és jáspissal, társiskővel és onixxal, berillussal, zafirral, gránáttal és smaragddal; és karikáid mesterkézzel és mélyedéseid aranyból készültek ama napon, melyen teremtetél.

28,14 Valál felkent oltalmazó Kérub; és úgy állattalak téged, hogy Isten szent hegyén valál, tüzes kövek közt jártál.

28,15 Feddhetetlen valál útaidban attól a naptól fogva, melyen teremtetél, míg gonoszság nem találtaték benned.

28,16 Kereskedésed bősége miatt belsőd erőszakossággal telt meg és vétkezél; azért levetélek téged az Isten hegyéről, és elvesztélek, te [vers 14.] oltalmazó Kérub, a tüzes kövek közül.

28,17 Szíved felfuvalkodott szépséged miatt; megrontottad [vers 15.] bölcseségedet fényességedben; [vers 13.] a földre vetettelek királyok előtt, adtalak szemök gyönyörűségére.

"A tohu és bohu szavak mindig ítélet miatti kietlenséget és pusztaságot fejeznek ki. " Ez nem igaz, lad 1.Mózes 1.1-1.3, és mutattam igei összefüggéseket is, ezek szerint Te nem fogadod el a hivatkozásokat és azt, hogy öröktől fogva el volt rendelve Jézus. Ezeket a témákat ügyesen ki is kerülted, ahogyan az Ezékiel Igéket is ki fogod, márpedig a sátán az Édenben még Lucifer volt az Igék, a Biblia alapján. Elég világosan látszik az Igékből. Hogy bukhatott el tehát előbb Lucifer. Csak úgy, ha a Biblia nem volna igaz.

"Láthatod,hogy nem tohúnak teremtette a Földet,mégis a Teremtés könyvében az szerepel,hogy kietlen és puszta volt/lett."

Csakhogy a teremtés könyve nem egyenlő az 1 Mózes 1.1-1.3-mal, hanem tovább is tart. Így ha tovább olvasod, láthatod,hogy miről beszél... utána még hat napon át teremtett, így lett lakóhely...

"Nem azt állítottam,hogy előtte volt egy másik Föld,hanem ugyanazt a földet állított helyre,mert ítélet jött rá."

A Jelenések 21.1-ben teremtsenként beszél első és második földről, tehát csak egyszer lesz helyreállítva és még nem volt. Nézd meg az Igét!

21,1 Ezután láték új eget [Ésa. 65,17.66,22. 2 Pét. 3,13.] és új földet; mert az első ég és az első föld elmúlt vala; és a tenger többé nem vala.

Tehát az első ég és az első fölt az 1 Mózes 1. fejezetében leírt teremtés volt. Újáteremtés lesz és az első teremtés elmúlik. Márpedig egy teremtést leír az 1 Mózes, tehát mivel az az első, így nem volt más. A helyreállítás pedig a második teremtés lenne. Ha a Te elméleted lenne igaz, akkor így szólna az Ige:

Ezután láték új eget és új földet; mert a második (vagy sokadik) ég és a második (vagy sokadik) föld elmúlt vala; és a tenger többé nem vala.

Érted, mit szeretnék mondani?

2015. aug. 16. 14:26
 16/59 A kérdező kommentje:

"ezek alapján mondom,hogy egy bukott angyalok uralta civilizáció létezett,mert az ítélet a lázadás következménye.Jézus pedig az ádámi faj megváltása miatt jött el"

akkor szerinted a mi Istenünk olyan perverz, hogy egy bukott világba, a romlott sátán és bukott angyalai közé teremtett embert. Szerintem nem ilyen az Isten. az ember, Ádám és Éva csinált Luciferből sátánt azzal, hogy átadtuk neki az evilági isteni hatalmunkat. És ezzel az átruházott joggal járhatott be a mennybe:

Jób

1,6 Lőn pedig egy napon, hogy eljövének az Istennek fiai, hogy udvaroljanak az Úr előtt; és eljöve a Sátán is [1 Kir. 22,19-21.] közöttök.

1,7 És monda az Úr a Sátánnak: Honnét jösz? És felele a Sátán az Úrnak és monda: Körülkerültem [1 Pét. 5,8.] és át meg át jártam a földet.

(nem mellesleg ez is ellentmond az elméletednek)

Jézus eljött testben és visszaszerezte a hatalmat:

Máté

28,18 És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: [rész 11,27. Eféz. 1,20- 22.] Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön

Ezzel együtt megtörtént a sátán trónfosztása és végre kihajították a mennyből, mert nem volt tovább istenfi. Mikor? Nem az 1 Mózes 1.1 és 1.3 között, hanem János 12.31-ben

János

12,28 Atyám, dicsőítsd meg a te nevedet! Szózat jöve azért az égből: Meg is dicsőítettem, és újra megdicsőítem.

12,29 A sokaság azért, a mely ott állt és hallotta vala, azt mondá, hogy mennydörgött; mások mondának: Angyal szólt néki.

12,30 Felele Jézus és monda: Nem én érettem lőn e szó, hanem ti érettetek.

12,31 Most van e világ kárhoztatása; most vettetik ki e világ fejedelme:

12,32 És én, ha felemeltetem e [rész 3,14.8,28.] földről, mindeneket magamhoz vonszok.

Szóval az elméleted ellen szólnak az Igék. Vizsgáld át újra, nem kell a hamis teológiához vakon ragaszkodni, mint az ateisták és az evolucionisták teszik. Tanuljunk az ő hibáikból

2015. aug. 16. 14:36
 17/59 Roland G. ***** válasza:

Értem!

De mi a magyarázata a kietlen és puszta szavaknak?Mi okozta az ítéletet?Csak a lázadás lehetett,más nem.

A sötétséget nem Isten teremtette,a tengerre sem mondja,hogy jó,sem az egekre,hiszen az Újszövetség szerint ott vannak a gonosz angyalok(Efézus 6)

Ezek mind arra utalnak,hogy a 6 napos teremtés előtt már megtörtént a bukás.

Az Ezékiel 28-ban van szó ugyan az Édenről,de az más,mint a földi,Isten szent hegyéről beszél és tüzes kövekről,ez nem volt a földi Édenben.17-ik versben mondja,hogy a bukása utána a Földre (!) vetettelek.Vagyis az az Éden nem a Földön volt akkoriban,amikor Lucifer elbukott,mert így értelmetlen és logikátlan lenne a szöveg.

2015. aug. 16. 14:43
 18/59 Roland G. ***** válasza:

"Akkor szerinted a mi Istenünk olyan perverz, hogy egy bukott világba, a romlott sátán és bukott angyalai közé teremtett embert. Szerintem nem ilyen az Isten. az ember, Ádám és Éva csinált Luciferből sátánt azzal, hogy átadtuk neki az evilági isteni hatalmunkat."

Az ember teremtésének egyik célja volt,hogy Isten rajta keresztül akarja legyőzni a sátánt.Ezért lett a Messiás emberré,és le is győzte!Az Édenben az ember feladata az őrzés volt,márpedig őrizni valamit csak akkor kell,ha van ellenség.

"1,7 És monda az Úr a Sátánnak: Honnét jösz? És felele a Sátán az Úrnak és monda: Körülkerültem [1 Pét. 5,8.] és át meg át jártam a földet.

(nem mellesleg ez is ellentmond az elméletednek)"

Nem mond ellent,mert a Jób története a legvalószínűbb,hogy a patriarchák idejében játszódott le,nem pedig a Föld teremtésekor.

2015. aug. 16. 14:49
 19/59 A kérdező kommentje:

"De mi a magyarázata a kietlen és puszta szavaknak?Mi okozta az ítéletet?"

A kérdés rossz. Volt -e ítélet? Egész egyszerűen a kietlen és puszta az csak a teremtés után első állapot, utána népesítette be. Kent Hovind is bebizonyítja ezt a strong számos konkordanciából, nem tudom, Te hol tévedtél el.

Gonosz angyalok lehettek az édeni bukás után is, akik követték Lucifert. Egyik sincs megírva, ragaszkojunk csak ahhoz, ami meg van írva.

"Nem mond ellent,mert a Jób története a legvalószínűbb,hogy a patriarchák idejében játszódott le,nem pedig a Föld teremtésekor."

Ezt mondom én is. Édenben megkapta a hatalmat Ádámtól és egész Jézusig tartott. A pátriárkák Éden és Jézus közt voltak. Nem olvasod el, amit írok:( Olvasd el kérlek még egyszer... Te azt mondod, hogy az 1 Mózes 1.1és 1.3 közt a földre lett száműzve a sátán. akkor mit keresett Jóbnál a Mennyben? Ráadásul istefiként.Isten igazsága azt is megkövetelte, hogy ha már átadtuk a sátánnak az isteni hatalmunkat, akkor őt istenfiként kezelje... Ez így jogos. Mi azt csináltunk a hatalmunkkal, amit akartunk, átadtuk a sátánnak. Isten ezt tiszteletben tartotta, hogy a sátán lett az Édenben evilág fejedelme.

"Az ember teremtésének egyik célja volt,hogy Isten rajta keresztül akarja legyőzni a sátánt."

Ez nem igaz, mert Isten nem teremtett eleve bukársa minket és nem a sok szenvedés árán akarta legyőzni a sátánt. Mi adtuk át a hatalmat, ezért a sok szenvedés. Általunk jött be a halál a világba. Tehát a teremtés célja nem az,amit mondasz, hogy szenvedés általgyőzzük le a halált, hanem a teremtés lényege az, amit a Biblia ír: mindenki Istent dícsérje, őt dicsőítse.

"Az Ezékiel 28-ban van szó ugyan az Édenről,de az más,mint a földi,Isten szent hegyéről beszél és tüzes kövekről,ez nem volt a földi Édenben.17-ik versben mondja,hogy a bukása utána a Földre (!) vetettelek.Vagyis az az Éden nem a Földön volt akkoriban,amikor Lucifer elbukott,mert így értelmetlen és logikátlan lenne a szöveg."

Márpedig az Ige azt írja, h a Földön volt az Éden (1 Mózes 2.8: ültette, nem pedig alászállt). Szerintem elég logikusan leírtam az Igékből, hogy Lucifer az Édenben volt őrző kérub, a Földön. Max nem olvastad el...

Az Ezékielben felváltva ír Tírus királyról és a mögötte álló szellemi hatalomról, a sátánról. És szellemi beszéd is megtalálható. Nekünk is mondja az Ige, hogy járuljunk Sion szent hegyéhez, a mennyei seregekhez és a kegyelem királyi székéhez és hogy ültetett bennünket az Atya a mennyekben, Krisztusban. Mégsem ott vagyunk fizikailag. Nem sion hegyén vagyunk, pedig Sionhoz tartozunk, stb... Szellemi beszédek ezek. De szerintem be kellene fejeznünk, mert szétoffoljuk a topikot, és nem kapok választ az eredeti kérdésemre. Az off az én hibám is. Nem fogom azt hazudni, h megvizsgálom, amit mondasz, mert adventista koromban mármegvizsgáltam ugyanezeket, amikor az teremtés vagy evolúció előadást tartottam. Azokat, amiet mondtál, nekem ellentmondásosak.

Szóval szerintem zárjuk, persze lehet tiéd az utolsó szó, ez így korrekt szerintem, hogy válaszolj, ha még szeretnél! Ami újat mondtál nekem esetleg, azt meg fogom vizsgálni, de az adventista teológia egy részét mondtad most vissza nekem, és az adventista teológiatöbb sebbőlvérzik. Pl. a Tízparancsolat nem a mózesi törvények része, hanem Isten jelleme és az Édenben is volt. Ádámék tartottak szombatot. Vizsgálati ítélet tart 1844 óta. Ellen White felülbírálhatja pál apostol leveleit, lévén Jézus mellett Ő is világosság, csak kisebb, stb...

2015. aug. 16. 15:21
 20/59 anonim ***** válasza:
86%

Bizonyíték kell?

1. Kaptál: vírusok, baktériumok.

2. Említhetjük a szülők és utódok kapcsolatát. Ahol nem a szülők kevert klónját kapjuk. Létrejön változás. Ha úgy tetszik, evolúció.

3. Hasonló állatok is közös őssel rendelkeznek pl: gorilla-ember, ló-zebra, tigris-oroszlán, kutya-farkas, ... Vagy ezek a hasonlóságok teremtői fantáziátlanság miatt vannak?

4. Régebbről megemlíthetjük azt a több millió régészeti leletet, amelyeken látszik a folyamatos változás, átalakulás.

5. [link]

2015. aug. 16. 15:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!